Vakantie Barcelona

Vakantie Barcelona

Sagrada Família, Parc Guell, La Rambla, de tapas en natuurlijk het strand maken Barcelona tot dé perfecte bestemming voor een vakantie of stedentrip. Lekker weer, heerlijk eten en een flinke portie cultuur: eigenlijk is er niets waar het Barcelona aan ontbreekt. Een stad waar je zomaar stapelverliefd op kan worden!

Barcelona, om verliefd op te worden

In welke andere wereldstad lig je het ene moment op het strand om je een uur later te vergapen aan de architectuur van Gaudí? Aan de Costa Maresme ligt de Catalaanse hoofdstad die rijkdom biedt aan ervaringen voor elke soort vakantieganger. Het Gotische centrum is authentiek en ademt historie, mede omdat veel oude gebouwen goed intact gebleven zijn. Winkel naar hartenlust in de wijk Barri Gotic, of ga naar de overdekte Diagonal Mar net buiten het centrum. Hier vind je alle grote winkelketens. Ook El Born, een van de leukste wijken in Barcelona, is het bezoeken waard! Musea? Die zijn er maar genoeg! De excentrieke architect Antoni Gaudí heeft een grote stempel gedrukt op Barcelona met bouwwerken door de hele stad. Én het is natuurlijk ook de stad van Camp Nou. Voetbalfanaten kijken hun ogen uit in het grootste stadion van Europa waar FC Barcelona in al veel thuiswedstrijden schitterde.

Locals op La Rambla

De ligging van Barcelona, tussen de Costa Brava en de Costa Dorada, is perfect. Barcelona wordt ook vaak voor een dagje bezocht door mensen die in omliggende dorpen verblijven, als Blanes, Callella, Lloret of Malgrat de Mar. Tip: pak de metro als je gaat zigzaggen langs de hoogtepunten van Barcelona. Als je uitstapt op Plata de Catalunya, sta je centraal en kun je eigenlijk alle kanten op. Je loopt zo La Rambla op: de slagader van de stad. Hier bruist en leeft het dag en nacht. Overdag bezoek je een van de honderden kiosken, koop je een verse bos bloemen bij een standje en bewonder je de straatartiesten die hier optreden voor menig toerist. Halverwege de middag leent zich perfect om even op een terrasje neer te ploffen voor een heerlijk kannetje sangria met tapas. Eet je buikje maar goed rond, want pas na een uur of 21.00 s avonds beginnen de meeste Spanjaarden pas weer aan avondeten te denken. Rond een uur of 22.00 zitten de restaurantjes vol met locals die luid babbelen in het Spaans en toeristen die hier komen proeven van de Spaanse sfeer en keuken. s Nachts ga je op in de krioelende menigte, op zoek naar een zwoele bar of discotheek om daar de heerlijkste cocktails te drinken. Al met al een veelzijdige stad die een geweldige indruk achterlaat. Ga jij het binnenkort meemaken?

Onze SUNtips:
  • Beklim de heuvels Tibidabo en Montjuc voor een spectaculair uitzicht over Barcelona
  • Voor toeristen uit de Benelux is Barcelona niet duur, dus eet en drink er naar hartenlust!
  • Doe een tapasfietstour en combineer activiteit met gastronomie!
Word jij ook verliefd op Barcelona tijdens je vakantie? SUNtip ik zou 't doen.

Vind je ideale vakantie naar Barcelona