Vakantie Florence

Betoverend, romantisch en levendig: Florence is de bakermat van de renaissance en het thuis van vele beroemde kunstenaars, zoals Leonardo da Vinci en Michelangelo. Het straatbeeld van de stad is gevuld met het nalatenschap van de renaissance, aangevuld met zonnige terrasjes, knusse osterias, pizzerias en ijssalons. Florence is de hoofdstad van de Toscane en behoort tot een van de populairste stedentrips van Italië. De stad is een van de belangrijkste steden ter wereld op het gebied van kunst en architectuur. Voor wie daarvan houdt, is een vakantie naar Florence een absolute must!

De belangrijkste bezienswaardigheden van Florence

In Florence is er zoveel te zien, dat het moeilijk is om alles te kunnen bewonderen in een korte tijd. Toch zijn er enkele bezienswaardigheden die je niet mag missen. Uiteraard te beginnen bij de kathedraal Maria del Fiore, in de volksmond ook wel Duomo genoemd. Het is deze kathedraal die het iconische beeld van Florence vormt, en is een hoogtepunt op het gebied van architectuur.
Na het bewonderen van de kathedraal is de volgende bezienswaardigheid de Ponte Vecchio. Deze brug verbindt twee delen van Florence met elkaar. Het is de oudste brug van Florence en herbergt veel winkeltjes, met name juweliers. Wie van kunst houdt, mag het originele beeld van David door Michelangelo niet missen. Dit iconische beeldhouwwerk staat ten toon gesteld in de Galleria dellAccademia. Er zijn hier vaak lange wachtrijen, maar is het wachten helemaal waard. Door de hele stad zijn nog vele andere, paleizen, kerken, kathedralen en musea te vinden die het bezoeken meer dan waard zijn. Tijdens je vakantie in Florence raak je niet zomaar uitgekeken.
 

Shoppen in Florence

Florence is net als Milaan een echte modestad. Het is de geboortestad van Gucci en er zijn hier genoeg winkels te vinden waar ze designerkleding verkopen. Je vindt in Florence tal van grote winkelketens, maar ook kleinere, uniekere winkeltjes en marktkramen.
 

Genieten van de Italiaanse keuken

De vele prachtige pleintjes bieden het perfecte podium aan de mooiste terrasjes. Hier geniet je met een wijntje in je hand van de kunst en architectuur die de pleinen versieren, terwijl je wacht tot de ober een van de vele Toscaanse gerechten komt brengen. Een lekkere ribollita of een bistecca alla fiorentina. Tijdens een vakantie in Florence is het genieten geblazen!

Onze SUNtips:
  • Maak een wandeling door de prachtige Boboli tuinen.
  • Bezoek het Leonardo da Vinci museum. Ook leuk en leerzaam voor kinderen.
  • Neem een kijkje bij de Neptunus fontein, de mooiste fontein van Florence.

Vind je ideale vakantie naar Florence