Vakantie Gouves

Het prachtige strand, de gezellige bars, de vele eetgelegenheden, een breed scala aan uitstekende hotels én de centrale ligging tussen Heraklion en Chersonissos maken een Gouves een fantastische vakantiebestemming van waaruit jij heel Kreta kunt ontdekken. Het oude gedeelte van het dorp ligt op 300 meter hoogte; dit is een supermooie plek om eens rond te struinen. Gouves is een prachtige bestemming om te relaxen en op ontdekking te gaan. Het is precies dát, wat een vakantie naar Gouves erg bijzonder maakt.

Meerdere zeestranden voor jou

In Gouves vind je langgerekte zandstranden met kraakhelder water en een langzaam aflopende bodem, waardoor de bestemming ook erg geschikt is voor kinderen. De voorzieningen op het strand zijn goed georganiseerd. Op de meeste stranden zijn parasols en ligbedden beschikbaar en ook is hier geen gebrek aan de fijnste appartementen, hotels en restaurants om het vakantiegangers zo comfortabel mogelijk te maken. Op de stranden van Gouves geniet je zorgeloos van de zon. Even afkoelen? Na een frisse duik is een koud drankje de perfecte aanvulling voor jou. Aangezien Gouves geen massatoerisme trekt, is er altijd genoeg plaats op het strand.
 

Op ontdekking in Gouves

Een dagje strand kun je in Gouves perfect afwisselen met een dagje sightseeing. Te beginnen met het oude, schattige klooster van Gouves, gelegen aan de kust. Ten noordwesten van het dorp Skotino bovenop een heuvel is de gelijknamige grot Skotino te bezichtigen. Een grot van 160 meter diep en 36 meter breed. Erg indrukwekkend! In Kreta zijn er enorm veel bezienswaardigheden en het is daarom zeker aan te raden om een auto te huren. Door de centrale ligging van Gouves zijn omliggende plaatsen erg goed en snel te bereiken. In het nabijgelegen dorpje Anopolis is het klooster van Agios Ioannis Theologos zeker de moeite om te gaan bekijken. Andere leuke dorpjes zijn: Piskopiano, Koutouloufari en Chersonissos.
 

Een welverdiende maaltijd

De hele dag op cultuurjacht geweest of flinke banen getrokken in zee? Dan is een heerlijke Griekse maaltijd wel verdiend! In Gouves zijn er verscheidene tavernes te vinden, die al van generatie op generatie gerund worden door dezelfde families. Dat voel je niet alleen aan de sfeer als je hier aanschuift aan een tafeltje, maar dat proef je ook aan de heerlijke recepten die ze hier in een handomdraai op je bordje toveren. Kali oxeri!

Onze SUNtips:
  • Maak een prachtige wandeling langs rivier, kloof, en dam met de naam Aposelemis.
  • Wie van traditioneel Grieks eten houdt, moet een keer gegeten hebben bij taverne Avli.
  • Breng een bezoekje aan het prachtige Knossos paleis.
Een vakantie naar Gouves, van waaruit je heel kreta kunt ontdekken? Ik zou het doen!

Vind je ideale vakantie naar Gouves