Egypte

Vakantie Egypte

Reis mee naar het intrigerende en eeuwenoude Egypte, ook wel het land van de farao’s genoemd. Vandaag de dag sta je in nog altijd oog in oog met de lang vervolgen tijden vol cultuurschatten. Maar Egypte is ook het land van de Rode Zee, de warme stranden, relaxte badplaatsen, gezellige stadjes met marktkraampjes en een betoverende onderwaterwereld. De geheimen van Egypte geven zich niet snel prijs; alleen door je vakantie naar Egypte te boeken ga jij ze ontdekken!

Zinderend Caïro en een weelderige woestijn

Egypte, officieel de Arabische Republiek Egypte, is een staat in het noordoosten van Afrika en kent een geschiedenis die bijna even lang is als die van de mensheid zelf. Het Oude Egypte houdt nog altijd veel historici in zijn greep, door de mystiek die onlosmakelijk met het land verbonden is. Cultuur vind je in Egypte dus genoeg. Ook hoofdstad Caïro leeft! Van boerka’s tot buikdansers: de mengelmoes zorgt voor een karakteristieke atmosfeer om verliefd op te worden. De onmetelijke Sahara neemt ruim 96% van het land in beslag en heeft een magisch effect op de aantrekkingskracht van toeristen. Overdag kan het kwik hier stijgen tot 55 graden, en ’s nachts schommelt het rond het vriespunt. Maak jij een ritje op de rug van een kameel door de zinderende hitte? Vergeet dan niet een vestje in je koffer te doen, of warm je op met een kruidig tajine-gerecht dat doet denken aan het Midden-Oosten.

Verzorging om van te smullen

Zon, zee, strand én verzorging! Nergens anders begrijpt men de behoefte van de toerist beter dan in Egypte. Van hotels en appartementen tot alles daartussenin. Het ene resort is hier nog prachtiger dan het andere. Strand en duikliefhebbers halen hier hun hartje op. De Rode Zee is een waar paradijs en werkt als een magneet op snorkel- en duikliefhebbers met al zijn kleuren, koraallandschappen van honderden jaren oud en tropische vissen.

In het luxe Hurghada vind je 35 kilometer kustlijn en volop watersportmogelijkheden. De badplaats Marsa Alam is upcoming en vakantieoord Sharm el Sheikh is het bekendst en ligt op het zuidelijkste puntje van de Sinaï-woestijn. Restaurants, clubs en disco’s sieren hier het straatbeeld. Het kunstmatig aangelegde El Gouna wordt ook wel Klein Venetië genoemd en is perfect voor mensen die op zoek zijn naar exclusiviteit. Van rustzoekers tot gezinnen met kinderen: Egypte voorziet iedereen!


Onze SUNtips:
  • Bezoek de grootste souk van Dahar en doe hier (souvenirrpar; inkopen.
  • Breng een bezoek aan het onontdekte pareltje natuurpark Wadi El Gemal.
  • Boek een cruise over de Nijl: de vruchtbare rivier die als levenselixer van Egypte fungeert.

Vind je ideale vakantie naar Egypte