Suriname

Vakantie Suriname

Suriname is een tropische bestemming met een vleugje Nederland. Je ontdekt er jungles, grote culturele diversiteit, prachtige meren en natuurlijk de bijzondere en levendige stad Paramaribo. Het is een gevarieerde vakantiebestemming en één waar je het meest uit je vakantie haalt, wanneer je eropuit gaat om alles te ontdekken. Een bijzondere vakantie beleven in Suriname? Ik zou ’t doen!

Een strandvakantie op Suriname?

Bij de oud Nederlandse koloniën denken we al gauw aan hagelwitte stranden, recht uit het paradijs. Stranden die je bijvoorbeeld vindt op Curaçao en Aruba. Dat beeld heb je misschien ook bij Suriname, maar dit is echter niet het geval. De kust is namelijk erg ruig en stranden zijn schaars. Mooie plekken om af te koelen in het water zijn er echter genoeg. Wil je toch graag een dagje luieren aan het strand dan zijn er zeker mogelijkheden.

Zo heb je White Beach bij het toepasselijk benoemde plaatsje Domburg. Een mondain zandstrand dat niet aan zee, maar aan de Suriname Rivier ligt. Het strand heeft fijn, wit zand, palmbomen en Caribbean style strandhutjes. Aan de overkant kun je het regenwoud zien. Daarnaast heb je nog het schildpaddenstrand Galibi. Een ruig strand, waar veel schildpadden komen om te nestelen. Ook heb je ook nog de Cola kreek. Het is misschien geen strand maar wel een fijne plek om te ontspannen aan het water. Het ligt iets ten zuiden van Paramaribo en is erg populair onder de lokale bevolking.
 

Het eigenzinnige Paramaribo

Paramaribo is de enige grote stad van Suriname. Het is dan ook de plek waar de meeste mensen wonen. Paramaribo bruist! Je vindt er allerlei restaurants, streetfood verkopers, koffiehuizen, winkels, uitgaansgelegenheden en bioscopen. Van maandag tot en met zaterdag is er een markt, waar druk onderhandeld wordt en waar je kunt proeven van typische Surinaamse gerechten als pitjel en bara.

Neem ook de tijd om je ogen de kost te doen aan alle unieke architectuur. Suriname heeft een eigen bouwstijl en veel historische panden zijn gemaakt met hout. Het is erg leuk om door de straten te wandelen langs al deze bijzondere gebouwen. Na het slenteren is het natuurlijk lekker om aan de Waterkant – de oudste straat van Paramaribo – te genieten van een lokaal gebrouwen Parbo biertje.
 

De jungle van Suriname

Het grootste gedeelte van Suriname bestaat uit een tropisch regenwoud, dat onderdeel is van het Amazonegebied. Lianen die hangen tussen talloze hoge bomen, allerlei gekleurde orchideeën, honderden gekleurde vogels, brullende apen en kronkelende rivieren. In Suriname zijn het niet de stranden, maar de jungle waar het om draait tijdens de vakantie. Een wonderlijk natuurschoon dat je doet denken aan de Tarzan films.
Er valt hier zóveel te beleven. Maak bijvoorbeeld een dolfijnentour over de Suriname rivier. Daar zwemmen de bijzondere Profosu dolfijnen. Een dolfijnensoort met een roze buik. Je maakt tussendoor uitstapjes naar de dorpen die aan de rivier grenzen. Waaronder het dorp Jaw-Jaw, waar een stam bijna volledig geïsoleerd van de buitenwereld leeft.

Ook kun je ervoor kiezen een auto te huren en vanuit Paramaribo naar natuurreservaat Brokopondo te rijden. Je spot er brulapen, trompetvogels en de Midden-Amerikaanse agoeti. Ook zijn er prachtige watervallen te zien.
 

Praktische informatie

  • Klimaat: Suriname heeft een tropisch klimaat. De temperatuur ligt altijd rond de 30 graden en er is veel neerslag.
  • Vliegtijd: de vliegtijd naar Suriname bedraagt zo'n 9,5 à 10,5 uur.
  • Tijdzone: tijdens de zomertijd is het 5 uur vroeger in Suriname en tijdens de wintertijd 4 uur.
  • Prijsniveau: over het algemeen ligt het prijsniveau van Suriname fors lager dan in Nederland.
  • Valuta: in Suriname wordt met de Surinaamse dollar betaald.

Last minute Suriname

Kun je niet wachten om je eigen jungle avonturen te beleven in Suriname? Bij SUNtip vind je aantrekkelijke last minutes tot wel 6 weken voor vertrek.

Onze SUNtips:
  • Bezichtig de palmentuin in Paramaribo.
  • Ga een hapje eten in de Javaanse wijk Blauwgrond in Paramaribo.
  • Neem een kijkje in natuurreservaat Bigi Pan.
Op vakantie naar het tropische Suriname? Ik zou ’t doen!

Vind je ideale vakantie naar Suriname