Vakantie Playa Blanca

Helemaal in het zuiden, in het puntje van Lanzarote, vind je Playa Blanca. Het is van klein dorpje uitgegroeid tot belangrijke trekpleister van het eiland. De moderne plaats heeft een gezellige autovrije winkelstraat, en de gezellige wandelboulevard Avenida Maritima herbergt tientallen restaurantjes en winkels. Rustiger dan Puerto del Carmen, maar absoluut met evenveel sfeer!

Het witte strand

Arriveer je in Playa Blanca, dan zie je onmiddellijk wat er zo typerend is voor dit fijne Canarische Eiland: namelijk de witte huisjes, net als de laagbouw. Je ziet hier geen skyline vol accommodaties, maar hebt in plaats daarvan vol zicht op de blauwe lucht! De Canarische Eilanden hebben het allemaal. Lanzarote draagt hier absoluut aan bij, dankzij de prachtige stranden. Keien, kiezels, rotsplateau(s) en zand: de stranden van Playa Blanca zijn divers! Dankzij de scirocco-wind recht uit de Sahara, is hier ook menig watersporter te vinden! Zoek jij de beste stranden waarop je jouw badlaken uit kunt spreiden? Dan zijn er grofweg vier stranden te onderscheiden. Playa Dorada draagt de bijnaam Golden Beach. Is het helder? Dan zie je buureiland Fuerteventura liggen! Ook Playa Flamingo met het hagelwitte zand is een fijne plek om te vertoeven, mede dankzij de stranden die langzaam aflopen in de zee. Heb je de stranden van Playa Blanca allemaal gezien? Bezoek dan op zon 4 kilometer afstand ook zeker het Papagayo strand met het azuurblauwe water.

Sfeervol in opmars!

In vergelijking met de drukste trekpleisters van Lanzarote is Playa Blanca rustiger. Dat merk je vooral aan minder neon en Tl-licht. Het massatoerisme is hier minder dan in Puerto del Carmen en Costa Teguise, maar vergis je niet: Playa Blanca is bezig aan een opkomst! De afgelopen jaren is Playa Blanca flink namelijk uitgebreid. Kijk bijvoorbeeld maar naar de prachtige Marina Rubicon jachthaven, waar je je kunt vergapen aan de prachtigste boten. Veel mensen noemen dit zelfs één van de mooiste jachthavens van Spanje! Bars, (vis-)restaurants en terrasjes vind je hier in overvloed, dus schuif lekker aan een tafeltje om vanaf daar de schemer te zien vallen met een heerlijk vers visje op je bord.

Onze SUNtips:
  • Huur een auto en ga vanuit Playa Blanca op ontdekkingstocht door Lanzarote
  • Pak de veerboot naar buureiland Fuerteventura en vermaak je hier een dag!
  • Geniet van het uitzicht over klein eiland Los Lobos onder het genot van een wijntje
Wil jij ook het zonnige en sfeervolle Playa Blanca ontdekken? Ik zou 't doen. 

Vind je ideale vakantie naar Playa Blanca