Vind de ideale meivakantie 2024

Meivakantie naar de zon

In mei staat de natuur weer volop in bloei, maar dat is niet het enige. Ook alle mooie vakantiebestemmingen bloeien weer op. Waar alle bestemmingen binnen Europa, tijdens de wintermaanden, net te koud waren voor een echte strandvakantie, is de temperatuur weer gestegen en schijnt de zon volop. Met de 1 à 2 weken vrij tijdens de meivakantie, is dit het ideale moment van 2024 om weer eens lekker op vakantie te gaan. Ik zou ’t doen!
 
 • Weer volop zon en warmte
 • Lekker vrij met het gezin
 • De populaire Zuid-Europese bestemmingen staan vol in bloei
 • Eindelijk weer zwemmen in zee

 

Meivakantie: een voorproefje op de zomer

De meivakantie is het eerste moment, om met het gezin de eerste zonnestralen te vangen op jullie favoriete vakantiebestemmingen. De temperatuur in Spanje stijgt naar meer dan aangenaam en de hotels op de Griekse eilanden openen hun deuren. De meivakantie biedt dan ook een mooi voorproefje op wat er nog komen gaat. Een héérlijke zomervakantie vol strand en zwemplezier.

Wanneer is de meivakantie 2024?

Voor zowel regio zuid, midden als noord geldt dat de meivakantie van 27-4-2024 t/m 5-5-2024 is. Daarbij kunnen scholen zelf bepalen of ze hier nog een extra week, ervoor of erna, aan vastplakken.

Waar is het mooi weer in de meivakantie?

Over de wereld verspreid zijn er meer dan genoeg bestemmingen, waar het lekker weer is. Denk maar eens aan de Kaapverdische Eilanden, Egypte of het zonnige Curaçao. Het mooie van de meivakantie is, dat de bestemmingen binnen Europa weer volop in bloei komen. De schitterende Griekse eilanden, het bruisende Spanje en de gezellige Algarve. Bij elk van deze geliefde vakantiebestemmingen komt de temperatuur weer ruim boven de 20°C . Ideale omstandigheden voor een zonvakantie. Een handig overzicht, vind je hieronder.

Weer binnen Europa in mei

 • Canarische Eilanden: 22 °C
 • Spaanse Costa’s: 22 °C
 • Griekenland: 24 °C
 • Algarve in Portugal: 21 °C
 • Italië: 22 °C
 • Cyprus: 25 °C
 • Kroatië: 21 °C
 • Montenegro: 22 °C
 • Malta: 23 °C

Weer buiten Europa in mei

 • Turkije: 25 °C
 • Egypte: 31 °C
 • Kaapverdië: 25 °C
 • Curaçao: 31 °C
 • Aruba: 32 °C
 • Mexico: 32 °C
 • Dominicaanse Republiek: 31 °C

Top bestemmingen voor meivakantie 2024

Voor de meivakantie is er genoeg keuze uit warme bestemmingen. Om je een beetje te helpen, doen we dan ook graag een aantal aanbevelingen:

Meivakantie Turkije

Deze fantastische vakantiebestemming blijft maar stijgen in populariteit. En die populariteit dankt Turkije aan de prachtige natuur, de uitgestrekte stranden, bruisende havensteden en bovenal de uitmuntende gastvrijheid in de luxe All Inclusive resorts. Hier geniet het hele gezin, zorgeloos van maaltijden uit de Turkse keuken, gigantische waterparken, prachtige hotelkamers en bovenal zeer vriendelijk personeel, dat er alles aan doet om je een onvergetelijke vakantie te bezorgen. In Turkije wordt de batterij weer helemaal opgeladen.

Meivakantie Spanje

Van de bruisende Costa’s, tot de idyllische Balearen zoals Mallorca en Ibiza, en de altijd zonnige Canarische Eilanden: geen enkele vakantiebestemming, heeft meer Nederlandse harten veroverd dan Spanje. Of het nu de sprankelende cultuur vol fiësta en heerlijk eten is, of het uitstekende klimaat, er is altijd iets waardoor je je aangetrokken voelt tot Spanje. Dat geldt voor jong en oud! Ook in 2024 blijft het land een sterke aantrekkingskracht hebben.

Meivakantie Griekenland

Griekenland kent koude winters en is daarom niet zo geschikt voor een winterzonvakantie. Maar in mei komt Griekenland helemaal tot bloei! De hotels openen hun deuren en de weelderige natuur leeft weer helemaal op, onder de Griekse zon. Doe je tegoed aan alle souvlaki, retsina wijntjes en alle lekkere hapjes met olijfolie. Neem een duik in een helderblauwe zee en ontdek alle mythes van het oude Griekenland. Griekenland is een betoverende bestemming voor alle leeftijden.

Meivakantie Mexico

In Mexico ligt de temperatuur altijd rond de 30 °C. Het heeft dus niet hoeven opwarmen, zoals bij Europese bestemmingen. Ook heb je in mei nog net het voordeel van het droogseizoen. Een ideaal moment om Mexico eens te ontdekken. Maar waarom? Omdat Mexico echt alles heeft: paradijselijke witte stranden, prachtige duiklocaties, luxe hotels en een indrukwekkende historie.

Je maakt allerlei uitstapjes naar avonturenparken en wisselt het af met het bezoeken van oude Maya tempels. Ook een tocht door het regenwoud is een hele ervaring. Daarnaast is de Mexicaanse keuken overheerlijk! De taco’s, tortilla’s zijn ook in Nederland populair geworden. Misschien is dat wel de reden dat Mexico ook als vakantiebestemming in populariteit stijgt. Hoe dan ook, Mexico heeft alles voor een geweldige meivakantie.

Meivakantie Portugal

Portugal leent zich uitstekend voor zonvakanties, met name die fijne streek in het zuiden: de Algarve. Een ruige kustlijn, met kilometers strand, gelegen tussen indrukwekkende kliffen. Wat overigens niet wil zeggen dat het niet geschikt is voor kinderen.  De stranden zijn makkelijk bereikbaar en heerlijk om met de kids op te vertoeven. Verder kent de Algarve bruisende badplaatsen, zoals Albufeira, maar ook authentieke witte dorpjes zijn ruimschoots aanwezig. Verder heeft de Portugese keuken heel veel zoete lekkernijen, waar je de kinderen (en jezelf) zeker blij mee maakt!

All Inclusive meivakantie 2024

Turkije en Egypte spannen al jaren de kroon, als het gaat om het All Inclusive concept. Ondertussen zijn er steeds meer landen die het All Inclusive concept omarmen. Begrijpelijk, want er wordt steeds vaker gekozen voor All Inclusive. Met een All Inclusive vakantie weet je immers zeker, dat je je nergens zorgen om hoeft te maken. Iedere dag wordt de tafel gedekt, nadenken over waar je gaat eten of waar je boodschappen haalt zit er niet bij. Daarnaast beschikt een All Inclusive hotel over het meest complete aanbod aan faciliteiten, waaronder ook animatie voor de kinderen.
Ten slotte weet je bij een All Inclusive vakantie, van tevoren beter wat de vakantie uiteindelijk zal kosten, omdat alles al in de prijs inbegrepen is. Onder aan de streep pakt een All Inclusive vakantie vaak zelfs goedkoper uit. Boek je meivakantie daarom lekker All Inclusive!

Last minute meivakantie 2024

Stel je het boeken van de meivakantie liever uit tot vlak voor vertrek? Bij SUNtip vind je altijd aantrekkelijke last minute deals, naar de zonnigste bestemmingen, tot wel 6 weken voor vertrek.

Vind jouw meivakantie bij SUNtip!

In mei leven onze geliefde vakantiebestemmingen weer helemaal op. Het is een perfect moment voor een heerlijke zonvakantie met het hele gezin. Welke bestemming maakt bij jou de vakantiekriebels los? Welke bestemming het ook is, je ideale vakantie ernaartoe boek je bij SUNtip. Ik zou ’t doen!

Vind je ideale meivakantie

De meivakantie is het perfecte moment om met het hele gezin te genieten van de zon. Vind je ideale meivakantie bij SUNtip. Ik zou 't doen!

Sanne
Specialist kindvriendelijke vakanties