Turkije

Vakantie Turkije

Turkije staat natuurlijk bekend om zijn vele all inclusive resorts. Groter, luxer, beter! Dat dit een reden is dat veel toeristen een vakantie naar Turkije boeken voor ultieme ontspanning, is begrijpelijk. De schitterende kustlijn van 8.000 kilometer daargelaten. Toch herbergt Turkije nog veel meer onontdekte parels, die jou een fantastische reis beloven om stralend van terug naar huis te keren& En dat voor een héél betaalbare prijs!

Het paradijs van zon, zee en strand

Zon, zee en strandliefhebbers zullen Turkije betitelen tot paradijs. Antalya, Alanya, Side, Marmaris, Bodrum en Kusadasi zijn elk jaar de meest bezochte streken als het gaat om witte zandstranden, helder water in blauwgroene tinten, fantastische uitzichten over de baai en dromerige zonsondergangen. Ook de Turkse keuken wordt beschouwd als een van de meest veelzijdige ter wereld. Een echte aanrader is Turkse thee met baklava na. Verder is Turkije het land van de hamam en de stoombaden. Beheers jij het spel van het afdingen voor de items die je op de lokale marktjes op de kop kunt tikken?

Ook voor korte reisjes is Turkije perfect. De hoofdstad is Ankara, maar als stedentripbestemming wint Istanbul het zonder twijfel. Istanbul is de grootste stad van Turkije en ligt letterlijk op twee werelddelen. De metropool kan traditioneel, maar ook vertrouwd en exotisch worden genoemd. De moderne winkelcentra, galeries en clubs, maar ook de traditionele bazaars, paleizen en koffiehuizen maken de beleving compleet. Het Mediterrane klimaat niet te vergeten!

Veelzijdig en fascinerend Turkije

Ondanks de 300 zondagen per jaar, is er meer wat de klok slaat in Turkije. Maak kennis met een kant van het land die nog niet veel mensen kennen en ga op zoek naar de schilderachtige dorpjes en bijzondere natuurverschijnselen die het land herbergt. Er is een ruime keuze aan bekende badplaatsen, maar de kans dat je hier op dezelfde plek belandt is minimaal. Toch keren veel mensen jaar in jaar uit weer terug naar hun topfavoriet in Turkije. Wij kunnen wel begrijpen waarom&

De fascinerende historie en cultuur, het overwegend bergachtige landschap met verrassend groene tinten domineert het beeld wanneer jij je in Turkije begeeft. Vergeet een bezoek aan klassieke stad Efeze niet, met de rijke historie en ’s werelds meest fascinerende archeologische opgravingen. Van windsurfers tot stellen en gezinnen met kinderen: het land biedt zo’n enorme diversiteit dat iedereen hier aan zijn of haar trekken komt!

Onze SUNtips:
  • Dompel jezelf onder in de helende zwavelmodderbaden in Dalyan.
  • Wiebel met je tenen in het strandzand van Ölü Deniz: het meest gefotografeerde strand van Turkije!
  • Waan je tussen de Turkse jetset en drink een koele cocktail in Bodrum.

Vind je ideale vakantie naar Turkije