Vakantie Balearen

Vakantie Balearen

Gelegen in de Middellandse zee, ten oosten van het vasteland van Spanje vind je de Balearen. Deze eilandengroep kent vier prachtige eilanden die elk hun eigen kenmerken hebben. Je denkt misschien alleen aan feesten bij het horen van Mallorca of Ibiza, maar deze eilanden hebben zó veel meer te bieden! Idyllische dorpjes, perfecte stranden en kristalhelder water, wat wil je nog meer?

Magisch Mallorca

Mallorca is het grootste eiland van allemaal en is daarmee ook erg populair onder toeristen. Op dit eiland is in ieder geval genoeg te beleven! Van diverse watersporten tot aan leuke berg- en vissersdorpjes en routes met prachtige landschappen. Op Mallorca raak je niet uitgekeken! Wil je het hele eiland ontdekken? Huur een auto en ga op pad. Maak een stop in de hoofdstad Palma de Mallorca, pak het authentieke treintje naar Sóller of bezoek Cap de Formentor; één van de mooiste plekken van het eiland.

Verliefd op Ibiza

Zoals wel eens gezegd wordt; alles is beter op Ibiza! Het eiland staat wereldwijd bekend als feesteiland en veel mensen bezoeken het eiland om te genieten van de clubs, hippe strandtenten en beroemde dj’s. Maar naast het bruisende nachtleven is Ibiza ook een perfect eiland als je wilt genieten van prachtige stranden en leuke dorpen! Ben jij meer een rustzoeker? Verblijf dan in het noorden van het eiland! En wist je dat Ibiza ook een interessante geschiedenis heeft? Dat had je niet gedacht he!

Mooi Menorca

Vergeleken met Mallorca en Ibiza heeft Menorca een meer ontspannen sfeer en is het dus het perfecte eiland voor een vakantie naar de Balearen als je op zoek bent naar rust. Het eiland staat bekend om zijn prachtige stranden, kristalhelder water en is daardoor vooral erg populair onder gezinnen. Wist je dat Menorca zelfs de bijnaam ‘buggy eiland’ heeft? Daarnaast kent Menorca een rijke geschiedenis en vind je hier verschillende archeologische bezienswaardigheden, hier valt dus genoeg te zien.

Hippie eiland Formentera

And last but not least… het prachtige Formentera. Dit eiland is het kleinste eiland van de Balearen, maar daarom zeker niet de minste! Dit eiland staat bekend als hippie eiland doordat veel hippies in de tijd van de oorlog naar Formentera trokken. En vandaag de dag zie je de hippie invloeden nog steeds terug! Door zijn rustige en idyllische sfeer is het hier heerlijk vertoeven. Verblijf je op Ibiza? Vanuit Ibiza kan je heel gemakkelijk overvaren naar Formentera voor een toffe dagtrip.

Last minute vakantie Balearen

Doordat de Balearen een Mediterraan klimaat kent zijn de winters mild en de zomers warm waardoor het gedurende het hele jaar een populaire vakantiebestemming is. Maar wij snappen het meteen als je na het lezen zo snel mogelijk je koffers wilt pakken voor een vakantie naar de Balearen. Bekijk daarom eens alle last minute vakanties van SUNtip en vertrek al binnen zes weken. Dat wordt genieten!

Onze SUNtips
  • Breng een bezoek aan Cova D’en Xoroi, een bar gebouwd in een klif op Menorca
  • Ontdek het prachtige bergdorpje Valldemossa op Mallorca
  • Struin over de twee bekendste hippiemarkten van Ibiza: Las Dalias en Punta Arabi

Op vakantie naar de Balearen en genieten van het heerlijke eilandleven? Ik zou ’t doen!

 

Vind je ideale vakantie naar de Balearen