Garanties reisorganisaties

Garanties

Bij SUNtip doen we er alles aan jouw welverdiende vakantie zorgeloos te laten verlopen! Zo kiezen we ook zorgvuldig onze partners en touroperators. Hier vind je meer informatie over de garanties van de verschillende reisorganisaties die bij SUNtip worden aangeboden, zodat jij met een gerust gevoel jouw vakantie kunt boeken.

 

Daarom boek je nu een TUI vakantie bij SUNtip

 • Veilig boeken: aangesloten bij ANVR & SGR
 • Vliegvakanties: versoepelde omruilgarantie tot 7 dagen voor vertrek
 • Autovakanties en stedentrips: versoepelde omruilgarantie tot 28 dagen voor vertrek
 • Repatriëringsgarantie
 • Geld terug bij annulering door TUI

Extra uitleg garanties TUI:


Versoepelde omruilgarantie

De versoepelde omruilgarantie is geldig op zonvakanties en verre reizen (uiterlijk 7 dagen voor vertrek), Stedentrips en autovakanties/dichtbij vakanties (uiterlijk 28 dagen voor vertrek). Met de versoepelde omruilgarantie kun je zonder opgaaf van reden en zonder wijzigingskosten verschuldigd te zijn, maximaal twee keer omboeken naar een andere reisperiode of bestemming. Dit geldt alleen wanneer de reis zoals je die wenst te boeken nog beschikbaar is. De voorwaarden van de huidige versoepelde omruilgarantie zijn geldig tot en met 31 oktober 2021. Dat wil zeggen dat op dit moment de uiterste omruildatum 31 oktober 2021 is.

Is er een vliegreis inbegrepen in je reis? Dan geldt de versoepelde omruilgarantie alleen wanneer de reis vertrekt vanaf een Nederlandse luchthaven. Dit geldt zowel voor de vakantie die je wenst om te boeken als de nieuwe boeking. Is de huidige luchtvaartmaatschappij Transavia? Dan kan het zijn dat jouw specifieke vlucht geboekt is onder afwijkende voorwaarden en dan geldt de versoepelde omruilgarantie niet. Als dit het geval is, staat dit vermeldt onder het kopje "Informatie van de reisorganisatie" op de accommodatiepagina.
De nieuwe reis die je wenst om te boeken mag maximaal 40% minder bedragen dan de reissom van de oorspronkelijke reis. Als de reissom van uw nieuwe vakantie duurder is, dan is de meerprijs van deze vakantie voor jouw eigen kosten. Als de reissom van jouw nieuwe vakantie minder wordt, dan ontvang je het verschil terug in de vorm van een reisvoucher, tot maximaal 40% van de oorspronkelijke reissom. Hierbij wordt rekening gehouden met het al (aan)betaalde bedrag van de boeking. Het kan dus zijn dat je niet de volledige 40% terugkrijgt. De waarde van de gewijzigde boeking wordt bepaald op het moment van omboeken en voor de op dat moment geldende prijzen.

Met betrekking tot het wijzigen van het reisgezelschap van een bestaande boeking geldt:
Enkel de identiteit van de personen in het reisgezelschap kan gewijzigd worden, het aantal personen dat deelneemt aan de reis kan gewijzigd worden onder de volgende voorwaarden: extra personen toevoegen aan het reisgezelschap kan altijd. Wijzigen naar een kleiner reisgezelschap kan enkel indien de reissom minimum dezelfde blijft na de nieuwe boeking.  De hoofdboeker dient dezelfde persoon te blijven.

Daarom boek je nu een Pelikaan Travel vakantie bij SUNtip

 • Veilig boeken: aangesloten bij ANVR & SGR
 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten op bestemming
 • 100% geld-terug-garantie bij annulering door Pelikaan Travel

Daarom boek je nu een Alltours vakantie bij SUNtip

 • Kosteloos annuleren tot 21 dagen voor vertrek
 • Kosteloos omboeken tot 14 dagen voor vertrek
 • Tegoedbon of geld terug bij annulering door Alltours
 • Volgt de Duitse reisadviezen
 • Veilig boeken: Aangesloten bij de Duitse SGR en het calamiteitenfonds

Extra uitleg garanties Alltours

Boekingen met een vertrekdatum voor 31-10-2021 én met een vertrekdatum van 01-11-2021 t/m 30-04-2022 kunnen tot 21 dagen voor vertrek gratis annuleren of tot 14 dagen voor vertrek kosteloos omboeken. Uitgesloten van deze actie zijn boekingen met lijnvluchten of dynamisch gegenereerde pakketten en boekingen via beddenbanken. Neem contact op met ons Servicecenter voor meer informatie over jouw specifieke reis.

Alltours is een Duitse reisorganisatie en geeft daarom bij elke reis een garantiecertificaat (Sicherungsschein für Pauschalreisen) af. Dit is vergelijkbaar met de dekking die wij kennen van het Nederlandse SGR. Dit betekent dat jouw reisbedrag is verzekerd bij de verzekeringsmaatschappij Swiss Re.

Daarom boek je nu een FTI vakantie bij SUNtip

 • Inclusief Corona Reisbescherming
 • Geld-terug-garantie bij annulering door FTI
 • Volgt de Duitse reisadviezen
 • Aangesloten bij de Duitse SGR
 • Altijd minimaal 15 kg ruimbagage inbegrepen

Extra uitleg garanties FTI


Corona Reisbescherming
Corona Reisbescherming tijdens de reis: met de organisator FTI wordt de Corona Reisbescherming voor nieuwe boekingen verlengd t/m 31.10.2021. De Reisbescherming is inclusief bij pakketreizen en rondreizen inclusief vlucht. De Reisbescherming biedt een medische noodhulplijn ter plaatse via 24/7 telefoonnummer (via reisleiding), vergoeding van extra verblijfskosten tot 14 dagen en vergoeding van de kosten voor het omboeken van de retourvlucht (max. €500,- per persoon / max. €3.500, - per boeking

Garantiecertificaat
FTI is een Duitse reisorganisatie en geven daarom bij elke reis een garantiecertificaat (Sicherungsschein für Pauschalreisen) af. Dit is vergelijkbaar met de dekking die wij kennen van het Nederlandse SGR. Dit betekent dat jouw reisbedrag is verzekerd bij de verzekeringsmaatschappij Swiss Re.

Daarom boek je nu een De Jong Intra vakantie bij SUNtip

 • Gratis omboeken tot 4 weken voor vertrek (autovakanties)
 • Veilig boeken: aangesloten bij ANVR & SGR
 • 24/7 beschikbaar bij calamiteiten op de bestemming.
 • Geld-terug-garantie bij annulering door de Jong Intra

Extra uitleg garanties De Jong Intra:

Gratis omboeken van autovakanties

De gratis omboekservice is van toepassing op alle nieuwe reizen geboekt tot en met 31 mei 2021 en betekent dat je geen wijzigingskosten hoeft te betalen bij een omboeking. 
- Is de reissom van de nieuwe reis hoger dan de reissom van de oorspronkelijke boeking? Dan betaal je het verschil bij.
- Is de reissom van de nieuwe reis lager dan de reissom van de oorspronkelijke boeking? Dan ontvang je het verschil terug.
- De nieuwe reis kan andere voorwaarden hebben en kan uitgesloten zijn van de actie.

Ben je van plan een vliegvakantie te boeken van De Jong Intra? Dan gelden de specifieke voorwaarden van de gekozen vliegtuigmaatschappij. Sommige airlines brengen wijzigingen en annuleringen direct bij ons in rekening waardoor wij genoodzaakt zijn de bij boeking gecommuniceerde annulerings- en wijzigingskosten te hanteren. Voor meer informatie over de voorwaarden per airline kan je contact opnemen met de reisspecialisten van SUNtip. 

Daarom boek je nu een Schauinsland vakantie bij SUNtip

 • Terughaalgarantie
 • Veilig boeken: aangesloten bij Duitse SGR
 • Volgt de Duitse reisadviezen

Extra uitleg garanties Schauinsland:


Schauinsland is een Duitse reisorganisatie en geven daarom bij elke reis een garantiecertificaat (Sicherungsschein für Pauschalreisen) af. Dit is vergelijkbaar met de dekking die wij kennen van het Nederlandse SGR. Dit betekent dat jouw reisbedrag is verzekerd bij de verzekeringsmaatschappij Zurich Insurance plc.

Terughaalgarantie is van toepassing wanneer er sprake is van een negatief Duits reisadvies. Mocht jouw reis onderbroken moeten worden vanwege buitengewone omstandigheden, zorgt Schauinsland zonder extra kosten voor jouw terugreis.

Daarom boek je nu een Eurocamp vakantie bij SUNtip

 • Veilig boeken: aangesloten bij ANVR & SGR 
 • Geld Terug Garantie bij annulering door Eurocamp
 • Gratis omboeken tot 1 dag voor vertrek

Extra uitleg garanties Eurocamp:


Heeft jouw vakantiebestemming een quarantaine verplichting maar is het reisadvies van de Nederlandse overheid positief (groen/geel)? Dan krijg je de keuze om:
•    Alsnog op vakantie te gaan naar de geboekte bestemming
•    Uiterlijk tot 1 dag voor de aankomstdatum omboeken naar een andere bestemming (op basis van beschikbaarheid)
•    Uiterlijk tot 1 dag voor de aankomstdatum omboeken naar een datum in 2022

Flex & Relax garantie. 
Je kunt altijd tot 7 dagen gratis omboeken ongeacht de reden. 

Kunnen we je helpen?

Heb je nog vragen over de garanties of kunnen wij met je meedenken voor jouw volgende vakantie? Wij staan voor je klaar!

Lauran
Manager Service Center