Macedonie

Vakantie Macedonië

In het hart van de Balkan ligt bijzonder Macedonië. Dit land doet zijn naam eer aan als vakantiebestemming, dankzij het heerlijk warme klimaat en de gezellige sfeer. Het meer van Ohrid is dé plek om lekker te ontspannen aan de waterkant. Hier slenter je door authentieke stadjes en geniet je volop van de onbeschrijflijke gastvrijheid van de lokale bevolking, en dat alles voor een zeer betaalbare prijs!

Zee van Zoet Water

Denk jij als eerst aan Macedonië als we het hebben over populaire vakantielanden? Waarschijnlijk niet, maar daar komt verandering in! Dit kleine Zuid-Europese land grenst aan Albanië, Servië, Kosovo, Bulgarije en Griekenland. En ook al grenst Macedonië niet aan de kust, toch beleef je hier een heuse strandvakantie! De “Zee van Zoet Water”, hoe het meer van Ohrid ook wel wordt genoemd om zijn grootte, doet werkelijk aan als een strand. In het zand bouw je kastelen en tussendoor neem je een verfrissende duik om af te koelen. De stad Ohrid (ook wel het Jeruzalem van de Balken genoemd) biedt een rijkdom aan Byzantijnse monumenten en culturele bezienswaardigheden. Jij vergaapt je aan de vele kerkjes en kloosters langs het meer, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan.

Proosten met Tikves wijn

Het vriendelijke en gastvrije land doet verder lekker kneuterig aan met rozenstruiken en oude Zastava autootjes. De Macedonische keuken is simpel maar goed. Strijk jij neer op een terrasje, dan staat de tafel binnen no time vol met lokale lekkernijen als Tavce gravce (bonenschotel). Vrijwel altijd eet men er een salade en brood bij. Perfect voor die zwoele zomeravond. De wijnen van Macedonië zijn trouwens minstens zo goed als die uit Frankrijk of Italië en hebben een kwalitatief karakter. Drink bijvoorbeeld een glas Tikves wijn. Ook niet onbelangrijk: de prijzen zijn hier laag! En door de korte reistijd is het land bovendien een perfecte bestemming voor gezinnen met kinderen.


Het land telt glinsterende meren en maar liefst drie nationale parken waar de natuurliefhebber zijn hart kan ophalen. Pelister, Galicica en Mavroro zijn zeker voor wandelliefhebbers alle drie de moeite waard. Je kunt hier zelfs zomaar een bruine beer tegenkomen! In het bergachtige noordwesten van Macedonië ligt Skopje, een interessante hoofdstad die afwijkt van de gebaande paden maar zeker de moeite waard is als je op zoek bent naar wat anders dan steden als Rome en Londen. En als je een auto huurt, bezoek dan zeker Bitola. Deze stad doet weer heel anders aan dan Skopje en laat zo mooi de vele gezichten van magisch Macedonië zien.

Onze SUNtips:
  • Bezoek het Prespapeer drielandenpunt dat grenst aan Griekenland en Albanië
  • Maak een excursie naar Pelikaan eiland
  • Wandel rondom het klooster van Sveti Naum aan de grens van Albanië en proef het verse water uit de bron!
Macedonië zal je verrassen!

Vind je ideale vakantie naar Macedonie