Vakantie Agios Nikolaos

Tegen een heuvel gelegen, ligt de populaire badplaats Agios Nikolaos op eiland Kreta. Een badplaats die net even anders is dan andere plaatsen in Kreta, mede dankzij het binnenmeer Voulismeni. Dit bijzonder stukje natuur maakt het een van de mooiste plaatsen op het Griekse stukje grond. Wat deze plaats zo populair maakt is dat het een echt Griekse sfeer heeft, dankzij de pittoreske, smalle straatjes en de enorm gastvrije bevolking. Wil je het typische Griekenland ervaren? Een vakantie naar Agios Nikolaos zal je alles geven wat je nodig hebt!

Dagje strand?

Rondom Agios Nikolaos zijn er meerdere publieke stranden, waar zowel toeristen als de locals graag naartoe gaan voor verkoeling. De stranden zijn schoon en je kunt hier het zonnebaden heerlijk afwisselen met een verfrissende duik in het heldere water. Ook zijn er volop watersportmogelijkheden.
Een boottocht naar Spinalonga
Tijdens een vakantie naar Agios Nikalaos is er één ding wat je eigenlijk sowieso gedaan moet hebben. En dat is het maken van een boottocht naar het eiland Spinalonga! Spinalonga heeft een lange en indrukwekkende geschiedenis die jou zeker aangrijpt. Op het eiland staan de gerenoveerde huisjes symbool voor de aangrijpende geschiedenis van deze plaats.
 

De bezienswaardigheden van Agios Nikolaos

Ook Agios Nikolaos kent bijzondere bezienswaardigheden, te beginnen met het prachtige en unieke Voulismeni meer. Ook wel The Lake genoemd door de lokale bevolking. Het meer is ongeveer 64 meter diep, maar veel Grieken beweren dat het meer bodemloos is en dat de Griekse godin Pallas Athena vroeger in het Voulismenimeer zou hebben gezwommen. Het is daarom een prachtige ervaring om een wandeling te maken rond het meer. Tevens ontdek je rondom het meer ook meteen de leukste restaurantjes en winkeltjes. Verder is er een tweetal musea die een bezoek waard zijn. In het archeologisch museum staan veel restanten uit het Minoïsche tijdperk tentoongesteld. Daarnaast is er ook nog een volkskundig museum. Vanuit Agios Nikolaos is de Lasithi hoogvlakte goed te bereiken. Het is een hoogvlakte van 850 meter hoog die gekenmerkt wordt door de vele windmolens die er staan. Een mooi aangezicht!
 

Picknicken aan het meer

Picknicken is het eigenlijk niet echt, maar zo voelt het wel een beetje zo met de adembenemende natuur om je heen. De leukste restaurant vind je rond het meer, waar je aan een van de talloze Griekse restaurants te recht kunt voor een vers visje, Gyros of een van de andere typisch Griekse gerechten. Uiteraard onder het genot van een Grieks wijntje!
 

Bijzondere avonden in Agios Nikolaos

De avonden van Agios Nikolaos worden gekenmerkt door het oude Kretenzer ritueel, genaamd de Vòlta. Dit ritueel is een avondwandeling, waarbij men gekleed gaat in zijn of haar beste kleding. Het gaat om zien en gezien worden! De charme van alle schoonheid van dit dagelijkse ritueel zal een diepe indruk achterlaten, terwijl je s avonds nog even nageniet van alle schoonheid en samen met de rest in Agios Nikolaos op een terrasje plaatsneemt.
Van Agios Nikolaos mag gezegd worden dat het een bijzondere bestemming is. Een bestemming die een bijzondere vakantie oplevert. 

Onze SUNtips:
  • Bezoek Agios Nikolaos in augustus, wanneer elke avond livemuziek gespeeld wordt rondom het meer.
  • Breng ook een bezoekje aan het nabijgelegen, pittoreske dorp Elounda.
  • Volg een leerzame rondleiding bij een olijfolie boerderij.
Wie het echt typische Griekenland wilt ervaren zit goed met een vakantie naar Agios Nikolaos! Ik zou het doen.

Vind je ideale vakantie naar Agios Nikolaos