Vakantie Monte Gordo

Heel dichtbij de Spaanse grens, aan de zuidoostkust van de Algarve, ligt het dorp Monte Gordo. Het is een van oudsher visserdorp met een oh-zo-fijn zandstrand van maar liefst 15 kilometer. De sfeer is fraai, de ligging is bosrijk en als jij hier bent rest je niets anders dan te genieten van jouw welverdiende vakantie in Portugal.

De tijd staat stil

Op zo’n 2 uur vliegen vanaf Nederland ligt Monte Gordo, het dorp waar de levenswijze nog altijd traditioneel is. De badplaats mag dan populair zijn, maar het sfeervolle karakter is hier nooit verloren gegaan. Het is ook duidelijk te zien dat men hier vroeger alles te danken had aan de visserij. In de Middeleeuwen woonden er al 5000 vissers met hun gezin. Niet zo raar dat je nog steeds veel vis op de kaart terug ziet komen. Heerlijk, vooral aan het strand! een populair ingrediënt is.Op het strand liggen een hoop visserbootjes en ’s avonds is het fantastisch schelpen doordat de boten die meenemen vanuit zee. Ook vissershuisjes zijn bewaard gebleven. Zo lijkt de tijd in Monte Gordo zomaar te hebben stilgestaan.

Dorp van Monte Gordo

Het gezellige centrum van Monte Gordo is autovrij. Hier ga jij helemaal los als je van souvenirtjes houdt. De brede hoofdweg scheidt de boulevard, met de door palmbomen omgeven promenade, van het dorp. Ook vind je er diverse bars en restaurants. Het plein midden in het centrum van Monte Gordo leent zich perfect voor het pakken van een terrasje. De strandtenten zijn populair en worden naarmate de avond valt steeds drukker. Niet gek ook, met zo’n heerlijk klimaat als hier in de Algarve. Ook vind je in Monte Gordo een casino, waar regelmatig een speciale avond wordt georganiseerd inclusief diner en een spectaculaire show. In de directe omgeving kun je midgetgolfen, tennissen, fietsen en wandelen. Ook de actieve rustzoeker komt hier dus volledig aan zijn of haar trekken. Wat fijn, zo’n bestemming die alles heeft.

In de zomer of overwinteren?

Met een huurauto kom je net wat verder en haal je nóg meer uit je vakantie in Monte Gordo. Zo maak jij het jezelf namelijk stukken makkelijker om de schilderachtige dorpjes in de omgeving te gaan bekijken. De zomermaanden liggen misschien het meest voor de hand voor jouw bezoek aan Monte Gordo, maar vergeet deze bestemming ook niet als je in het voor- of najaar een fijne plek zoekt. Het kwik kan hier dan namelijk ook al aardig oplopen! Veel ouderen zoeken rond deze tijd Monte Gordo op. Wist je dat het hier in de wintermaanden zelfs net ietsje warmer is dan in de rest van de Algarve?

Onze SUNtips:

  • Dichtbij het centrum, achter het strand, is wekelijks een rommelmarkt. Lekker snuffelen!
  • Boek een boottocht en vaar tussen Portugal en Spanje!
  • Maak een trip met landrovers door de binnenlanden van de Algarve.

En, wanneer zoek jij de zon op in Monte Gordo? Ik zou ’t doen hoor.

Vind je ideale vakantie naar Monte Gordo