Vakantie Fuengirola

In ‘het witte dorp’ van de Costa del Sol verdwaal je in de wirwar van de smalle straatjes in het centrum. Het bruisende Fuengirola is rijk aan het Moorse kasteel Castillo de Sohail en de allerlekkerste gegrilde sardientjes. Als ‘Koning van Spanje Strandpromenade’ met de langste boulevard van het Spaanse vasteland, maak je jouw zonvakantie hier helemaal waar. Verveling? Dat woord staat hier niet in het woordenboek!

Fuengirola, het strandparadijs

Magie lijkt wel te bestaan, want Fuengirola is van een slaperig vissersdorpje omgetoverd in een bruisende badplaats voor zowel de jonge vakantiegangers als de fervente overwinteraar. Het paradijs ligt hier aan je voeten, met maar liefst zeven heerlijke stranden. Dat is ook niet zo gek met de 8 kilometer ononderbroken lange boulevard ‘El Paseo Marítimo Rey de España’ omgeven met palmen en chiringuito’s (strandtentjes(. Flaneer door de straatjes van het oude centrum, richting de levendige vissers- en jachthaven. Net buiten de stad wacht je een indrukwekkend uitzicht over de zee vanaf het Fuengirola Kasteel. Doe de kids een plezier met een bezoekje aan het dierenpark Bioparc! “Zijn we er al bijna?!”

‘De 150 jaar oude vijgenboom te midden’

Cultuurliefhebbers worden keer op keer verliefd op de authentieke Iglesia Parroquial Virgen. In het Moorse kasteel Castillo de Sohail word je meegenomen in theatervoorstellingen en festivals. Ga jij opzoek naar de 150 jaar oude vijgenboom op het levendige Plaza del Constitución? Dit pittoreske plein herbergt talloze terrasjes, waar de gegrilde sardientjes het beste smaken aan een spies in Malagueño. De leukste handgemaakte souvenirs koop je op de dinsdagmarkt El Mercadillo aan de kust. Wanneer de zon ondergaat, is de Spaanse sfeer nog beter te proeven in de verschillende (ook Nederlandse) bars.

Onze SUNtips:
  • Wandel over de bekende Rio Fuengirola Pedestrian brug.
  • Bezoek het wereldberoemde Moorse Alhambra in Granada.
  • Ervaar Fuengirola in de lucht tijdens parasailen.
Op welk strand vouw jij je strandlaken uit tijdens een welverdiende zonvakantie in Fuengirola?

Aanbevolen voor jou

Vind je ideale vakantie naar Fuengirola