Vakantie Nerja

Alleen al de unieke ligging op een rotsplateau boven de zee, is er een om van te dromen. Nerja verrast je keer op keer. Laat je omarmen door de charme van de witgekalkte huisjes in de wirwar van straatjes, en sta oog in oog met de Middellandse zee en kliffen op Balcón de Europa. Deze badplaats aan de Costa del Sol heeft alles wat je kan verlangen van een zonbestemming.

13 stranden, 13 karakters

Als fervent strandliefhebber, gaat jouw hartje sneller kloppen als je alle 13 stranden van Nerja met hun eigen karakter ontdekt. Op Burriana Playa geniet je uitgestrekt onder een rieten parasol, met de palmenrijen en karakteristieke vissersbootjes als decor. Ooit gehoord van het Balcón de Europa? Deze rotspunt in zee is hét kenmerk van Nerja, en trakteert je op een wijds zicht over de Middellandse Zee. De stijlvolle El Salvador Kerk vormt met zijn spierwitte muren en barokke elementen een pareltje in de zon. Laat je verbluffen door de wereld vol stalagmieten en stalactieten in de gigantische druipsteengrotten Nerja-Maro: een absolute aanrader als je hier verblijft!

Een wereld van witgekalkte huisjes

In de smalle steegjes van het authentieke centrum vol witgekalkte huisjes ontluikt zich de charme van Nerja. Kleurrijke bloemen en mozaïeken zijn een lust voor het oog, en de straatartiesten laten hier hun mooiste geluiden klinken. Nerja staat bekend om de pittoreske pleinen Plaza Canterero en Plaza Cavana, waar het goed vertoeven is. In de restaurantjes worden grote pannen paella bereid en sardientjes geroosterd boven houtskoolvuur. Om even de stad uit te vluchten, wandel je urenlang in het natuurgebied Parque Natural Los Acantilados. Sluit de avond vervolgens af op het gezellige Tutti Frutti plein: Salud!

Onze SUNtips:
  • Struin door de smalle kronkelstraatjes met witte huisjes in het oude Moorse dorpje Frigiliana.
  • Maak een strandwandeling op het prachtige Playa el Cañuelo.
  • Plons in de natuurlijke waterbassin ‘Vado de los Patos’ midden in de natuur.
Nieuwsgierig geworden naar het schilderachtige Nerja? Boek jouw zonvakantie bij SUNtip!

Aanbevolen voor jou

Vind je ideale vakantie naar Nerja