Vakantie Menorca

Verbazingwekkend groen, gezegend met meer dan honderd kleine baaien, heuvels vol pijnbomen en beschermde natuurgebieden: welkom op Menorca! Anders dan Mallorca of Ibiza, staat Menorca bekend als ideale bestemming voor een gezinsvakantie en dan met name voor gezinnen met jonge kinderen. Het eiland heeft hierdoor de bijzondere bijnaam “Buggy Island” gekregen.

Volgens de Spanjaarden zelf, is Menorca het meest authentieke eiland van de Balearen. Ben je op zoek naar rust en natuur, dan is Menorca van harte aan te bevelen. Menorca is eigenlijk het kleine broertje van Mallorca, en het karakter is meer landelijk en minder toeristisch. Het eiland is over het algemeen vrij vlak, waarbij groene akkers het beeld bepalen.

Op Menorca kun je heerlijk wandelen, zoals in het grootste natuurreservaat van het eiland: s’Albufera des Grau. Op het beschermde pad De Camí de Cavalls (letterlijk ‘Paardenroute’) heb je een wandelpad van zo’n 220 kilometer rondom het hele eiland.

De steden Mahón en Ciutadella zijn superleuk voor een gezellig dagje uit. Hier vind je verschillende romantische hoekjes in het historische centrum. Schuif hier zeker aan bij een restaurantje voor de heerlijke lokale specialiteit caldereta de langosta op, een soort kreeftensoep is een van de specialiteiten van Menorca. Net als de Mahon, een heerlijke Menorcaanse kaas.

La playa op Mallorca

Waar het eiland écht om bekend staat, is natuurlijk het strand! Tussen april en eind september kun je op Menorca prima uit de voeten in badkleding. Talrijke bootjes en plezierjachtjes fleuren de strandbaaitjes van Menorca op, want er zijn veel magische baaitjes niet direct met de auto te bereiken. Snorkelen en duiken kan hier prachtig. Het water is warm, turquoise en verrijkt met kleurrijke vissen en zelfs scheepswrakken!

De stranden die geleidelijk aflopen in zee, zijn hét handelsmerk van Menorca. Dit maakt dat het eiland geschikt is voor een vakantie met kleine kinderen. Zij hebben straks de tijd van hun leven, let maar op! Daar komt nog bij dat de kinderanimatie die in veel van de accommodaties in Menorca wordt aangeboden, erg leuk georganiseerd is. Waag jij een dansje mee in de kinderdisco?

Praktische informatie:

  • Weer: Menorca heeft een mediterraan klimaat, met warme zomers en milde winters.
  • Vliegtijd: De vliegtijd naar Menorca bedraagt ongeveer 2,5 uur.
  • Tijdzone: Er is geen tijdsverschil met Nederland.
  • Prijsniveau: Het prijsniveau van Menorca ligt een stuk lager dan in Nederland
  • Valuta: In Spanje wordt met de euro betaald.

All Inclusive vakantie Menorca

Een All Inclusive vakantie neemt enkele voordelen met zich mee. Ten eerste is er geen betere manier om zorgeloos vakantie te vieren. Er wordt immers zoveel uit handen genomen. Ontbijt, lunch en diner? Het wordt gewoon allemaal voor je geregeld. Je hoeft alleen maar aan te schuiven. Het is dan ook een heerlijke manier om afstand te doen van zaken uit het dagelijkse leven. Boodschappen en koken hoeft even niet. In plaats daarvan ben je alleen maar bezig met wat op dat moment echt belangrijk is. Lekker vakantievieren.

Ten tweede heeft een All Inn arrangement het voordeel dat je van te voren een beter beeld hebt van wat de vakantie uiteindelijk zal gaan kosten. Dit komt omdat eten en drinken al bij de prijs inbegrepen zit. Hiervoor hoef je dus niet noodzakelijk extra kosten voor te maken op vakantie zelf.

Ten slotte is het voordeel daarvan weer dat een All Inclusive onderaan de streep vaak voordeliger uitpakt. All Inclusive Menorca? Ik zou ’t doen!

Last minute vakantie Menorca

Al die prachtige kleine baaitjes, een turquoise zee en een groen landschap. Daarnaast ook nog eens een authentiek sfeer. Menorca is een eiland om bij weg te dromen. Waarom wachten om die droom werkelijkheid te maken? Bij SUNtip vind je aantrekkelijke last minute deals tot wel 6 weken voor vertrek.

Kindvriendelijke vakantie Menorca

Met een bijnaam als “buggy eiland” mogen het al duidelijk zijn. Menorca is de ideale bestemming voor een vakantie met de kinderen. Doordat het eiland vlak is, kun je het eiland gemakkelijk met een buggy bewandelen. Daarnaast is Menorca befaamd om de langzaam aflopende stranden. Hierdoor raken kinderen niet zomaar in het diepe en hebben ze alle ruimte om lekker te spelen.

Op dit gegeven weten ook de hotels goed in te spelen. Je vindt er dan ook prachtige familiehotels met zwembaden, waterparken, animatie, kidsclubs en speelplaatsen. De volwassenen echter worden niet uit het oog verloren en ook voor hun zijn faciliteiten te vinden, zoals sportmogelijkheden en heerlijke ligbedden aan het zwembad of strand.

Onze SUNtips:

  • Maak een cruise door het kristalheldere water en langs de mooie kust van het eiland.
  • Doe een eilandtour langs een traditionele kaasboer narichting de Monte Toro, het hoogste punt van het eiland.
  • Bezoek de geisers aan de westkust van het eiland, een waar spektakel met spuitend zeewater!

Een vakantie naar het kindvriendelijke en authentieke Menorca? Ik zou ’t doen!

Vind je ideale vakantie naar Menorca