Vakantie Madrid

Al heeft de stad ruim 3 miljoen inwoners, Madrid doet nog steeds intiem aan. Het rijke verleden van het middelpunt van Spanje heeft gezorgd voor de vele historische bezienswaardigheden en ontelbare monumenten. Dans de flamenco, doe een siësta, eet van je paella en nip van een glas sangria. Op-en-top Spanje, vind je in hoofdstad Madrid!

Slenteren en shoppen

Wat is er fijner dan naar buiten gaan en kijken waar je uitkomt? Het kan in topstad Madrid. In Parque del Buen Retiro kom jij tot rust na een middag slenteren door de straten. Dit park is een groene oase en heeft mooie fonteinen en vijvers, waar je doorheen kunt roeien met een bootje! Madrid is tevens een echt shopwalhalla. Straten met de leukste winkels en boetieks, markten en centra: je vindt het hier allemaal. In het groots opgezette Calle Fuencarral slaag jij gegarandeerd. Vintage kleding shop je in het wat knussere Malasaña. Let je wel even op de openingstijden van de winkels in verband met de siësta? Het levensritme van de Madrilenen helpt jou in ieder geval meteen om te ontspannen. Het gaat hier allemaal een stuk relaxter en ook gebeurt het wat later. Ontbijten doet men hier vaak alleen met een kopje koffie, om vervolgens naar de siësta toe te werken. Lunchen doet men tussen 14:00 en 16:00, om daarna pas weer vanaf 21:00 diners te gaan serveren. Als de avond valt, wordt het nóg gezelliger. Je ziet mensen elkaar begroeten met twee besos oftewel kussen op de wang. Zie jij het wel zitten om een tapeo te maken? Dit is een kroegentocht waarbij je steeds wat tapas eet onder het genot van een lekker glas wijn of een biertje. Je kunt het tempo opvoeren in een van de discotheken van Madrid, zoals Teatro Kapital. Hier dansen Spanjaarden en toeristen tot in de late en vroege uurtjes.
 

De cultuur van Madrid

Madrid weet wel raad met liefhebbers van cultuur. Musea vind je er in overvloed, zoals het Museo del Prado vol moderne kunst. Bezoek ook zeker de Almudena Kathedraal. Al hou je niet van kerken, deze laat je met open mond achter. Het bijzondere kleurgebruik in de vele schilder- en decoratiewerken is prachtig en zie je niet vaak in deze stijl terug. Het Koninklijke Paleis van Madrid is de huidige werkplek van de Spaanse Koning en je kunt maar liefst 50 kamers tijdens een speciale tour bezichtigen. Elke woensdagmiddag is de wissel van de wacht, waarvoor op de eerste zondag van de maand extra groots wordt uitgepakt.
 

Corridas: stierenvechten

Of je er nu van houdt of niet, het maakt nog altijd onderdeel uit van de Spaanse cultuur. Het is dan ook meer dan interessant om een rondleiding door Plaza de Toros de las Ventas te boeken: de stierenvecht-arena. In de arena kunnen zon 20.000 bezoekers binnen voor een corrida. Middenin de maand mei vindt het San Ididro festival plaats: de aftrap van het stierenvecht seizoen. Wil jij je écht onderdompelen in de lokale tradities en vind jij het niet akelig om te zien? In deze periode heb je elke dag de kans om de arena te betreden voor een gevecht. Buiten het seizoen vindt elke zondagavond een stierengevecht plaats. Wie dit een keer wil meemaken in Madrid en zeker wil zijn van kaartjes, boekt ze van tevoren.

Onze SUNtips:
  • Ga op zoek naar een rooftopbar, bij voorkeur een mét zwembad. Ahhh, vakantie!
  • Proef de lekkerste tapas op een sfeervol terras in de wijk La Latina.
  • Bezoek Templo de Debod: een Egyptische tempel op een heuvel in Casa de Campo. Uitzicht van wereldformaat gegarandeerd.
Madrid ontdek je samen tijdens een vakantie of stedentrip van SUNtip! Ik zou t doen.
 

Vind je ideale vakantie naar Madrid