Herfstvakantie 2024

Heerlijk op herfstvakantie?

In de herfstvakantie is bijna heel Nederland een weekje vrij en ook de scholen sluiten. Deze periode is dus perfect om er met het hele gezin nog even lekker tussenuit te gaan. Voor een leuke meerdaagse stedentrip bijvoorbeeld, of voor een weekje relaxen onder de zon!
 
 • Kindvriendelijke accommodaties
 • Leuke waterparken
 • Gezellige zonvakanties
 • Fijne autovakanties
 • Prachtige stedentrips

 

Vind jouw ideale herfstvakantie 2024

De dagen worden donkerder en korter, je kleurtje is verdwenen, de terrassen verdwijnen langzaam van het straatbeeld en de zonnebril is steeds minder vaak nodig. Als de herfst inzet, krijgen veel Nederlanders last van een dipje. De nazomer is voorbij en de temperatuur in ons land begint te dalen. Maar dat wil nog niet zeggen dat de zon buiten handbereik ligt! Goed idee om je eens te oriënteren op een sweet escape. Oftewel: vlieg in de herfstvakantie van 2024 nog even naar de zon om het einde van het jaar boordevol energie weer aan te kunnen. Nederland is in drie regio's verdeeld om de vakantiedrukte te spreiden. Wanneer kun jij je koffers pakken naar bijvoorbeeld Rhodos, Tenerife, Gran Canaria, Ibiza, Lissabon, Curacao of Torremolinos?

Wanneer is de herfstvakantie?

Gaan er geen kids mee op vakantie? Dan maakt het natuurlijk niet uit wanneer je op vakantie gaat. Gaan ze wel mee? Dan is het wellicht handig om rekening te houden met wanneer zij vrij van school hebben. Dit zijn de verschillende vakantieperiodes:

 • Regio noord: 26 oktober t/m 3 november 2024
 • Regio midden: 26 oktober t/m 3 november 2024
 • Regio zuid: 19 oktober t/m 27 oktober 2024

De zonnigste bestemmingen in de herfst

Waar in Nederland de herfstdagen gekenmerkt worden door natte, gure en donkere dagen, zijn er genoeg bestemmingen waar de zon volop schijnt. Bestemmingen waar je even kunt ontsnappen aan deze donkere dagen en de batterij weer oplaadt.

Herfstvakantie Spanje en de Canarische Eilanden

Wie graag wat zonnestralen vangt zit goed in het zuiden van Spanje waar het kwik de 20 graden nog steeds aantikt. Aan de Costa del Sol, zoals de naam al doet vermoeden, valt er nog volop van zon te genieten.
Echte pareltjes voor een zonnige herfstvakantie zijn de Canarische Eilanden. Hoe kun je immers beter de herfst ontsnappen dan met een vakantie op de een bestemming waar een eeuwige lente heerst? Vooral op de populaire eilanden Tenerife en Gran Canaria kun je rekenen op temperaturen die de 20 graden overstijgen. Zelfs aan het strand liggen is niet onmogelijk.

Een tweede zomer op Cyprus

Niet alleen is Cyprus in de zomer een fijne vakantiebestemming. In de herfstvakantie kun je prima terug. Het is dan namelijk nog steeds een gemiddelde temperatuur van 27 graden en er zijn zo’n 8 zonuren per dag. Je geniet dus nog steeds prima van zon, strand en zee. Maar omdat het niet zo heet is als in de zomer, is het ook aangenamer om alle historische bezienswaardigheden te bezichtigen.

All Inclusive genieten in Egypte

Pff, wat lijkt de zomervakantie alweer ver weg. Even zorgeloos bijkomen is nooit verkeerd en daar is Egypte de bestemming bij uitstek voor. Temperaturen van rond de 30 graden, 10 zonuren per dag en regen is een zeldzaamheid. Over het weer hoef je dus geen zorgen te maken. Over niets eigenlijk, want in Egypte vind je super luxe resorts. Niets zal je ontbreken. Sterker nog je wordt volledig in de watten gelegd met luxe buffetten, uitgebreide spa mogelijkheden, gigantische zwembaden en allerlei vormen van entertainment. Tegelijkertijd is de drukte uit het hoogseizoen voorbij en dat biedt de mogelijkheid in alle rust de grote hoeveelheid aan cultuurschatten te gaan ontdekken.

Tempo Doeloe op Curaçao

Aan stress en jezelf druk maken doen ze op Curaçao niet aan. Waarom zou je ook als er het hele jaar door te genieten valt van tropisch weer. Zo is het in de herfst nog 30+ graden en is ook het zeewater nog een graad of 28. Hoewel er rond deze periode een bui kan vallen is hevige regen een grote zeldzaamheid. Veel beter dan in Nederland dus. Verder geniet je van een mengelmoes van meer dan 50 verschillende culturen, waaronder de Caribische, West-Europese en West-Afrikaanse. Het is een vrolijke bedoeling op Curaçao en het is dan ook de perfecte plek om de batterij op te laden.

Nog meer fantastische bestemmingen voor in de herfstvakantie

Dit is slechts een handje vol van de bestemmingen die heerlijk zijn om te bezoeken in de herfst. Er zijn nog meer dan genoeg bestemmingen, waar het in de herfst lekker warm is:

 • Marokko
 • Bali
 • Aruba
 • Malta
 • Mauritius
 • Gambia
 • Cuba
 • Kaapverdië
 • Portugal

Ga jij deze herfst ook op zoek naar de zon?

Vang nog een weekje zon tijdens herfstvakantie 2024! SUNtip helpt je bij het vinden van een fijne bestemming voor in het najaar. Ik zou 't doen!