Noord-Macedonië

Vakantie Macedonië

In het hart van de Balkan ligt bijzonder Macedonië (Sinds 12 februari 2019 Noord-Macedonië). Dit land doet zijn naam eer aan als vakantiebestemming, dankzij het heerlijk warme klimaat en de gezellige sfeer. Het meer van Ohrid is dé plek om lekker te ontspannen aan de waterkant. Hier slenter je door authentieke stadjes en geniet je volop van de onbeschrijflijke gastvrijheid van de lokale bevolking, en dat alles voor een zeer betaalbare prijs!

Zee van Zoet Water

Denk jij als eerst aan Noord-Macedonië als we het hebben over populaire vakantielanden? Waarschijnlijk niet, maar daar komt verandering in! Dit kleine Zuid-Europese land grenst aan Albanië, Servië, Kosovo, Bulgarije en Griekenland. En ook al grenst Macedonië niet aan de kust, toch beleef je hier een heuse strandvakantie! De “Zee van Zoet Water”, hoe het meer van Ohrid ook wel wordt genoemd om zijn grootte, doet werkelijk aan als een strand. In het zand bouw je kastelen en tussendoor neem je een verfrissende duik om af te koelen. De stad Ohrid (ook wel het Jeruzalem van de Balken genoemd) biedt een rijkdom aan Byzantijnse monumenten en culturele bezienswaardigheden. Jij vergaapt je aan de vele kerkjes en kloosters langs het meer, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan.
 

Proosten met de Macedonische Tikves wijn

Het vriendelijke en gastvrije land doet verder lekker kneuterig aan met rozenstruiken en oude Zastava autootjes. De Macedonische keuken is simpel maar goed. Strijk jij neer op een terrasje, dan staat de tafel binnen no time vol met lokale lekkernijen als Tavce gravce (bonenschotel). Vrijwel altijd eet men er een salade en brood bij. Perfect voor die zwoele zomeravond. De wijnen van Macedonië zijn trouwens minstens zo goed als die uit Frankrijk of Italië en hebben een kwalitatief karakter. Drink bijvoorbeeld een glas Tikves wijn. Ook niet onbelangrijk: de prijzen zijn hier laag! En door de korte reistijd is het land bovendien een perfecte bestemming voor gezinnen met kinderen.

Het land telt glinsterende meren en maar liefst drie nationale parken waar de natuurliefhebber zijn hart kan ophalen. Pelister, Galicica en Mavroro zijn zeker voor wandelliefhebbers alle drie de moeite waard. Je kunt hier zelfs zomaar een bruine beer tegenkomen! In het bergachtige noordwesten van Macedonië ligt Skopje, een interessante hoofdstad die afwijkt van de gebaande paden maar zeker de moeite waard is als je op zoek bent naar wat anders dan steden als Rome en Londen. En als je een auto huurt, bezoek dan zeker Bitola. Deze stad doet weer heel anders aan dan Skopje en laat zo mooi de vele gezichten van magisch Macedonië zien.
 

Praktische informatie

  • Klimaat: Macedonië heeft een gematigd landklimaat, met warme zomers en koele winters.
  • Vliegtijd: De vliegtijd naar Macedonië bedraagt ongeveer 2,5 uur.
  • Tijdsverschil: Macedonië en Nederland liggen in dezelfde tijdzone. Er is dus in zowel de winter als de zomer geen tijdsverschil.
  • Prijsniveau: Over het algemeen ligt het prijsniveau van Macedonië een stuk lager.
  • Valuta: In Macedonië wordt betaald met de Noord-Macedonische denar.
 

All Inclusive vakantie Macedonië

Het All Inclusive concept is nog niet helemaal doorgedrongen in Macedonië. Het aanbod is dan ook schaars. Wil je gaag zorgeloos All Inclusive genieten in Macedonië? Dan vind je hotel Granit aan het prachtige Ohrid meer. Je geniet dan dagelijks van goed verzorgde maaltijden uit de Macedonische keuken. Ook is er een kidsclub aanwezig. Vanaf het ligbed aan het grote zwembad kijk je zo het grote meer over.
 

Last minute vakantie Macedonië

Het reusachtige Ohrid meer, heerlijke temperaturen, de gezellige sfeer en de mogelijkheid authentieke cultuur te snuiven. Macedonië heeft alles te bieden voor een zeer geslaagde vakantie, maar toch is er nog geen sprake van massatoerisme. Wil jij Macedonië nu ook ontdekken? Bij SUNtip vind je aantrekkelijke last minute vakanties, tot wel 6 weken voor vertrek.
 

Kindvriendelijke vakantie Macedonië

Macedonië is geschikt voor de kids die houden van een actieve vakantie. Lekker zwemmen in het Ohrid meer, of juist een boottochtje maken, misschien maken ze zelf wel een vlot. In de historische stadjes zijn bezienswaardigheden uitstekend af te wisselen met het eten van een lekker ijsje. In natuurpark Galicica leven meer dan 1.600 vlindersoorten. Om die allemaal te zien zijn ze wel even zoet. Je kunt daarom ook een lekkere picknick meenemen.
Ten slotte bieden de hotels ook meer dan genoeg vermaak. Er zijn hotels met grote zwembaden, speelplaatsen en kidsclubs. Ze kunnen zich er dus heerlijk uitleven. En zo beleven ze een vakantie waar ze nog lang op terug zullen kijken.
 

Vakantie Macedonië 2023

Hoewel er verre van sprake van massatoerisme is, groeit de populariteit van Macedonië. Niet gek want de authentieke steden en de prachtige natuur weten steeds meer harten te veroveren. Wil jij nog in alle rust van Macedonië kunnen genieten? Ga dan in 2023 op vakantie naar Macedonië.

Onze SUNtips:
  • Bezoek het Prespapeer drielandenpunt dat grenst aan Griekenland en Albanië
  • Maak een excursie naar Pelikaan eiland
  • Wandel rondom het klooster van Sveti Naum aan de grens van Albanië en proef het verse water uit de bron!
Een vakantie naar Macedonië zal je verrassen! Ik zou ’t doen!
 

Vind je ideale vakantie naar Macedonië