Vakantie Mojácar

Mojácar is een van de meest charmante dorpjes van heel Spanje. Wij zijn niet de enige die dat vinden, in 2013 is het dorpje namelijk uitgeroepen tot één van de mooiste Spaanse dorpen. Je vindt er geen overvolle terrassen met toeristen, maar juist gezellige pleintjes waar de locals genieten van een het Spaanse leven. En dat is wat jij daar ook gaat doen!

Stad en strand in Mojácar

Het dorpje ligt op de top van een heuvel op zon 170 meter boven zeeniveau in de provincie Almería in het zuidoosten van Spanje. Het bijzondere, witte stadje is eigenlijk opgedeeld in twee delen: het dorp, Mojácar Pueblo, en de prachtige stranden die in het Spaans Mojácar Playa worden genoemd. Slenter door witte straatjes van dit charmante dorpje. In het centrum ligt de Catedral de la Encarnación wat kathedraal van de incarnatie betekent. Het bijzondere aan deze kathedraal is dat je een mix van diverse stijlen in meerdere periodes terugvindt zoals de late gotiek, de barok en de Renaissance. Daarnaast lijkt de kathedraal een fort;dat laat je even stilstaan en omhoog kijken. 

De stranden beslaan een gebied van ongeveer 17 kilometer en vaak wappert er een blauwe vlag. Dit betekent dat het er schoon en veilig is. Wel zo prettig tijdens je welverdiende vakantie. Een deel van de stranden valt in het natuurpark Cabo de Gata. De beste stranden zijn het strand van Ventanicas, het strand Marina de la Torre en Manacá Beach. Het zijn zachte zandstranden met heerlijk helder water. De zeebodem loopt geleidelijk af waardoor het ook ideale stranden zijn waar kinderen kunnen spelen.
 

Walt Disney in Mojácar

Walt Disney in Mojácar? Het verhaal gaat als volgt: in 1901 vonden er grote migratiestormen plaats. Schijnbaar verliet een baby samen met zijn moeder naar Chicago in Amerika. Deze baby luisterde naar de naam Jose Guirado Zamora en is geboren uit een buitenechtelijke relatie tussen de wasdame Isabel Zamora en de machtige Gines Carrillo. Eenmaal in Amerika werd de baby geadopteerd door Elias Disney en zijn vrouw. De baby wordt Walt Disney genoemd. De vraag is natuurlijk of dit echt zo gebeurd is. De inwoners van Mojácar geloven er in ieder geval heilig in dat Walt Disney één van hen was. Als je hier zelf meer over te weten wil komen, breng dan een bezoekje aan Titos El Beach bar. Deze bar ligt aan de Paseo Del Mediterraneo. Je leert er meer over de geschiedenis van ene Tito del Amo, een Amerikaan die heel zijn leven in Mojácar woonde en overtuigd was van de Spaanse roots van Walt Disney.
 
Mojácar is de perfecte vakantiebestemming voor wie stad en strand met elkaar wil combineren. Twijfel je nog over een accommodatie? Als je verblijft in het Best Oasis Tropical weet je zeker dat je ontspannen thuiskomt. Waar wacht je nog op? Een vakantie naar Mojácar ik zou t doen!

Onze SUNtips:
  • Ga het eerste weekend van juni naar Mojácar om het kakelbonte 'Moros y Cristinos' festival mee te maken
  • Bezoek Titos El Beach bar om te weten te komen of Walt Disney Spaanse roots heeft
  • Sla een balletje bij Marina Mojácar Club Golf of een van de andere prachtige golfbanen in de omgeving

Vind je ideale vakantie naar Mojácar