Vakantie Kefalonia

Kefallonia kreeg ooit de bijnaam bloemeneiland en bewijst nog immer dat deze titel prima bij haar past. De enorme variëteit aan bloemen en planten verspreidt een heerlijke geur. Die geur maakt pittoreske dorpjes als Lassi en Skala nóg mooier. Ook leuk: de vissersplaatsen Poros, Sami en Fiskardo of hoofdstad Argostoli met talloze kroegjes, een gezellige markt, vele winkels en een groot plein vol terrassen.

Ligging & Natuur Kefalonia

Kefallonia ligt ten westen van de Peloponessos. Het is het vijfde grootste eiland van Griekenland en heeft een veelal groen, bergachtig landschap omringd door azuurblauwe zee. De kustlijn heeft diepe inhammen, grotten en baaien met kiezel- of zandstranden.

Voor wie

Boeiend Kefallonia biedt voor elk wat wils. Maar aangezien het toerisme hier nog niet de overhand heeft genomen, zal vooral de rustzoeker en natuurliefhebber hier aan z'n trekken komen. Kefallonia is een prachtige bestemming voor diegene die een nog wat onbekendere Griekse bestemming wil ontdekken.

Excursies Kefalonia

 • Eilandencruise
  Een relaxte boottocht langs drie eilanden. Je maakt een zwemstop bij het eiland van Onassis en legt aan in Nidri; de populairste toeristenplaats van het eiland Lefkas.
 • Ithaka
  Per boot naar het betoverende buureiland van Odysseus en de bijzondere hoofdstad Vathi
 • Olympia
  Je vaart naar het vasteland naar de plek waar de Olympische Spelen begonnen. Onder leiding van een gids breng je er een bezoek aan de archeologische opgravingen. 
 • Eilandtour Kefallonia
  Je bezoekt grotten, oude dorpjes, archeologische opgravingen uit een ver verleden en een wijnboerderij.

Vind je ideale vakantie naar Kefalonia