Garanties reisorganisaties

Garanties

Bij SUNtip doen we er alles aan jouw welverdiende vakantie zorgeloos te laten verlopen! Zo kiezen we ook zorgvuldig onze partners en touroperators. Hier vind je meer informatie over de garanties van de verschillende reisorganisaties die bij SUNtip worden aangeboden, zodat jij met een gerust gevoel jouw vakantie kunt boeken.

 

Daarom boek je nu een TUI vakantie bij SUNtip

 • Veilig boeken: aangesloten bij ANVR & SGR
 • Vliegvakanties: versoepelde omruilgarantie tot 7 dagen voor vertrek
 • Autovakanties en stedentrips: versoepelde omruilgarantie tot 28 dagen voor vertrek
 • COVID-Care assistentie bij aanraking met corona op bestemming
 • Repatriëringsgarantie
 • Geld terug bij annulering door TUI

Extra uitleg garanties TUI:


Versoepelde omruilgarantie

De versoepelde omruilgarantie is geldig op vliegvakanties (uiterlijk 7 dagen voor vertrek), Stedentrips en autovakanties/dichtbij vakanties (uiterlijk 28 dagen voor vertrek). Met de versoepelde omruilgarantie kun je zonder opgaaf van reden en zonder wijzigingskosten verschuldigd te zijn, maximaal twee keer omboeken naar een andere reisperiode of bestemming. Dit geldt alleen wanneer de reis zoals je die wenst te boeken nog beschikbaar is. De voorwaarden van de huidige versoepelde omruilgarantie zijn geldig tot en met 31 augustus 2021. Dat wil zeggen dat op dit moment de uiterste omruildatum 31 augustus 2021 is.

Is er een vliegreis inbegrepen in je reis? Dan geldt de versoepelde omruilgarantie alleen wanneer de reis vertrekt vanaf een Nederlandse luchthaven. Dit geldt zowel voor de vakantie die je wenst om te boeken als de nieuwe boeking. Is de huidige luchtvaartmaatschappij Transavia? Dan kan het zijn dat jouw specifieke vlucht geboekt is onder afwijkende voorwaarden en dan geldt de versoepelde omruilgarantie niet. Als dit het geval is, staat dit vermeldt onder het kopje "Informatie van de reisorganisatie" op de accommodatiepagina.
De nieuwe reis die je wenst om te boeken mag maximaal 40% minder bedragen dan de reissom van de oorspronkelijke reis. Als de reissom van uw nieuwe vakantie duurder is, dan is de meerprijs van deze vakantie voor jouw eigen kosten. Als de reissom van jouw nieuwe vakantie minder wordt, dan ontvang je het verschil terug in de vorm van een reisvoucher, tot maximaal 40% van de oorspronkelijke reissom. Hierbij wordt rekening gehouden met het al (aan)betaalde bedrag van de boeking. Het kan dus zijn dat je niet de volledige 40% terugkrijgt. De waarde van de gewijzigde boeking wordt bepaald op het moment van omboeken en voor de op dat moment geldende prijzen.

Met betrekking tot het wijzigen van het reisgezelschap van een bestaande boeking geldt:
Enkel de identiteit van de personen in het reisgezelschap kan gewijzigd worden, het aantal personen dat deelneemt aan de reis kan gewijzigd worden onder de volgende voorwaarden: extra personen toevoegen aan het reisgezelschap kan altijd. Wijzigen naar een kleiner reisgezelschap kan enkel indien de reissom minimum dezelfde blijft na de nieuwe boeking.  De hoofdboeker dient dezelfde persoon te blijven.

COVID-Care

Alle reizen vertrekkend tot en met 31 maart 2021 ontvangen automatisch COVID-Care service bij iedere boeking. Zo ga je met gerust hart op vakantie. Wel zo fijn!

Vertoon je tijdens je reis onverhoopt symptomen die te maken hebben met corona? Er staat 24/7 telefonische medische assistentie voor je klaar welke je kan bereiken via het noodnummer +34 934 96 38 82 en deze zal je begeleiden bij de nodige stappen. Ook inbegrepen in de COVID-Care service is, dat de kosten van een COVID-test ter plaatse wordt gedekt. Mocht je positief getest worden, worden ook de kosten van eventuele medische hulp of een medisch noodzakelijke repatriëring gedekt door TUI. Ook als je naar aanleiding van je positieve test in quarantaine moet tijdens je vakantie, dan zorgt TUI dat je langer op je bestemming kunt blijven, samen met je gezin (wonend onder hetzelfde dak). Hierbij is ook een nieuwe terugvlucht inbegrepen, zonder extra kosten.

Zorg te allen tijde voor een goede reisverzekering. Zo kom je nooit voor onverwachte kosten te staan.

Daarom boek je nu een Pelikaan Travel vakantie bij SUNtip

 • Veilig boeken: aangesloten bij ANVR & SGR
 • Zorgeloos Omboeken – Verzet kosteloos je vakantie naar een andere datum tot 28 dagen voor vertrek
 • 24/7 bereikbaar bij calamiteiten op bestemming
 • 100% geld-terug-garantie bij annulering door Pelikaan Travel

Extra uitleg garanties Pelikaan Travel


Zorgeloos Omboeken

Zorgeloos Omboeken is geldig op het hele aanbod van Pelikaan Travel en geldig op boekingen die na 29-10-2020 zijn gemaakt. Met Zorgeloos Omboeken kun je zonder opgaaf van reden en zonder wijzigingskosten, tot twee keer toejouw vakantie omboeken naar een nieuwe reisdatum. Dit kan tot uiterlijk 28 dagen voor vertrek. Verandert het reisadvies van de Nederlandse overheid naar bijvoorbeeld code oranje? Dan kun je tot 14 dagen voor vertrek omboeken naar een nieuwe reisdatum. Om gebruik te maken van Zorgeloos Omboeken dient de bestemming en de accommodatie hetzelfde te blijven. Het is dus niet mogelijk om een andere accommodatie te boeken met Zorgeloos Omboeken. Omboeken is alleen mogelijk wanneer de accommodatie en vlucht op jouw gewenste datum nog beschikbaar is. De voorwaarden van Zorgeloos Omboeken zijn geldig tot en met 31 maart 2021.

Als de reissom van jouw nieuwe vakantie lager uitvalt, krijg je het verschil gerestitueerd. Als de reissom van jouw nieuwe vakantie hoger uitvalt, is de meerprijs van deze vakantie voor jouw rekening. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met het al (aan)betaalde bedrag van de boeking. De waarde van de gewijzigde boeking wordt bepaald op het moment van omboeken en voor de op dat moment geldende prijzen. Wijzigingen in het reisgezelschap zijn uitsluitend op aanvraag en tegen meerkosten mogelijk.

Daarom boek je nu een Alltours vakantie bij SUNtip

 • Kosteloos annuleren of omboeken tot 14 dagen voor vertrek (vertrek 01.11.2020 - 31.03.2021)
 • Kosteloos annuleren of omboeken t/m 15 maart 2021 (vertrek 01.04.2021 - 31.10.2021)
 • Tegoedbon of geld terug bij annulering door Alltours
 • Volgt de Duitse reisadviezen
 • Veilig boeken: Aangesloten bij de Duitse SGR en het calamiteitenfonds

Extra uitleg garanties Alltours

Boekingen met vertrekdatum voor 31-03-2021 kunnen tot 14 dagen voor vertrek kosteloos geannuleerd of omgeboekt worden. Boekingen met vertrekdatum na 31-03-2021 kunnen vooralsnog gratis geannuleerd of omgeboekt worden tot en met 15 maart 2021. Uitgesloten van deze actie zijn boekingen met lijnvluchten of dynamisch gegenereerde pakketten en boekingen via beddenbanken. Neem contact op met ons Servicecenter voor meer informatie over jouw specifieke reis.

Alltours is een Duitse reisorganisatie en geven daarom bij elke reis een garantiecertificaat (Sicherungsschein für Pauschalreisen) af. Dit is vergelijkbaar met de dekking die wij kennen van het Nederlandse SGR. Dit betekent dat jouw reisbedrag is verzekerd bij de verzekeringsmaatschappij Swiss Re.

Daarom boek je nu een FTI vakantie bij SUNtip

 • Kosteloos annuleren en omboeken tot 14 dagen voor vertrek wanneer je vliegt met Holiday Europe of Onur air.
 • Geld-terug-garantie bij annulering door FTI
 • Volgt de Duitse reisadviezen
 • Aangesloten bij de Duitse SGR
 • Altijd minimaal 15 kg ruimbagage inbegrepen

Extra uitleg garanties FTI


Kosteloos annuleren of omboeken is mogelijk wanneer er een pakketreis inclusief vlucht is geboekt. Dit geldt voor boekingen gemaakt tot en met 31-01-2020 waarbij de vertrekdatum tussen 16-10-2020 en 31-10-2021 ligt. Deze actie geldt alleen wanneer de vluchten worden uitgevoerd door Holiday Europe & Onur Air vanaf Amsterdam Schiphol. Andere combinaties zijn ook mogelijk wanneer de ''verrassend goed geregeld actie" zichtbaar is onder het kopje: "Mededeling". Deze actie is niet geldig op: datamixx-reizen, pakketreizen met lijndienstvluchten, pakketreizen met Transavia vluchten. Wens je om te boeken? Dan dient de uiterste retourdatum van de nieuwe boeking op 31-10-2021 plaats te vinden. Een omboeking is alleen mogelijk binnen het FTI-aanbod.

FTI is een Duitse reisorganisatie en geven daarom bij elke reis een garantiecertificaat (Sicherungsschein für Pauschalreisen) af. Dit is vergelijkbaar met de dekking die wij kennen van het Nederlandse SGR. Dit betekent dat jouw reisbedrag is verzekerd bij de verzekeringsmaatschappij Swiss Re.

Daarom boek je nu een De Jong Intra vakantie bij SUNtip

 • Gratis omboeken tot 4 weken voor vertrek
 • Veilig boeken: aangesloten bij ANVR & SGR
 • Geld-terug-garantie bij annulering door de Jong Intra

Extra uitleg garanties De Jong Intra:

Gratis omboeken

De gratis omboekservice is van toepassing op alle nieuwe reizen geboekt tot en met 31 mei 2021 en betekent dat je geen wijzigingskosten hoeft te betalen bij een omboeking. 
- Is de reissom van de nieuwe reis hoger dan de reissom van de oorspronkelijke boeking? Dan betaal je het verschil bij.
- Is de reissom van de nieuwe reis lager dan de reissom van de oorspronkelijke boeking? Dan ontvang je het verschil terug.
- De nieuwe reis kan andere voorwaarden hebben en kan uitgesloten zijn van de actie.

Daarom boek je nu een Schauinsland vakantie bij SUNtip

 • Kosteloos omboeken tot 15 dagen voor vertrek
 • Terughaalgarantie
 • Veilig boeken: aangesloten bij Duitse SGR
 • Volgt de Duitse reisadviezen

Extra uitleg garanties Schauinsland:


Schauinsland is een Duitse reisorganisatie en geven daarom bij elke reis een garantiecertificaat (Sicherungsschein für Pauschalreisen) af. Dit is vergelijkbaar met de dekking die wij kennen van het Nederlandse SGR. Dit betekent dat jouw reisbedrag is verzekerd bij de verzekeringsmaatschappij Zurich Insurance plc.

Reizen geboekt tot en met 28-02-2021 kunnen tot 15 dagen voor vertrek kosteloos worden omgeboekt. Er zijn dan geen wijzigingskosten van toepassing. Een eventuele meerprijs is voor eigen rekening. Omboeken is alleen mogelijk als het pakket geen lijnvlucht bevat of geen dynamisch pakket betreft.

Terughaalgarantie is van toepassing wanneer er sprake is van een negatief Duits reisadvies. Mocht jouw reis onderbroken moeten worden vanwege buitengewone omstandigheden, zorgt Schauinsland zonder extra kosten voor jouw terugreis.

Daarom boek je nu een Eurocamp vakantie bij SUNtip

 • Veilig boeken: aangesloten bij ANVR & SGR 
 • Geld Terug Garantie bij annulering door Eurocamp
 • Gratis omboeken tot 1 dag voor vertrek
 • Kosteloos annuleren t/m 1 februari 2021

Extra uitleg garanties Eurocamp:


Geeft de overheid een negatief advies? Dan heb je de keuze om om te boeken naar een andere reisperiode, een voucher te ontvangen of je geld terug te ontvangen. Bij een positief advies van de overheid heb je normaal gesproken de mogelijkheid om 7 dagen voor vertrek de vakantie om te boeken. In 2021 is deze service nog flexibeler gemaakt; is bijvoorbeeld een van je gezinsleden positief getest op corona? Of kun je bijvoorbeeld door overheidsbeperkingen niet vertrekken? Dan kun je zelfs tot een dag van te voren nog gratis omboeken. 

Boek je een vakantie voor 1 februari 2021 dan heb je de mogelijkheid om tot 1 februari kosteloos te annuleren. Je ontvangt dan het bedrag dat je hebt betaald weer retour. 

Kunnen we je helpen?

Heb je nog vragen over de garanties of kunnen wij met je meedenken voor jouw volgende vakantie? Wij staan voor je klaar!

Lauran
Manager Service Center