Vakantie Marmari

Een vakantie vol zon, zee en strand? Marmari is het antwoord! Marmari is een klein badplaatsje niet ver van Kos-stad vandaan en ook maar ca. 10 kilometer van het vliegveld van Kos vandaan. Dat is dus zo goed als het vliegtuig uitstappen en op het strand neerploffen! En niet zomaar een strand... Het is een prachtig strand, met sierlijk wit zand en azuurblauw water. Met achter het strand lage duinen die zijn begroeid met allerlei bomen. Het is een knusse badplaats en bij aankomst zul je al snel kennismaken met de Griekse gastvriendelijkheid. Het is hier tevens rustig, maar dat maakt een vakantie naar Marmari perfect voor oudere stellen.

De stranden van Marmari

Naast dat het strand echt schitterend is, is het strand ook nog eens goed georganiseerd. De stranden zijn uiterst schoon en voor de gasten zijn er ligbedden en parasols beschikbaar. Voor de liefhebbers zijn er ook tal van watersportmogelijkheden. De omgeving is groen en doet landelijk aan, dankzij de vele weilanden en akkers. Rondom het strand zijn er tal van vistavernes, bars en restaurants waar je terechtkunt voor een verkoelend drankje of een heerlijk hapje eten. Vanwege dit mooie strand hebben zich logischerwijs ook een aantal grote hotels rondom Marmari gevestigd.
 

Wat voor moois is er nog meer in Marmari?

In het achterland van Marmari vind je de zoutpannen van Alykes, een apart vergezicht. In oktober en april zijn hier zelfs flamingos te zien! Verder behoort het Marmari bestuurlijk tot het dorp Pyli: een traditioneel Grieks dorp met schilderachtige, stenen huizen waar de tradities nog altijd streng gehandhaafd worden door de lokale bevolking. Net buiten Pyli vind je het oude gedeelte nog, met daar de ruïnes van een kasteel dat stamt uit de middeleeuwen. Wie een mooie wandeling wilt maken, kan een wandeling maken naar Tigaki, dat tevens een prachtig strand heeft. Ook Kos-stad zelf ligt binnen handbereik met als populairste vervoersmiddel natuurlijk: de fiets! Er zijn geen bergen of heuvels die het fietsen bemoeilijken en de weg ernaartoe is erg goed.
 

Eten uit de keuken van Marmari

In Marmari eet je uit de traditionele lokale keuken. Dat wil zeggen dat er ook sprake is van veel visgerechten. Altijd vers, echt heerlijk. De Griekse keuken is rijk en je kunt denken aan bekende gerechten als gyros en souvlaki, maar ook minder bekende gerechten kunnen hier op je bordje vallen. Uiteraard kun je nog lang natafelen onder het genot van een Grieks wijntje, maar wie opzoek is naar iets meer avontuur kan beter in de avonden beter een bezoekje brengen aan Kos-stad.
Een vakantie naar Marmari is een perfecte bestemming, voor rustzoekers die hun vakantiedagen graag doorbrengen aan een prachtig strand afgewisseld met af en toe een leuk uitstapje.

Onze SUNtips:
  • Bezoek de thermen van Kos; een plaats met warmwaterbronnen.
  • Maak een excursie naar Bodrum, wat tegenover Kos ligt.
  • Bezoek Asklepieon: het beste en meest bekende ziekenhuis uit de oudheid.
Opzoek naar rust, zon, zee, strand en Griekse gastvriendelijkheid? Een vakantie naar Marmari is het antwoord. Ik zou het doen!

Vind je ideale vakantie naar Marmari