Curacao

Vakantie Curaçao

Dushi, Curaçao! De Nederlandse Antillen behoren al jarenlang tot de topfavorieten, mede omdat hier veel vaderlandse trekjes te vinden zijn. Het Caribisch gebied is een tropische bestemming die bij héél veel mensen hoog op het lijstje staat. Het is, tijdens een vakantie naar Curaçao, ook wel erg moeilijk om niet verliefd te worden op dit paradijs…

Boeiend en bloeiend

De kleurrijke handelsgebouwen in Willemstad, Pontjesbrug en de kade: Curaçao is boeiend en bloeiend. Zomerzon of winterzon? Beiden, want dankzij de ligging dichtbij de evenaar is het hier 365 dagen per jaar fantastisch vakantieweer! De stranden zijn natuurlijk de grote publiekstrekker van Curaçao. Huur daarom absoluut een auto op het eiland om er geen één te missen, want van de Grote Knip tot Porto Marie en Cas Abao: stuk voor stuk zijn ze de moeite. Soms vergeet je dat je in de zee zwemt, met zúlk blauw water. Zet je snorkel op en kijk je ogen uit als je kennismaakt met de wonderlijke onderwaterwereld, want deze is adembenemend. De kust loopt hier heel geleidelijk aan af, waardoor Curaçao ook een nummer één vakantiebestemming is voor gezinnen met kinderen. Verder is Curaçao rijk aan bergen en cactussen, maar het beroemdst om de Aloë vera plantages en geneeskrachtige planten/kruiden. Ook kom je op dit eiland volop kleurrijke vogels, tropische vissen, leguanen en krabbetjes tegen!

Tempo Doeloe

Tempo Doeloe op Curaçao, want de gemiddelde Antiliaan is heel relaxed. Op Curaçao heerst een smeltkroes van meer dan 50 verschillende culturen, waaronder de Caribische, West-Europese en West-Afrikaanse. Handig: ze spreken hier Nederlands! De muziek klinkt Spaanstalig en is een mix tussen salsa, rumba en de merengue. Lokale bandjes die zingen in het Papiaments of maken muziek op lege olievaten. Antilianen hebben doorgaans veel vrienden en houden ervan om lol te maken. Niet alleen de toeristen, maar ook de Curaçaoënaars zelf weten hoe ze een feestje moeten vieren. Elke avond wordt ergens anders een strandtent opgetuigd waar het hele eiland tot in de late uurtjes kan dansen. Het uitgaansleven is hier geweldig, maar ook overdag is er volop ambiance. Struin lekker langs de boetiekjes op Mambo Beach, om de dag te eindigen met een heerlijk diner aan een bruisende strandtent met je voeten in het zand.

Een vleugje avontuur in Cristoffelpark Curaçao

Tijdens een vakantie in Curaçao is het relaxen geblazen, maar dat betekend dat je geen avontuurlijk uitstapje kunt maken, naar bijvoorbeeld het prachtige Cristoffelpark Curaçao. Het grootste natuurpark van het eiland, met prachtige groene heuvels, rijkelijk gekleurde orchideeën en vele planten en dieren die uniek zijn voor het eiland! Het loont ook zeker om de Cristoffelberg op te wandelen voor een uitzicht over héél Curaçao.

Onze SUNtips:

  • Ga met de boot naar het onbewoonde en idyllische Klein Curaçao, waar je kennismaakt met de schattige schildpadden.
  • Streep ‘m maar van je bucketlist, want Curaçao is dé plek om te zwemmen met dolfijnen.
  • Carnaval is het feest dat het langst duurt op Curaçao. Rond eind januari start het feest met het Tumbafestival, een spektakel!

Curaçao is een plek om van te houden. Boek jouw droomvakantie naar Curaçao met SUNtip! Ik zou ’t doen.

Vind je ideale vakantie naar Curaçao