Vakantie Agadir in Marokko

Het haast magische Kasbah en de kleurrijke souk Al Had bezorgen je een 1001-nachtgevoel in de grootste badplaats van Marokko: Agadir. Tel de lichte glooiing, de stilte van de oceaan en de overheerlijke Marokkaanse keuken er bij op, en een zonvakantie in deze Marokkaanse parel is er een om te beleven.

‘De stad van de vier seizoenen’

De beschutte ligging in de baai, warme zon en het zachte zeebriesje maken Agadir ‘de stad van de vier seizoenen’. Op het kindvriendelijke strand breng je moeiteloos de dag door, om vervolgens in de schemering te struinen over de kleurrijke souk Al Had. ‘ Hmm, ruik je al alle lekkere kruiden?’. Natuurschoon omringt het bruisende centrum, en de haven is tot de dag van vandaag een toeristenplek vanwege de lekkere sardientjes. Het Islamitische fort Kasbah is de trots van Agadir. De spreuk op de toegangspoort en het adembenemende uitzicht zijn haast betoverend!

Ervaar de superieure Marokkaanse gastvrijheid.

Agadir is na de aardbeving van 1960 in een modern jasje gestoken. De moderne gebouwen staan schouder aan schouder met traditioneel Marokko. In de medina Polizzi sieren de palmbomen de zandkleurige gebouwen. In het Amazigh Museum reis je in gedachten mee met de fascinerende Berberstammen, de oudste bewoners van Marokko. Fan van surfen? De golfen van Agadir laten je zweven over het water. Proef de échte Marokkaanse specialiteiten in de wijk Talborjt, waar je tegelijkertijd omarmd wordt door de superieure Marokkaanse gastvrijheid. Het nachtleven in Agadir is er een om nooit te vergeten.

Onze SUNtips:
  • Sla een balletje op de 36-holes (!) golfbaan ‘Golf du Soleil’.
  • Ga de mooiste vogels uit de hele wereld spotten in de dierentuin Vallée des Oiseaux.
  • Breng een bezoek aan een traditioneel badhuis voor een ontspannen hammam dag.
Laat jezelf dompelen in ‘de stad van de vier seizoenen’ met een vakantie van SUNtip!

Vind je ideale vakantie naar Agadir