Vakantie Marsa Alam

Marsa Alam is een van origine vissersdorp, dat in rap tempo uitgegroeid is tot een bruisende badplaats. Dit komt mede omdat de badplaats zijn eigen vliegveld heeft. Superhandig voor jouw volgende vakantie! Na de landing, ben je dus zo op bestemming. En eenmaal aangekomen, geniet je van alles wat een vakantie aan de Rode Zee zo fantastisch maakt: zon, uitgestrekte stranden en prachtige duiklocaties. Gepaard natuurlijk met de welverdiende luxe van alle geweldige All Inclusive resorts in deze badplaats. Een vakantie naar Marsa Alam? Ik zou ’t zeker doen!

Vervul je behoefte aan de stranden van Marsa Alam

Vanuit je hotel stap je in Marsa Alam zo het strand op. Je kunt er dan voor kiezen lekker te luieren op een ligbedje, of op ontdekkingstocht te gaan in de Rode Zee. Je ontdekt er namelijk adembenemende koraalriffen. Om je heen zwemmen talloze gekleurde vissen en wie weet kom je zelfs een zeekoe tegen! Wat ook erg gaaf is om te zien? Dolfijnen! Bij het Samadai Reef zwem je tussen tientallen speelse dolfijnen. Een andere leuke manier om de Rode Zee te ontdekken is door middel van een boottocht. Vanaf de naast gelegen jachthaven Port Ghalib vertrekken allerlei boottochten.

Op avontuur op het droge

Dat Marsa Alam een gevarieerde vakantie biedt, moge duidelijk zijn. Dit is ook te merken aan het feit dat je iets totaal tegenovergesteld aan duiken en zwemmen kunt doen. Namelijk: op safari door de gortdroge woestijn. Dit kan per quad of per kameel. Dat laatst is natuurlijk het meest authentiek. Je kunt er dan voor kiezen om tussendoor een stop te maken bij een echte bedoeïenentent voor een kopje vers gezette thee. Of om af te sluiten met een echt traditioneel diner.

Breng ook zeker een bezoek aan natuurpark Wadi El Gemal, oftewel de kamelenvallei. Het is een natuurpark vol met flora en fauna. Je vindt er woestijnlandschap, maar ook een mangrovebos, waar veel kamelen graag komen om verkoeling te zoeken. Je spot er overigens niet alleen kamelen. Ook gazellen en ezels hebben van het park hun thuis gemaakt. Het park ligt aan de Rode Zee, dus vergeet zeker niet je zwemspullen mee te nemen. Je kunt dan tussendoor lekker even afkoelen in het fijne water.

Leer meer over het oude Egypte

Egypte heb je waarschijnlijk niet leren kennen, omdat iemand je vertelde over de prachtige duiklocaties. Nee, naar alle waarschijnlijkheid ken je Egypte van alle verhalen uit de geschiedenislessen. De farao’s, de piramides, mummies, hiërogliefen en goden met het hoofd van een jakhals of valk. Het is zonde de kans links te laten liggen om alle deze historie niet van dichtbij te bekijken. Het is daarom zeker aanbevolen een uitstapje te maken naar een van de vele historische bezienswaardigheden. Vanuit Marsa Alam worden allerlei excursies georganiseerd.

Gezellige avondsferen in Marsa Alam

Wanneer de avond begint, hoeft de vakantiepret niet op te houden. Vooral rondom de haven van Port Ghalib is het nog lang gezellig op de terrasjes en in de restaurants. Je geniet van een hapje en een drankje en als je wilt kun je ook in een Sisha plaatsnemen om de waterpijp te roken. 

Praktische informatie

  • Weer: Egypte heeft een woestijnklimaat met extreem warme zomers en erg milde winters. Regenen doet het er vrijwel nooit.
  • Vliegtijd: De vliegtijd naar Egypte bedraagt zo'n 5 uur en 15 minuten.
  • Tijdzone: Tijdens de zomer is er geen tijdsverschil met Egypte. In de winter is het in Egypte 1 uur later.
  • Prijsniveau: Over het algemeen ligt het prijsniveau van Marsa Alam lager dan in Nederland.
  • Valuta: In Egypte wordt met de Egyptische pond betaald.

All Inclusive vakantie Marsa Alam

Het toerisme in Marsa Alam begon toen de lokale bevolking tenten opzette voor toeristen die hier kwamen om te duiken. Geen zorgen: de tijd van een simpele tent is allang voorbij. Tegenwoordig geniet je van alle luxe en gemak die je van een All Inclusive resort in Egypte mag verwachten. Gigantische buffetten, uitgebreide faciliteiten, zoals prachtige zwembaden, sportfaciliteiten, wellnessfaciliteiten en allerlei vormen van animatie. Verwend zal je worden, tijdens een All Inclusive vakantie in Marsa Alam!
 

Kindvriendelijke vakantie Marsa Alam

De faciliteiten in de All Inclusive hotels stoppen niet bij de faciliteiten voor de volwassenen. Ook voor de kids hebben de hotels genoeg te bieden. Zo zijn er ook hotels met kinderanimatie, mini clubs en speelplaatsen. Er zijn zelfs hotels met een eigen waterpark. De kinderen hebben het in deze hotels dus goed naar hun zin. Daarnaast zijn de stranden hartstikke geschikt voor de kids. Ze kunnen er urenlang bouwen aan de hoogste zandkastelen. Een bezoek aan de kamelenvallei is nog net wat spannender dan een bezoek aan de dierentuin en een safari door de woestijn wordt door de kinderen ook als bijzonder ervaren. Ter afwisseling zijn er in Port Ghalib allerlei activiteiten, zoals bowlen of een potje minigolf. Ten slotte kijken de kinderen hun ogen uit aan al het leven in de Rode Zee.
 

Last minute vakantie Marsa Alam

Marsa Alam ligt in Egypte en dat betekent dat het, net als in de rest van Egypte, bijna altijd warm en droog is. Dat maakt Marsa Alam het hele jaar door geschikt voor een héérlijke zonvakantie. Van het weer zal het dus niet afhangen. Waar het wel vanaf hangt is of je de voor je meest geschikte last minute vakantie kan vinden. Bij SUNtip vind je aantrekkelijke last minutes tot wel 6 weken voor vertrek. Daar zit altijd wel de juiste voor jou bij!


Onze SUNtips:

  • Breng een bezoek aan de 5.000 jaar oude stad El Qusier.
  • Bezichtig het tempelcomplex van Karnak.
  • Ga naar Turtle Bay en kom oog in oog met schildpadden.

Op vakantie naar het bloeiende Marsa Alam? Ik zou ’t doen!

Vind je ideale vakantie naar Marsa Alam