Vakantie Praia da Rocha

Languit op je handdoek wegdromen, om vervolgens met nieuwe portie energie vanaf het oude fort te beklimmen voor een prachtig uitzicht. De avond eindigt tussen de locals onder het genot van kip piri piri en een glas vinho verde. Zo valt een zonvakantie in de mondaine Algarvese badplaats Praia da Rocha het beste te omschrijven. Heb je er al zin in gekregen?

Rotsachtig vakantieparadijs

Oorspronkelijk een slapend vissersdorpje, maar tegenwoordig is Praia da Rocha een zonovergoten badplaats in de populaire Algarve. Het befaamde ‘strand van de rotsen’ doen je positief verrassen met het fijne zand, en de rood- en okerkleurige rotsformaties. Zelfs op de langzaam aflopende zeebodem krioelt het deels van de rotsen. Op de promenade Avenue Tomas Cabreira lijken de restaurantjes als paddelstoelen uit de grond geschoten te zijn. Daar waar de olijf- en vijgenbomen je meenemen door de rustige natuurpracht van het achterland, neemt de haven met het oude fort Santa Caterina da Ribamar je mee in de piraatrijke geschiedenis. En wat dacht je van de fenomenale vergezichten over zee? Ongelooflijk!

Een smeuïge mengelmoes van vakantie-ingrediënten

In Praia da Rocha daalt het zomergevoel zonder pardon over je neer. De breedste stranden van de Algarve mogen dan wel de meeste aantrekkingskracht hebben, maar dat doet de rest niet teniet. Het aanbod aan watersportactiviteiten rijst net zo ver op als de kliffen uit de zee. Om maar over de vele mysterieuze grotten te zwijgen. Historische gebouwen zoals het College of Jesuits en het Sao Francisco maken een wandeling naar het naastgelegen Portimão meer dan een aanrader. Strijk neer op een terrasje en geniet van een prachtig uitzicht, de vriendelijke locals én een kabeljauwgerecht. En als je toe bent aan meer nachtelijk vertier dan in Praia da Rocha, zet je gewoon koers richting Albufeira.

Onze SUNtips:
  • Ontdek de indrukwekkende binnenstad van Faro.
  • Bewonder de Zuid-Portugese kustlijn met imposante rotsformaties tijdens een boottocht.
  • Race op de Algarve International Go-kart, één van de grootste kartcircuits van Europa!
Veelzijdig, voordelig en zonnig: boek een vakantie naar Praia da Rocha bij SUNtip!

Vind je ideale vakantie naar Praia Da Rocha