Aanbevolen voor jou

Thassos

Als een groene parel schittert Thassos in het noordelijke deel van de Egeïsche zee. Het bergachtig binnenland met het groen van de pijnboomwouden en olijfbomen wordt omringd door een lange kustweg. Deze rijgt als een rozenkrans de pittoreske dorpen, stillen baaien en zonovergoten stranden aan elkaar. En overal kleine hotels en appartementencomplexen van waaruit de groene parel ontdekt kan worden. Naast natuur is het uiteraard ook leuk om door de sfeervolle witgekalkte straatjes te slenteren. Die van Thassos-stad bijvoorbeeld. En de stranden? Bezoek vooral Golden Beach in de prachtige baai tussen Skala Potamias en Chrisi Ammoudia. Kom tot de conclusie dat de groene parel ook heel andere kleuren kan aannemen.

Ligging & Natuur Thassos

Voor wandelliefhebbers is Thassos een uitstekende bestemming. Het gebergte in het centrale gedeelte van Thassos is uitermate geschikt voor wandelingen. De flora en fauna geven het eiland faam.

Voor wie

Thassos is een eiland om tot rust te komen, ver weg van het massatoerisme. Heerlijk relaxen aan het strand, wandelen door het groene berglandschap of genieten van de lokale specialiteiten in de gezellige dorpstavernen. Omdat Thassos vrij laat een toeristische bestemming is geworden, zijn zowel het landschap als de oude gebruiken en tradities goed bewaard gebleven. Een zeer authentiek Griekse bestemming dus.

Excursies Thassos

 • Wandeltocht
  Thassos staat bekend als wandeleiland. Ga mee en maak een mooie wandeling met picknick onder begeleiding van een gids.
 • Cruise
  Je maakt een heerlijk relaxte boottocht langs de prachtige stranden en het groene vasteland.
 • Philippi en Alistrati
  Ontdek het mooie vasteland van Griekenland.
 • Jeepsafari Thassos
  Avontuurlijke ontdekkingstocht langs kloosters, spookdorpjes, watervallen en nog meer bijzondere plekken.

Vind je ideale vakantie naar Thassos