Vakantie Benalmadena

Duik in de rijke cultuur van Andalusië of strijk neer op het goudgele Playa Santa Ana van BenalmÁdena. In deze Spaanse badplaats aan de Costa del Sol beleef je zonder enige twijfel een mediterrane vakantie. De witte smalle (en steile) straatjes en traditionele restaurants maken Benalmádena een geliefd vakantieoord, zowel bij internationale als Nederlands toeristen.

Zoon van de Mijnen

De naam Ben al Madina is afkomstig uit de Moorse tijd en betekent ‘zoon van de mijnen’. Niet zo gek dat hier verschillende overblijfselen van oude beschavingen te vinden zijn. Castillo de Colomares, het monument ter ere van Columbus, is met de diverse architectonische stijlen al een plaatje op zich. Maar ook de binnenkant betovert! Het roodkleurige kasteel Bil Bil neemt je mee in de Arabische tijd met haar prachtige reliëftegels. Tijdens een van de mediatieve sessies bij de grootste boeddhistische stoepa van Europa kom je helemaal in balans.

Zomers vakantie vieren in Benalmédena

Plof neer op Playa Arroyo de La Miel of Carvajal Beach voor een lekkere luie stranddag. Benalmédena heeft maar liefst 9 kilometer aan lang goud zandstrand en daarmee plek genoeg om je handdoekje uit te rollen. In de Avenida Antonio Machado winkel je urenlang en vertoef je op een van de typisch Spaanse terrasjes. Op zoek naar actie? Stap in de rollercoasters van het grootste pretpark van de Costa del Sol: Tivoli World. ’s Avonds geeft de verlichte jachthaven Puerto Marina een sfeervol plaatje. Wist je dat deze jachthaven tot een van de mooiste ter wereld behoort?

Onze SUNtips:
  • Trakteer jezelf op een fascinerend uitzicht op de kabelbaan van Arroyo de la Miel
  • Breng een bezoek aan de schaatsbaan* in het zonnige Benalmádena. (*open van oktober tot en met mei(
  • Ga vlinders kijken in het butterfly park Mariposario de Benalmádena.
Benieuwd geworden naar de oude Andalusische charme van Benalmádena? Bekijk hier het aanbod!

Aanbevolen voor jou

Vind je ideale vakantie naar Benalmadena