Vakantie Fethiye

Fethiye is een oogstrelend mooie badplaats aan de Lycische Kust. De prachtige uitgestrekte stranden, de groene bergachtige omgeving en het oude centrum hebben al menig vakantieganger onder de betovering van Fethiye gebracht. Daarnaast geniet je van winkelen in het moderne gedeelte en van luxe in de uitstekende resorts. Wat je ook zoekt in een vakantie: in Fethiye zul je het vinden. En daarin ligt nou net de aantrekkingskracht van deze fijne bestemming!

Afwisselende stranden en de Blue Lagoon van Ölüdeniz

In en rondom Fethiye zijn kleine baaitjes te vinden met elk een eigen kiezel- of zandstrand. Stuk voor stuk zijn ze een genot zijn om te ontdekken. Vanwege de rust bij deze kleine baaitjes, zijn het ook uitstekende snorkellocaties.

In de nieuwe buurt van de stad, genaamd Calis, zijn uitgestrekte stranden te vinden gelegen aan een boulevard. Hier vind je genoeg restaurants en terrasjes te vinden zijn om  uitgebreid te zonnen, een frisse duik te nemen en ten slotte af te sluiten met een verkoelend drankje.

Op 14 kilometer echter, ligt een heel bijzonder strand. Het meest gefotografeerde strand van Turkije zelfs! En dat is het beeldschone strand van Ölüdeniz. Zulke mooie blauwe kleuren heb je nog nooit eerder gezien in het water. Je moet het dan ook absoluut gezien hebben tijdens je vakantie in Fethiye.

Het centrum van Fethiye

Zoals eerder kort genoemd werd, is er een oud en een nieuw centrum in Fethiye. In het oude centrum ontdek je nog het echte Turkije. Wanneer je slingert door de straatjes vol theehuizen en bazaars, proef je nog echt de authentieke sfeer. Het moderne Calis is de plek waar je de stranden en ook de hotels zult vinden. Dit is echt een fantastische plek om ontspannen je vakantie door te brengen. In beide gedeeltes echter geniet je van allerlei restaurants en terrasjes. Geniet van een grill gerecht en als toetje een stuk baklava, jum!

De bezienswaardigheden van Fethiye

Een van de meest noemenswaardige bezienswaardigheden van Fethiye (en ook een die waarschijnlijk al snel in het oog springt) zijn de 2500 jaar oude koningsgraven. Ze zijn al van veraf te zien, maar als je ze beter wilt bekijken, kun je een klim maken naar boven om ze van dichtbij te bezichtigen. Zoiets heb je nog nooit eerder gezien. De indrukwekkende graftombes zijn volledig uit rotsen gehouwen.

Een andere hele bijzondere bezienswaardigheid is de vlindervallei. Gelegen aan de voet van de berg Babada, vind je een strand dat overgaat in een smalle vallei waar je naar boven wordt geleid richting twee watervallen. Dat op zichzelf is al een prachtige gewaarwording, maar dat is niet wat de vallei zo bijzonder maakt. Wat het wel bijzonder maakt, zijn de ruim 150 verschillende vlindersoorten die je hier tegenkomt.

Wie liever bij dichtbij het centrum een uitje zoekt, kan een bezoek brengen aan het Fethiye museum, waar stukken liggen uit 500 voor Christus. Je maakt er een klein reisje door de tijd.

Praktische informatie

  • Weer: De Lychische Kust kent milde winters en warme zomers, met zo'n 300 zondagen per jaar.
  • Vliegtijd: De vliegtijd naar Fethiye bedraagt zo’n 3 uur en 15 minuten.
  • Tijdzone: In Turkije is het 1 uur later dan in Nederland tijdens de zomertijd en 2 uur tijdens de wintertijd.
  • Prijsniveau: De prijzen in Turkije liggen een stuk lager dan in Nederland.
  • Valuta: In Turkije wordt betaald met de Turkse nieuwe Lyra, maar op sommige plekken wordt ook de euro geaccepteerd.

All Inclusive vakantie Fethiye

Naast alle schoonheid geniet je in Fethiye ook zorgeloos van luxe in fantastische All Inclusive resorts. Je wordt verwend met uitgebreide buffetten, snacks tussendoor en verfrissende drankjes. Je duikt in grote zwembaden, geniet van spa en denkt vooral niet aan het dagelijkse leven. Het gemak van een All Inclusive is namelijk de perfecte manier om even afstand te nemen van de dagelijkse zaken.
Bovendien is een All Inclusive vaak voordeliger onderaan de streep, omdat eten en drinken al bij de prijs inbegrepen zit.

Kindvriendelijke vakantie Fethiye

Kinderen zullen eveneens hun hartje ophalen aan die All Inclusive hotels met al die grote zwembaden en speelplaatsen. Voor wie de speeltuin bij het hotel niet groot genoeg is, kan zich helemaal uitleven bij de gigantische speeltuin in het noorden van de stad. Op de prachtige stranden kunnen ze eindeloos ravotten. Voor extra waterpret bezoek je een van de waterparken in de omgeving. Zo heb je in Fethiye zelf het Indirimli aquapark en ook in de buurt van Ölüdeniz zijn nog enkele parken te vinden met spannende glijbanen en allerlei waterattracties. Er staat een fijn dagje uit te wachten!
In Fethiye beleven ook de kinderen een geslaagde vakantie.

Last minute Fethiye

Gooi alle ingrediënten voor een fijne vakantie in een potje en de uitkomst is de oogstrelend mooie badplaats Fethiye. Denk je nu bij jezelf “Ik wil nu eigenlijk wel naar Fethiye”, dan zit je bij SUNtip helemaal goed. Bij SUNtip vind je aantrekkelijke last minutes vakanties naar Fethiye tot wel 6 weken voor vertrek.

Onze SUNtips:

  • Maak een sunset cruise en droom weg bij de prachtige zonsondergang.
  • Breng een bezoek aan de ruïnes van de oude stad Tlos en leer alles over de oude Lyciërs.
  • Eens iets heel anders doen? Ga paragliden boven de blue lagoon van Ölüdeniz.

Op vakantie naar het oogstrelend mooie Fethiye? Ik zou ’t doen!

Vind je ideale vakantie naar Fethiye