Aanbevolen voor jou

Chios

Op zoek naar de typisch Griekse sfeer? Naar kleine verstilde dorpjes met sfeervolle terrasjes. En een handvol grijsaards op een bankje die het leven van alledag aan zich voorbij zien gaan? Maar ook een groene natuur waar slechts de krekels de boventoon voeren? Chios heeft het allemaal.

Slenter maar eens door sfeerdorpjes als Mesta en het pitorreske vissersplaatsje Aghia Ermioni. Of duik, na de ijskoffie op een terras, de Kambos maar eens in. De streek met prachtige buitenhuizen en boomgaarden wordt het Toscane van Griekenland genoemd.

Ligging & Natuur Chios

Het eiland is zo'n 50 km lang en maximaal 30 km breed. Het ligt op 8 km van de Turkse kust. Het landschap is gevarieerd. In het noorden is het droog en dor, het midden van Chios toont een vruchtbaar landschap met veel citrusplantages. In het zuiden liggen groene heuvels met talloze olijfbomen.

Voor wie

Chios is met name geschikt voor diegenen die een niet te drukke bestemming preferen. Uiteraard is er in de plaatsen Karfas en Chios-stad genoeg vertier. Maar Chios wordt absoluut niet overlopen door toeristen. Dus zoek je een authentiek Grieks eiland met een interessant binnenland, dan moet je op Chios zijn. Karakteristiek zijn de middeleeuwse dorpen met een geheel eigen bouwstijl.

Excursies Chios

  • Eilandtour noord Chios
    Tijdens deze rondrit bezoek je de hoofdstad Chios-stad. Daarna bezoek je het Byzantijnse klooster Nea Moni, gebouwd in de 11e eeuw. Dit klooster staat bekend om z'n fraaie mozaïeken. Daarna ga je naar het spookstadje Anavatos. Dit overwoekerde plaatsje was in vroeger tijden een belangrijk verdedigingspunt.
  • Turkije
    Je kunt sfeer gaan in de Turkse badplaats Çesme. Je bezoekt de Turkse bazaar, waar je gezellig kunt winkelen. Tevens is er de mogelijkheid om het wereldberoemde Efeze te bezoeken.
  • Inousses
    Inschepen maar voor een boottocht naar Inousses! Op dit mooie eiland bezoeken we het zeevaartmuseum. Na de lunch breng je een bezoek aan het dorp Laggada dat aan de noord-oostkust van Chios ligt.

Vind je ideale vakantie naar Chios