Marbella

Deze stad is een favoriete bestemming van vele rijke en beroemde mensen maar ook de doodgewone toerist brengt er graag enige tijd door. De stad heeft namelijk ook wijken waar weinig te merken is van alle pracht en praal die zich afspeelt aan de kustlijn.Wandel bijvoorbeeld in de richting van de zee over de Avenida del Mar. Dit is ongetwijfeld een van de mooiste promenades van de Costa del Sol, geflankeerd door goede restaurants en cafés. Van Guadalalmina naar Cabopino strekt de kustlijn van Marbella zich uit over een lengte van 26 kilometer. Op de zonnige stranden kunt u genieten van de traditionele keuken en heerlijke gerechten zoals sardientjes en de onovertroffen paella. In Marbella zijn nog andere parken te vinden waar u in de schaduw en met een goed boek een prima tijd zult hebben.

Zeven kilometer westwaarts, in de richting van Estepona ligt de beroemde en prestigieuze jachthaven Puerto Banús, één van de mooiste kunstmatige jachthavens van de Middellandse Zee. Hier gaan schepen van miljoenen die horen bij eigenaren met miljoenen voor anker. Langs de kademuur en in het tweede deel daarachter liggen talloze gastronomische bedrijven met allerlei keukens, bars, discotheken, juweliers, boetieks en nog meer boetieks. Op deze havenpier vermaakt zelfs de niet-zeiler zich, als hij maar genoeg geld bij zich heeft. Puerto Banús is een dure plek: een maaltijd in één van de luxueuze restaurants is bepaald prijzig. Ook de gewone toerist met de smallere beurs komt hier aan zijn trekken. Er zijn genoeg goedkope bars om te kunnen genieten van de sfeer rond de haven. Neem de kinderen ook gerust mee bij een wandeling in dit gebied, want ze zullen zich zeker vermaken.

Stranden Marbella

Met een lengte van 30 km aan strand verschilt de drukte per gebied. Er zijn genoeg drukke stranden te vinden, maar ook weer kleinere rustige stranden.

Vind je ideale vakantie naar Marbella