Vakantie Gozo

Gozo is een relatief klein eiland dat bij de eilandenarchipel van Malta hoort. Met zo’n 67 km2 is het een stuk kleiner dan hoofdeiland Malta, maar het heeft zeker zijn eigen charme die roep om ontdekt te worden. Gozo is de ideale plek om tijdens een korte vakantie te ontdekken. Pittoreske dorpjes, mooie bezienswaardigheden en de groenere natuur kan je hier verwachten!

Gozo in vogelvlucht

Je bereikt Gozo met de boot vanuit Malta. Kies je ervoor om via Valletta te varen? Dan ben je ongeveer drie kwartier onderweg. Vertrek je vanuit het noordelijkste puntje van Malta, dan is de overtocht slechts 20 minuutjes. Eenmaal aangekomen gaat er een wereld voor je open. Wat meteen opvalt is dat het landschap er groener is dan op Malta. De hoofdstad Victoria is een oude citadel en steekt boven alles en iedereen uit. Je hebt dus vanuit deze stad uitzicht over het hele eiland! Hier ontdek je ook meteen de barokke gebouwen, kerken en kathedralen.

Gozo bezienswaardigheden

Het beste en grootste strand is Ramla Bay, omgeven door mooie kliffen en rood zand. Vanuit de indrukwekkende Mixta Cave heb je een prachtig uitzicht op deze baai. Het is zeker de moeite waard! Sluit je bezoek op Gozo af met de fascinerende zoutpannen en je vakantie naar Gozo is compleet!

Onze SUNtips:

  • Ontdek Gozo op een actieve manier door te snorkelen met een ervaren gids
  • Boek een kookworkshop in Victoria en proef van de lokale cultuur
  • Ga 5800 jaar terug in de tijd bij de indrukwekkende Ggantija Tempels

Vind je ideale vakantie naar Gozo