Vakantie Sicilië

Antieke Griekse tempels, een ruw berglandschap, stille bergdorpjes met macho's die de zoon van een Godfather kunnen zijn... Maar ook sfeervolle boulevards, uitbundige obers die de meest smakelijke gerechten serveren en zonovergoten stranden waar de mannen als vanouds naar de vrouwen lonken. Sicilië heeft veel gezichten, van cultureel tot culinair. Kies maar!

Vier Italië, vier Sicilië

Traditioneel wordt Sicilie in twee helften verdeeld. Het westelijke deel was in de oudheid het gebied van de Feniciërs met steden als Solunto en Palermo, terwijl het oostelijke deel tot het Griekse territorium behoorde met de steden Naxos en Agrigento. Sicilie betekent niet alleen zon, zee en strand, je kunt er ook veel geschiedenis ontdekken. Vooral cultuurbezoekers kunnen er hun hart ophalen. Dat geldt ook voor liefhebbers van fraaie berglandschappen en karakteristieke dorpjes. En wie kinderen heeft, blijft gewoon lekker aan het strand. Want ook aan de kindvriendelijke kusten is er elke dag weer iets anders te beleven, al is waterpret oneindig. Maak een boottocht naar eiland Volcano en zoek knalgele zwavelstenen, of ga naar Etnaland: waterpark en dierentuin in één! De kleintjes worden met open armen ontvangen door de Italianen, let maar op!

De Etna als kers op de taart

Als Sicilië een reputatie geniet, dan is die zonder twijfel onlosmakelijk verbonden met romantiek. Samen beleef je hier jullie mooiste vakantie. Bezoek de indrukwekkende tempel ruïnes in Agrigento, de mooiste en meest gave monumenten uit de Griekse geschiedenis. Ondanks de woelige Siciliaanse historie en gepaard voor erupties van de Etna vind je er de restanten van vijf monumentale tempels. Hoogtepunten zijn de Concordia tempel en het fotogenieke restant van de tempel van Castor en Pollux. Het archeologische museum geeft een goede samenvatting. Ook indrukwekkend is de zonsondergang zien vanaf de noordelijke helling van de Etna. Wandelliefhebbers staan hier elke dag te popelen om het ruige gebied te voet te gaan ontdekken. Liever eerst met de bus naar boven? Dat kan, om later met de jeep door het kratergebied te gaan en zo dicht mogelijk bij de top te komen, natuurlijk afhankelijk van het weer en de activiteit van de vulkaan op dat moment. 's Avonds ligt de krater van de vulkaan en de nabije omgeving er prachtig bij en heb je een fantastisch uitzicht op de omliggende dorpen. Wauw…. Niet zo actief onderlegd? In Sicilië is dat helemaal niet erg. Liefhebbers van shoppen gaan met de bus naar het stadje Vibo Valentia. In de 'Corso Vittoria Emmanuele' kun je naar hartenlust winkelen, struinen naar een leuk souvenir of er een hele nieuwe garderobe aanschaffen. Verlies je hart aan Sicilië, want deze streek laat je nooit meer los!

Praktische informatie

  • Weer: Op Sicilië heb je warme zomers en zachte winters.
  • Vliegtijd: De vliegtijd naar Sicilië bedraagt ongeveer 2,5 uur.
  • Tijdzone: Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Italië
  • Prijsniveau: De prijzen op Sicilië liggen een stuk lager dan in Nederland.
  • Valuta: In heel Italië wordt met de euro betaald.

Kindvriendelijke vakantie Sicilië

Sicilië is een verrassend fijne bestemming voor de kinderen. Ten eerste hoeven ze maar 2,5 uur in het vliegtuig te zitten. Dat is erg goed te doen. De stranden van Sicilië zijn erg kindvriendelijk. Je kunt de kinderen er met een gerust hart laten spelen. De dagen zijn goed te vullen met allerlei gezinsuitjes. Je kunt ze meenemen op culturele uitstapjes, zoals kastelen bezoeken én ze vervolgens meenemen naar een aquapark of pretpark, zoals Etna land. Er zijn op het eiland kindvriendelijke hotels, waar de kinderen kunnen genieten van mooie zwembaden, leuke speelplaatsen en kinderkamers. Eigenlijk heeft Sicilië dus alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie met het hele gezin.

All Inclusive vakantie Sicilië

Op Sicilië is een ruim aanbod aan All Inclusive hotels te vinden en dat betekent dat je kunt genieten van een zorgeloze vakantie. Het gemak van een All Inn arrangement zorgt ervoor dat je echt afstand kunt doen van het dagelijkse leven en je in de watten kunt laten leggen. Elke dag worden de maaltijden vers voor je geserveerd uit de Italiaanse keuken. Daarnaast bieden verscheidene hotels uitgebreide sportmogelijkheden en wellness mogelijkheden aan.

Last minute Sicilië

Dankzij het goede weer heeft Sicilië het hele jaar door wat te bieden. Wil je zo snel mogelijk dit cultuurrijke en sfeervolle eiland verkennen? Bij SUNtip vind je aantrekkelijke last minutes naar Sicilië tot wel 6 weken voor vertrek.

Onze SUNtips:

  • Slenter door het stijlvolle Taormina terwijl je geniet van een hemelse gelato
  • Neem een duik aan het strand van Giadini Naxos
  • Nip aan een espresso in hoofdstad Palermo met de toeristen en locals om je heen

Houd jij van een bestemming met een karakteristieke sfeer en historie, maar ook veel zon en strand? Boek dan een vakantie naar Sicilië. Ik zou 't doen.

Vind je ideale vakantie naar Sicilie