Garanties reisorganisaties

Garanties

Bij SUNtip doen we er alles aan jouw welverdiende vakantie zorgeloos te laten verlopen! Zo kiezen we ook zorgvuldig onze partners en touroperators. Hier vind je meer informatie over de garanties van de verschillende reisorganisaties die bij SUNtip worden aangeboden, zodat jij met een gerust gevoel jouw vakantie kunt boeken.

Daarom boek je nu een TUI vakantie bij SUNtip

 • Veilig boeken: aangesloten bij ANVR & SGR
 • Versoepelde omruilgarantie
 • Repatriëringsgarantie
 • Geld terug bij annulering door TUI

Extra uitleg garanties TUI:


Versoepelde omruilgarantie

De versoepelde omruilgarantie is geldig op vliegvakanties, stedentrips en autovakanties/dichtbij vakanties en kan tot 28 dagen voor vertrek. Met de versoepelde omruilgarantie kun je zonder opgaaf van reden en zonder wijzigingskosten verschuldigd te zijn, maximaal een keer omboeken naar een andere reisperiode of aankomstluchthaven. Dit geldt alleen wanneer de reis zoals je die wenst te boeken nog beschikbaar is. 

Is er een vliegreis inbegrepen in je reis? Dan geldt de versoepelde omruilgarantie alleen wanneer de reis vertrekt vanaf een Nederlandse luchthaven. Dit geldt zowel voor de vakantie die je wenst om te boeken als de nieuwe boeking. Is de huidige luchtvaartmaatschappij Transavia? Dan kan het zijn dat jouw specifieke vlucht geboekt is onder afwijkende voorwaarden en dan geldt de versoepelde omruilgarantie niet. Als dit het geval is, staat dit vermeldt onder "Informatie van de reisorganisatie"
De nieuwe reis die je wenst om te boeken mag maximaal 50% minder bedragen dan de reissom van de oorspronkelijke reis. Als de reissom van uw nieuwe vakantie duurder is, dan is de meerprijs van deze vakantie voor jouw eigen kosten. Als de reissom van jouw nieuwe vakantie minder wordt, dan ontvang je het verschil terug, tot maximaal 50% van de oorspronkelijke reissom. Hierbij wordt rekening gehouden met het al (aan)betaalde bedrag van de boeking. Het kan dus zijn dat je niet de volledige 50% terugkrijgt. De waarde van de gewijzigde boeking wordt bepaald op het moment van omboeken en voor de op dat moment geldende prijzen.

Daarom boek je nu een Pelikaan Travel vakantie bij SUNtip

 • Veilig boeken: aangesloten bij ANVR & SGR
 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten op bestemming
 • 100% geld-terug-garantie bij annulering door Pelikaan Travel

Daarom boek je nu een Alltours vakantie bij SUNtip

Veilig boeken: Aangesloten bij de Duitse SGR en het calamiteitenfonds

Extra uitleg garanties Alltours


Alltours is een Duitse reisorganisatie en geeft daarom bij elke reis een garantiecertificaat (Sicherungsschein für Pauschalreisen) af. Dit is vergelijkbaar met de dekking die wij kennen van het Nederlandse SGR. Dit betekent dat jouw reisbedrag is verzekerd bij de verzekeringsmaatschappij Swiss Re.

Daarom boek je nu een FTI vakantie bij SUNtip

 • Geld-terug-garantie bij annulering door FTI
 • Volgt de Duitse reisadviezen
 • Aangesloten bij de Duitse SGR
 • Altijd minimaal 15 kg ruimbagage inbegrepen

Extra uitleg garanties FTI


Garantiecertificaat
FTI is een Duitse reisorganisatie en geven daarom bij elke reis een garantiecertificaat (Sicherungsschein für Pauschalreisen) af. Dit is vergelijkbaar met de dekking die wij kennen van het Nederlandse SGR. Dit betekent dat jouw reisbedrag is verzekerd bij de verzekeringsmaatschappij Swiss Re.

Daarom boek je nu een De Jong Intra vakantie bij SUNtip

 • Gratis omboeken tot 4 weken voor vertrek (autovakanties - m.u.v. wintersport)
 • Veilig boeken: aangesloten bij ANVR & SGR
 • 24/7 beschikbaar bij calamiteiten op de bestemming.
 • Geld-terug-garantie bij annulering door de Jong Intra

Extra uitleg garanties De Jong Intra:

Gratis omboeken van autovakanties

De gratis omboekservice is van toepassing op alle nieuwe reizen en betekent dat je geen wijzigingskosten hoeft te betalen bij een omboeking. 
- Is de reissom van de nieuwe reis hoger dan de reissom van de oorspronkelijke boeking? Dan betaal je het verschil bij.
- Is de reissom van de nieuwe reis lager dan de reissom van de oorspronkelijke boeking? Dan ontvang je het verschil terug.
- De nieuwe reis kan andere voorwaarden hebben en kan uitgesloten zijn van de actie
- Wintersportvakanties zijn uitgesloten van de gratis omboekservice. Hier gelden de reguliere annulerings- en wijzigingsvoorwaarden.

Ben je van plan een vliegvakantie te boeken van De Jong Intra? Dan gelden de specifieke voorwaarden van de gekozen vliegtuigmaatschappij. Sommige airlines brengen wijzigingen en annuleringen direct bij ons in rekening waardoor wij genoodzaakt zijn de bij boeking gecommuniceerde annulerings- en wijzigingskosten te hanteren. Voor meer informatie over de voorwaarden per airline kan je contact opnemen met de reisspecialisten van SUNtip. 

Daarom boek je nu een Corendon vakantie bij SUNtip

 • Flexibele Omboekgarantie: tot 8 dagen voor vertrek
 • Veilig boeken: aangesloten bij ANVR & SGR

Extra uitleg garanties Corendon

Gratis omboeken van autovakanties

Boek tot en met 20 maart 2023 jouw volgende vakantie met vertrek tot en met 31 oktober 2023 en profiteer GRATIS van de Flexibele Omboekgarantie! Je kunt dan tot 8 dagen voor vertrek gratis je vakantie omboeken. 

Voorwaarden:
Flexibel omboeken betekent dat jouw vakantie (met hetzelfde reisgezelschap) zonder opgave van reden, eenmalig kan worden omgeboekt naar een andere pakketreis, met een andere accommodatie. Dit kan met dezelfde of met een andere vertrekdatum zijn. De omboekgarantie is alleen geldig op het aanbod dat beschikbaar is op onze website.
• Let op: dit geldt niet voor Istanbulreizen, stedentrips, rondreizen, cruises, blue cruises, nijlcruises, artiestenreizen, excursiereizen, muziekreizen, formule-1 reizen, vakanties naar bestemmingen waarbij vluchten worden uitgevoerd door KLM, Turkish Airlines, Emirates, Tunis Air, Vueling, Air Belgium of TUIfly, vakanties en/of arrangementen in Nederland of België, bingoreizen, losse vliegtickets en/of een los geboekte accommodatie.
• Je kunt het flexibel omboeken eenmalig toepassen.
• Omboeken is alleen mogelijk naar een vakantie die ten tijde van het omboeken op de website beschikbaar is.
• Je betaalt de prijs die geldt op de dag van het omboeken. Als je nieuwe boeking duurder is dan je oorspronkelijke boeking, dan betaal je het verschil aan ons bij. Als je nieuwe boeking goedkoper is
dan je oorspronkelijke boeking, dan ontvang je het restantbedrag retour. 
• Enkel de hoofdboeker kan de vakantie omboeken.

Gratis parkeren op luchthaven Maastricht, Groningen en Brussel
Luchthaven Brussel: Gratis parkeerplek voor de maanden april, mei, juni september & oktober 2023. Vooraf reserveren verplicht.

Luchthaven Maastricht & Luchthaven Groningen
Klanten van Corendon kunnen bij vertrek vanaf één van deze luchthavens gratis parkeren op de aangrenzende parkeerterreinen. Vooraf reserveren verplicht.

Daarom boek je nu een Schauinsland vakantie bij SUNtip

 • Veilig boeken: aangesloten bij Duitse SGR
 • Volgt de Duitse reisadviezen

Extra uitleg garanties Schauinsland:


Schauinsland is een Duitse reisorganisatie en geven daarom bij elke reis een garantiecertificaat (Sicherungsschein für Pauschalreisen) af. Dit is vergelijkbaar met de dekking die wij kennen van het Nederlandse SGR. Dit betekent dat jouw reisbedrag is verzekerd bij de verzekeringsmaatschappij Zurich Insurance plc.

Daarom boek je nu een Eurocamp vakantie bij SUNtip

 • Veilig boeken: aangesloten bij ANVR & SGR 
 • Gratis omboeken tot 7 dagen voor vertrek

Extra uitleg garanties Eurocamp:


Flex & Relax garantie. 
Je kunt altijd tot 7 dagen gratis omboeken ongeacht de reden. 

Kunnen we je helpen?

Heb je nog vragen over de garanties of kunnen wij met je meedenken voor jouw volgende vakantie? Wij staan voor je klaar!

Lauran
Manager Service Center