Vakantie Menorca

Verbazingwekkend groen, gezegend met meer dan honderd kleine baaien, heuvels vol pijnbomen en beschermde natuurgebieden: welkom op Menorca! Anders dan Mallorca of Ibiza, staat Menorca bekend als ideale bestemming voor een gezinsvakantie en dan met name voor gezinnen met jonge kinderen. Het eiland heeft hierdoor de bijzondere bijnaam “Buggy Island” gekregen.

Volgens de Spanjaarden zelf, is Menorca het meest authentieke eiland van de Balearen. Ben je op zoek naar rust en natuur, dan is Menorca van harte aan te bevelen. Menorca is eigenlijk het kleine broertje van Mallorca, en het karakter is meer landelijk en minder toeristisch. Het eiland is over het algemeen vrij vlak, waarbij groene akkers het beeld bepalen. Op Menorca kun je heerlijk wandelen, zoals in het grootste natuurreservaat van het eiland: s’Albufera des Grau. Op het beschermde pad De Camí de Cavalls (letterlijk ‘Paardenroute’) heb je een wandelpad van zo’n 220 kilometer rondom het hele eiland. De steden Mahón en Ciutadella zijn superleuk voor een gezellig dagje uit. Hier vind je verschillende romantische hoekjes in het historische centrum. Schuif hier zeker aan bij een restaurantje voor de heerlijke lokale specialiteit caldereta de langosta op, een soort kreeftensoep is een van de specialiteiten van Menorca. Net als de Mahon, een heerlijke Menorcaanse kaas.

La playa op Mallorca

Waar het eiland écht om bekend staat, is natuurlijk het strand! Tussen april en eind september kun je op Menorca prima uit de voeten in badkleding. Talrijke bootjes en plezierjachtjes fleuren de strandbaaitjes van Menorca op, want er zijn veel magische baaitjes niet direct met de auto te bereiken. Snorkelen en duiken kan hier prachtig. Het water is warm, turquoise en verrijkt met kleurrijke vissen en zelfs scheepswrakken! De stranden die geleidelijk aflopen in zee, zijn hét handelsmerk van Menorca. Dit maakt dat het eiland geschikt is voor een vakantie met kleine kinderen. Zij hebben straks de tijd van hun leven, let maar op! Daar komt nog bij dat de kinderanimatie die in veel van de accommodaties in Menorca wordt aangeboden, erg leuk georganiseerd is. Waag jij een dansje mee in de kinderdisco?

Onze SUNtips:
  • Maak een cruise door het kristalheldere water en langs de mooie kust van het eiland.
  • Doe een eilandtour langs een traditionele kaasboer narichting de Monte Toro, het hoogste punt van het eiland.
  • Bezoek de geisers aan de westkust van het eiland, een waar spektakel met spuitend zeewater!

Vind je ideale vakantie naar Menorca