Vakantie Cala 'n Bosch

Helemaal in het uiterste zuidwesten van Menorca ligt badplaats Cala ’n Bosch in een beschutte baai. Een populaire toeristenbestemming, met name onder Nederlanders. Er zijn twee prachtige, witte stranden gelegen aan een azuurblauwe zee. En ook voor kinderen is er veel leuks te beleven. Menorca staat erom bekend een kindvriendelijke bestemming te zijn en een vakantie naar Cala ’n Bosch zal dat dit zeker eer aan doen.

Neem een duik in Cala ’n Bosch

De twee stranden aan het azuurblauwe water zijn een perfecte plek voor een verfrissende duik op een van de warme dagen hier op zonnig Menorca. Het grootste strand ligt voor de wijk Son Xoriguer, aan de oostzijde van Cala ’n Bosch. Het kleinere strand vind je in een smalle, maar diepe inham ten zuidoosten van het centrum. Op beide stranden is er de mogelijkheid ligbedden en parasols te huren. De stranden lopen langzaam af en het is dan ook veilig voor de kinderen om lekker in rond te spetteren. Alhoewel, de kids zullen zich wellicht net iets meer vermaken bij aquapark Aquarock. Hier vind je gigantische zwembaden hoge glijbanen, nóg hogere glijbanen en zelfs een go-kartbaan. Een fantastisch uitstapje voor met de kids! Al zal het aan het einde van de dag lastig zijn om ze weer mee terug naar het hotel te krijgen…

Safari op het water

Cala ’n Bosch beschikt over een eigen haventje, gelegen in een smalle inham. Vanuit hier vertrekken boten met een glasbodem. Superleuk om mee te varen tijdens een excursie, want er zwemmen namelijk dolfijnen die je kunt spotten! Verder zwemmen er allerlei prachtig gekleurde vissen onder de boot door. Een excursie met een glasbodem boot is de perfecte manier om een kijkje te nemen in de wonderlijke onderwaterwereld. Ook de kleintjes zullen hun ogen uitkijken.

Leuke plaatsen in de omgeving

Op een kwartiertje rijden bereik je het mooie Ciutadella: een leuk plaatsje met een klein centrum, een prachtige kathedraal en een oud stadhuis als bezienswaardigheid. Er is tevens een gezellig haventje met een leuk aanbod aan restaurants en winkels. In de zomer zijn hier veel muziekfestiviteiten en marktjes. Iets verder nog ligt de grootste stad van Menorca. De stad Mahon, een stad met een prachtig binnencentrum, waar je kennis kunt maken met een stukje cultuur en geschiedenis van het eiland. Bezichtig de resten van de 14e eeuwse poort aan de Pont de Sant Roc of de ruïnes van het kasteel Sant Felip.

Divers aanbod eetgelegenheden

Cala ’n Bosch trekt toeristen uit heinde en verre en dat zie je ook terug in het aanbod eetgelegenheden. Je vindt hier uiteraard traditionele Spaanse gerechten, maar ook Italiaanse restaurants, burger bars en zelfs fastfoodketens. De keuze is dus divers en je kunt hier afwisselend dineren. Voor iedereen zit er daarom wel een maaltijd bij om van te smullen.

Onze SUNtips:

  • Graag een avontuurlijke activiteit? Er zijn genoeg mogelijkheden om te parasailen.
  • Altijd al een keer willen scubaduiken? Bluewaterscuba is het perfecte adres.
  • Neem de kinderen mee naar een heuse traditionele Menorcaanse (kaas)boerderij

Cala ’n Bosch is een geweldige bestemming voor een geslaagde vakantie met het hele gezin. Ik zou 't doen.

Vind je ideale vakantie naar Cala 'n Bosch