Sicilie

Antieke Griekse tempels, een ruw berglandschap, stille bergdorpjes met macho's die de zoon van een Godfather kunnen zijn... Maar ok sfeervolle boulevards, uitbundige obers die de meest smakelijke gerechten serveren en zonovergoten stranden waar de mannen naar de vrouwen lonken.. Sicilie heeft veel gezichten, van cultuur tot culinair. Zoek maar uit! Slenteren door het stijlvolle Taormina, genieten van een hemelse gelato, een duik nemen aan het strand van Giadini Naxos of op een terrasje nippend aan een espresso de mooie mensen aan je voorbij zient rekken. Vier het volksfeest dat Sicilie heet!

Ligging & Natuur Sicilie

Traditioneel wordt Sicilie in twee helften verdeeld. Het westelijke deel was in de oudheid het invloedsgebied van de Feniciers met steden als Solunto en Palermo, het oostelijke deel behoorde tot het Griekse territorium met de steden Naxos en Agrigento.  

Voor wie

Sicilie betekent niet alleen zon en strand, je kunt er ook veel geschiedenis ontdekken. Vooral vultuurbezoekers kunnen er hun hart ophalen. Dat geldt ook voor liefhebbers van fraaie berglandschappen en karakteristieke dorpjes. En wie kinderen heeft, blijft gewoon lekker aan het strand. Want ook aan de kindvriendelijke kusten is er elke dag weer iets anders te beleven.

Excursies Sicilie

Bezoek de indrukwekkende tempelruines in Agrigento, de mooiste en meest gave monumenten uit de Griekse geschiedenis. Ondanks de woelige Siciliaanse historie en gepaard voor erupties van de Etna vind je er de restanden van vijf monumentale tempels. Hoogtepunten zijn de Concordia tempel en het fotogenieke restant van de tempel van Castor en Pollux. Het archeologische museum geeft een goede samenvatting. Ook indrukwekkend is de zonsondergang zien vanaf de noordelijke helling van de Etna. Eerst met de bus naar boven, later met de jeep door het kratergebied om zo dicht mogelijk bij de top te komen, uiteraard afhankelijk van het weer en de activiteit van de vulkaan. 's Avonds ligt de krater van de vulkaan en haar omgeving er prachtig bij en heeft u een fantastisch uitzicht op de omliggende dorpen. Liefhebbers van shoppen gaan met de bus naar het stadje Vibo Valentia. In de 'Corso Vittoria Emmanuele' kun je naar hartelust winkelen, struinen naar een leuk souvenir of er een hele nieuwe garderobe aanschaffen.

Vind je ideale vakantie naar Sicilie