Vakantie Costa Blanca

Door de witroze kleur van bloeiende amandelbomen, is deze streek van Spanje omgedoopt tot “witte kust” oftewel de Costa Blanca. Of komt het misschien toch door de witte stranden of de witgekleurde huisjes die je in veel dorpen tegenkomt? Één ding is zeker: deze zomerzon bestemming trekt door populaire én bescheiden plaatsen elk jaar veel toeristen die zin hebben in een onbezorgde vakantie!

Costa Exotica!

Aan de voet van de berg Montgó begint de 160 kilometer lange kuststrook van de Costa Blanca. Hier wordt de omgeving gekenmerkt door steil oprijzende rotsen met aangrenzende kustplaatsen. De naam Benidorm zal onmiddellijk een belletje doen rinkelen; deze plaats is met recht het symbool van het massatoerisme. Dit is echter niet bepalend voor het karakter van de rest van de Costa Blanca. Naast een oerwoud aan accommodaties vind je hier ook genoeg badplaatsen met oorspronkelijke charme en tradities, zoals in Moraira. En wie zegt dat de Spaanse Costa niet exotisch is, heeft het mis. Langs de zout- en kalkrijke wateren in de Salinas van Calpe vind je namelijk zelfs flamingo’s! Geen tijd of juist geen geduld voor een luie strandvakantie? Alicante en Valencia zijn dé steden aan de Costa Blanca die jij absoluut bezocht moet hebben.

Een kust met variatie

Ondanks dat de Costa Blanca veel plaatsen herbergt om ultiem te relaxen, is de omgeving meer dan uitnodigend om dingen te ondernemen. Zo kunnen wandelaars en liefhebbers van bergtochten een excursie maken naar de Sierra Helada, Bernia of Aitana. Ook golfen behoort tot de mogelijkheden, want aan de Costa Blanca vind je meer dan tien banen. Duikers en snorkelaars komen aan hun trekken rondom Tabarca: een eiland met prachtig koraal. Gezinnen met kinderen bezoeken een van de fantastische waterparken of dierentuinen. Wát een plezier! Dineer doe je natuurlijk aan de boulevard, vaak rijst wordt geserveerd met bouillon en vis. Als afsluiter krijg je nougat, ijs, amandel-taart of gebak gedrenkt in suikerstroop. Nog geen after dinner dip? Neem dan de nachttrein die op 33 plaatsen stopt tussen Alicante en Altea. “Buenas noches!”

Onze SUNtips:
  • Beklim de Peñon de Ifach, een 300 meter hoge kalkrots in Calpe vanaf waar je bij helder weer zelfs Ibiza kunt zien liggen!
  • Super voor een dagje uit is het Moorse (tikkeltje Arabische) Dénia barst van de historie.
  • Playa de Levante is dé plek waar je moet zijn als liefhebber van een dag loungen op het strand!

Vind je ideale vakantie naar Costa Blanca