Vakantie Armação de Pêra

Achter de gouden kliffen en kleurrijke granaatappelbomen, verschijnt de badplaats Armação de Pêra. Dit oude vissersdorpje in de Portugese Algarve is uitgegroeid tot een genoeglijke badplaats, en geliefde vakantiebestemming. Lokale specialiteiten, het Vila Vita strand, en de imposante Largo da Igreja trekken toeristen uit alle windstreken!

Armação de Pêra in een notendop

Waar vroeger het strand van Armação de Pêra als ligtplaats van vissersvloten (armação) gebruikt werd, weten tegenwoordig toeristen hun weg te vinden naar de goudgele stranden om hun vakantiedagen uitgestrekt door te brengen. Kleurrijke vissersbootjes, pittoreske huizen, en grillige rotsformaties sieren de boulevard. Geloof ons: het binnenland van Armação de Pêra is veel te mooi om links te laten liggen! Hier word je omarmd door een zee van kleurrijke granaatappelbomen en typisch witgekalkte huisjes met Arabische schoorstenen en blauwe kozijnen. Laat je verwonderen en aanschouw het 17-eeuwse fort inclusief kapel, of de haast lichtgevende kerk Largo da Igreja.

‘ Zoetekauwen zijn het, die Portugezen‘

In het oude centrum van Armação de Pêra wandel je eindeloos door de smalle, keistenen straatjes, om hier telkens weer een ander traditioneel restaurantje of pleintje te ontdekken. Van het strand via de boulevard duik je zo de appartementenwijk in, waar het krioelt van de winkels. Vergeet je niet een lokale ambacht mee naar huis te nemen, zoals aardewerk of een gevlochten mand? Om de échte Portugese sfeer te proeven, raden wij de gegrilde sardientjes, tonijn en de zoete ‘morgados‘ aan. Zoetekauwen zijn het, die Portugezen! Als de zon achter de horizon verdwenen is, is de sfeer maximaal te proeven aan de boulevard, die bezaaid is met bars en nachtclubs.

Onze SUNtips:
  • Ga op verkenningstocht per boot door de beschutte baaien en indrukwekkende grotten.
  • Verwen je smaakpapillen in de historische plaats Silves.
  • Struin over de Quarteira-zigeunermarkt.
Lig jij binnenkort uitgestrekt op het fijne zand met uitzicht op de grillige rotsen in Armação de Pêra?

Vind je ideale vakantie naar Armacao De Pera