Canarische Eilanden

Vakantie Canarische Eilanden

"De eeuwige lente" vind je alleen op de Canarische Eilanden. Het is hier heerlijk warm in de zomer en aangenaam zonnig in de winter. Kortom: de perfecte vakantiebestemming gedurende alle seizoenen van het jaar. De unieke mix van magisch zwarte lavastranden en hemels witte zandstranden is kenmerkend voor de eilandengroep en doet menig toeristenhart sneller kloppen. Fijne vakantie op de Islas Canarias!

Paradijsjes in de oceaan

Officieel horen de Canarische Eilanden bij Spanje, ze liggen echter midden in de Atlantische Oceaan voor de kust van Afrika. Je kunt het al wel raden: het uitstekende klimaat dat hier heerst, zorgt voor de grote verscheidenheid aan begroeiing en landschap. Van stranden met kristalhelder water tot woestijnachtige gebieden maar ook duinen en bossen, vruchtbare valleien en hoge bergen. Dit betekent dat sportliefhebbers, maar ook wandelaars en rustzoekers met of zonder kinderen hier stuk voor stuk hun perfecte vakantie kunnen vieren.

Beleven op één van de zeven

Men zegt ook wel dat als je het op de Canaren niet vindt, je het nergens vindt. El Hierro, Fuerteventura, Gran Canaria, La Gomera, La Palma, Lanzarote en Tenerife herbergen alle zeven een schat aan ontdekkingsmogelijkheden. Kies je voor Gran Canaria, dan teken je voor ongerepte natuur, uitgestrekte stranden, schilderachtige vissersdorpen en uitbundige badplaatsen. Tenerife bulkt van de spectaculaire kliffen en staat bekend om het zwarte Playa el Bullalo. Lanzarote heeft een haast buitenaarts vulkaanlandschap met een betoverende kracht. De koele bries op Fuerteventura maakt het eiland geliefd bij kitesurfers, terwijl het noordelijke La Palma, de bananenplantages op El Hierro en het rustige La Gomera de originele charmen van de Canaren nog volop.

Ook op culinair gebied, hoef je op tijdens een vakantie naar de Canarische Eilanden, niet op een houtje te bijten. Je geniet hier volop van ambachtelijke specialiteiten met een exotisch tintje. Geloof ons: de Canarische Eilanden zijn om door een ringetje te halen. Kun je niet kiezen? Denk dan eens aan eilandhoppen!

Onze SUNtips:
  • Vertrek met een huurauto naar het beschermde nationale park Timanfaya op Lanzarote en begeef je in een andere wereld!
  • Bezoek Arucas, de Rumstad die op de flank van de vulkaan op Gran Canaria is gelegen.
  • Maak kennis met het de El Teide, de befaamde vulkaan die het magische aanzicht van het eiland Tenerife domineert.
Aan welk Canarisch eiland verlies jij je hart? Boek de mooiste reis met SUNtip!

Vind je ideale vakantie naar de Canarische Eilanden