Vakantie Marbella

Ben je voor jouw volgende vakantie op zoek naar zon, zee, strand, een relaxte sfeer en luxe? Grote kans dat Marbella dan jouw volgende vakantiebestemming wordt. Deze badplaats trekt mensen van over de hele wereld aan en dat is niet voor niets. Het wordt ook wel het Saint-Tropez van Spanje genoemd en als je in de jachthaven Puerto Banús komt weet je wel waarom. Pak gauw je koffer in, vlieg naar het hart van de Costa del Sol en ervaar het zelf!

Heerlijke badplaats aan de Costa del Sol

Vroeger was het nog een klein wit vissersdorpje, maar tegenwoordig is het één van de belangrijkste badplaatsen van de Costa del Sol. Marbella is gelegen tussen Málaga en Gibraltar, aan de voet van de Sierra Blanca. Net zoals de rest van Andalusië heeft de stad een mediterraan klimaat. Zonnige zomers en milde winters. Dat maakt het de perfecte bestemming gedurende het hele jaar. 
 

Luxe in jachthaven Puerto Banús

De beroemde jachthaven Puerto Banús is één van de mooiste jachthavens van de Middellands zee. Hier gaan schepen van miljoenen voor anker die horen bij eigenaren met miljoenen.  Het blijkt zelfs zo te zijn dat de koning van Saoedi-Arabië zijn bootje hier heeft liggen. Verder vind je er meer dan voldoende chique restaurants, bars, juweliers en boetieks. De etalages zijn kunstwerkjes op zich.  
 

Sinaasappelbomen in het historische centrum

De prestigieuze haven met chique winkels en restaurants is één van de redenen waarom Marbella wordt bezocht, maar er is meer. Het historische centrum, Casco Antiguo in het Spaans, is daarentegen veel authentieker. Wandel door de kronkelige straten met witte huisjes langs sinaasappelbomen, oude kerkjes en pleintjes. Een gezellig plein is het Plaza de Los Naranjas, wat het sinaasappelbomenplein betekent. In 1941 zijn deze bomen al geplant en nog steeds groeien er vruchten aan. Ook zorgen ze voor schaduw op het plein. Rondom de fontein op het midden van het plein bevinden zich fijne terrassen. Ga lekker zitten en geniet van de heerlijke Spaanse tapas en een goed glas koude sangria. 
 

Winkelen in Marbella

Ben je weer uitgerust? Wandel richting de zee over de Avenida del Mar. Dit is ongetwijfeld één van de mooiste en gezelligste promenades van de Costa del Sol. Aan beide kanten bevinden zich barretjes, restaurantjes en winkels. Aan de haven vind je de duurdere winkels zoals Chanel, Ralph Lauren, Hermes en DKNY en ook vind je er het grote warenhuis El Corte Inglés. Wie meer op zoek is naar de lokale, eigentijdse boetiekjes, kan beter gaan struinen in het historische centrum. 

SUNtips:
  • Shop designer fashion met fikse korting tijdens de sale in juli en augustus.
  • Maak een dagtrip naar Málaga en bezoek een stierenvechters wedstrijd.
  • Boek jouw trip in oktober en neem deel aan de wandelvierdaagse van Marbella
Jouw volgende zonvakantie naar Marbella? Ik zou t doen!

Vind je ideale vakantie naar Marbella