Vakantie Pineda de mar

Oude kerkjes en ruïnes, weelderig groene begroeiing in het Montnegre Natuurpark en een rustiek strand vormen het vakantiedecor in Pineda de Mar! Na een dag vertoeven in de nabijgelegen badplaatsen aan de Costa Brava, wordt de avond typisch afgesloten met voortreffelijke Catalaanse gerechten en een temperamentvolle Sardana.

Dans de Sardana op Plaza de Melias!

Onverstoord breng je de dag door op het rustieke strand van Pineda da Mar, waar de azuurblauwe oceaan schittert in de zon. De dagen vliegen hier haast voorbij! Al flanerend over de met palmbomen versierde Passaeig Maritim, dringt de geur van Paella uit de vele gezellige restaurantjes zonder pardon je neus binnen. Naast het authentieke centrum met de 14e-eeuwse Santa Maria kerk en de kapel van Sant Antoni, is de Spaanse badplaats rijk aan natuur en ruïnes van het Montpalaukasteel. Het prachtige natuurpark Montnegre is absoluut een wandeling waard! Begeef jij jezelf op zondag tussen de temperamentvolle Sardana-dansers op Plaza de Melias?

Pineda de Mar: een slapende badplaats tussen de massasteden

Als oorspronkelijk slapend vissersdorpje, heeft Pineda da Mar de rust nog weten te behouden. Wil je vertoeven in de nabijgelegen populaire badplaatsen? Calella, Lloret de Mar en Santa Susanna zijn gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. De ene dag zet je koers richting de langste winkelstraat van heel de Costa Brava in Calella, en de andere dag spetter je met het hele gezin in Water World Lloret. Uitkijkend op de dansende fonteinen in Pineda de Mar, belanden in de avond de lekkerste gerechten uit de Catalaanse keuken op je bord.

Onze SUNtips:
  • Droom weg bij het uitzicht vanaf Castell de Sant Joan in Lloret de Mar.
  • Maak kennis met de Catalaanse keuken in restaurant Ca l’Aureli.
  • Ga banaanvaren op de Middellandse Zee bij het Pineda de Mar strand.
Een zonvakantie in Pineda de Mar is er een voor in de boeken!

Vind je ideale vakantie naar Pineda De Mar