Vakantie Lycische kust

Maak kennis met de betoverende natuur van Turkije en vertrek jouw volgende vakantie naar de Lycische kust! De zee is donkerblauw en bezaaid met grillige eilandjes, en de kustlijn wordt gesierd door prachtige inhammen met een groen achterland. Kies voor een populaire trekpleister als Marmaris, of ga voor rust naar Içmeler of het kleinschalige Turunç. Met een frisse coban salatasi op een gezellig terras is het vakantiegevoel aan de Lycische kust helemaal compleet!

Voor liefhebbers van zee

Aan de Middellandse Zee, ter hoogte van het Griekse eiland Rhodos, liggen de prachtige stranden van de Lycische kust op jou te wachten. Het is een zonovergoten streek die zich kilometerslang uitstrekt en dus bij uitstek geschikt is voor een heerlijke vakantie. Schaduw vind je onder de olijf- en pijnbomen die hier groeien, maar wat wij je echt aan willen raden is hier de zee op gaan! De traditionele Turkse houten boten, ook wel gülets genoemd, laten je de kustlijn zien vanuit een heel ander perspectief. Je vaart langs mooie rotsinhammen en blauwe grotten. Vergeet je je badkleding niet? Tussendoor heb je namelijk uiteraard de tijd om een verfrissende duik te nemen! De rivierdelta bij Dalyan leent zich tevens uitstekend voor een boottocht. Als je een stop maakt bij de antieke stad Kaunos kun je kiezen voor een traditioneel modderbad, of heerlijk relaxen op het strand. Wie weet kom jij hier een schildpadje tegen?

Lyrisch over de Lycische kust

Stappen in Marmaris of toch naar het Middeleeuws theater in Fethiye? De Lycische Kust heeft meer dan genoeg in z’n mars, voor zon- zee-, stap- en strandliefhebbers, maar ook voor cultuurliefhebbers. In het wereldberoemde Efeze aanschouw je met eigen ogen de opgravingen van de ruïnestad die onder bescherming stond van godin Artemis. In het amfitheater was vroeger plek voor 24.000 toeschouwers: héél indrukwekkend. Tempels, fonteinen, bibliotheken en agora’s sieren de tempel die een van de zeven wereldwonderen was. De streek biedt meer dan genoeg mogelijkheden om er een dagje op uit te trekken. Excursies kun je hier maken in overvloed, en dat is natuurlijk superleuk met de kids! Blijf je liever rondom je hotel om hier te genieten van de All Inclusive services waar de streek zo bekend om staat? Wat jij wil, want de keuze is reuze tijdens jouw vakantie in een van de heerlijke plaatsen aan de Lycische Kust!

Onze SUNtips

  • Bezoek het fladderende schouwspel in het vlinderdal Kelebek Vadisi
  • Ga naar de overdekte bazaar in Marmaris en oefen het afdingen op souvenirs
  • Mis de indrukwekkende gasvuren in Chimaira niet: heel indrukwekkend!

Zonovergoten stranden, luxe en een prachtige historie. Een vakantie aan de Lycische kust? Ik zou 't doen.

Vind je ideale vakantie naar de Lycische Kust