Vakantie Valencia

Vakantie Valencia

Écht Spanje! Valencia wordt ook wel eens het kleine broertje van Barcelona genoemd. Hier proef je die heerlijk mediterrane sfeer. Mañana, mañana wordt hier veelvoudig herhaald. Rustig aan dus, maar dat is ook niet zo moeilijk met zon 300 zonnige dagen per jaar. Valencia onderscheidt zich door de historische binnenstad, de bezienswaardigheden en de bijzondere bouwwerken. Tel daar een zonnig strand bij op, en je hebt dé place to be voor jouw volgende vakantie!

Valencia de sinaasappelstad

Valencia is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en regio. De stad telt officieel ruim achthonderdduizend inwoners en is daarmee de derde stad van Spanje, op Madrid en Barcelona na. Valencia draagt verschillende inspirerende bijnamen die al een tipje van de sluier geven betreffende het karakter van de stad. De moderne stad van de kunst en wetenschappen bijvoorbeeld, of sinaasappelstad. De oranje vruchten die aan de kust van Valencia groeien, zijn namelijk kenmerkend voor het aanzicht van deze bruisende stedentripbestemming.

Een plek vol paradepaardjes

Het toppunt, het paradepaardje van de stad is de Ciudad de las Artes y Cienias, oftewel Stad van Kunst en Wetenschap, ontworpen door de beroemde Valenciaanse architect Santiago Calatrava. Ga hier zeker een kijkje nemen! In de wijk El Carmen voelen kunstenaars en nachtvlinders zich helemaal thuis. In de nieuwe wijk Ciudad de las Artes y Ciencias zijn kunst, cultuur en wetenschap samengesmolten in een prachtig jasje. En zo kent de stad nog veel meer andere wijken om heerlijk rond te struinen. In de geboortestad van de paella moet je natuurlijk wel een vers bordje bestellen aan het water, zo vlak voor zonsondergang. Vergeet niet daar een heerlijke horchata naast te drinken als je op vakantie in Valencia bent, het karakteristieke amandeldrankje. De sfeervolle binnenstad met oude kerken, imposante poorten en gezellige terrasjes lenen zich dag in dag uit voor de nodige in- en ontspanning. En die laatste is nog eens extra voelbaar op het zonnige strand van Las Arenas, Playa de Patacona of La Malvarossa.

Onze SUNtips:
  • Ga een dagje uit naar L'Oceanogràfic, het grootste aquarium van Europa
  • Strijk neer op een terras aan Plaza de la Virgen met uitzicht op de kathedraal en basiliek
  • Beklim de klokkentoren El Miguelete voor een spectaculair uitzicht

Vind je ideale vakantie naar Valencia