Vakantie Alcudia

Mallorca is een groot eiland in Spanje, met prachtige natuur, een heerlijke klimaat en fijne dorpjes en steden. Op dit eiland, tussen twee baaien, ligt Alcudia. Een van de mooiste plaatsjes op dit eiland, met een rijke geschiedenis die je terugziet in de vele bezienswaardigheden van de stad. Tevens vind je hier het grootste strand van Mallorca, veel uitgaangelegenheid en een prachtige, natuurrijke omgeving. Een vakantie naar Alcudia bekoord een breed publiek.

Het grootste strand van Mallorca

Bij Alcudia vind je een strand dat helemaal rijkt tot aan de verder gelegen plaats Can Picafort. Het is een schoon, zonnige strand met rij naar rij van ligbedden, waar voor jou altijd wel een plekje is. Ook zijn er diverse strandtenten met grote terrassen te vinden. Een perfecte plek om te genieten van de zon en de zee. Er zijn ook strandwachten aanwezig en het strand is daardoor ook veilig voor een bezoek met kinderen.
 

De rijke historie van Alcudia

Alcudia wordt al vanaf de prehistorie bewoond en heeft zijn status verworven na de komst van de Romeinen. In de loop van de geschiedenis heeft de stad vele bezitters gekend en dat zie je terug in de historische restanten verspreid door de stad. Het eerste wat je zal opvallen zijn de oude stadsmuren die de binnenstad omringen.
Het oude gedeelte van de stad is te bereiken via een van de twee oude stadspoorten genaamd Puerta de Xara, en La Puerta de Majorca. Je kunt bij de poorten de oude stadmuur beklimmen voor een prachtig uitzicht over de baai en de binnenstad.
Deze oude binnenstad wordt gekenmerkt door vele smalle en met keien belegde straatjes, gesierd door huizen met een unieke architectuur. Prachtig om doorheen te dwalen. Neem hier dan ook vooral de tijd voor. Bijna alle straatjes leiden naar de hoofdstraat, waar ook meteen de meest opmerkelijke bezienswaardigheid staat. Een majestueus stadshuis met een gigantische klokkentoren. Een mooie plek voor een hapje of drankje bij een van de restaurants op het plein daar.
Andere leuke bezienswaardigheden zijn de kerk van Sant Jaume, de stierenvechtarena Plaza de Toros of Alcudia en de verdedigingsvesting van Bastió de Sant Ferran.
Verder zijn er nog genoeg bezienswaardigheden om de cultuurliefhebbers onder ons een hele vakantie lang zoet te houden.
 

Met de kids naar Alcudia

Ook kinderen kunnen zich tijdens een vakantie in Alcudia prima vermaken, dankzij het schone en veilige strand, waar ze ongestoord kunnen bouwen aan de mooiste zandkastelen en speeltuintjes die aan het strand grenzen. Verder zijn er in het verderop gelegen havenplaatsje Puerto de Alcudia ook waterparken, een kartbaan. Ook is het mogelijk een boottocht te maken met een glasbodemboot.
 

Smullen in Alcudia

Alcudia beschikt over wel meer dan 100 eetgelegenheden keuzen genoeg dus! En ook variatie is er genoeg. Er zijn restaurants, waar je kunt proeven van de traditionele Spaanse keuken, maar ook Chinese restaurants, grill restaurants en Italiaanse restaurants om er een paar op te noemen.
Levendige nachten
Ook qua nachtleven heeft een vakantie naar Alcudia genoeg te bieden, met talloze uitgaansgelegenheden, waaronder veel drukbezochte cocktailbars en Engelse pubs. Verder zijn er ook meerdere discotheken en discobars. 

Onze SUNtips:
  • Een natuurliefhebber? Breng een bezoek aan natuurreservaat Albufera.
  • Neem de kids een dag mee naar pretpark Zoolandia.
  • Maak gebruik van een van de vele watersportmogelijkheden.
Een onvergetelijke vakantie naar Alcudia beleven? Ik zou 't doen!

Vind je ideale vakantie naar Alcudia