Malta

Vakantie Malta

De Maltezer Archipel herbergt maar liefst drie schatten: Malta, Gozo en Comino. Malta is het hoofdeiland van deze eilandengroep in de Middellandse zee. Oogstrelend mooi en daarnaast rijk aan eeuwenoude geschiedenis. Ga je op zoek naar de bezienswaardigheden op Malta, dan maak je een reis in de tijd. Geen wonder dat hier vele films, zoals Gladiator, opgenomen zijn! Een vakantie naar Malta zal je verrassen in de meest veelzijdige zin van het woord.

Malta: een walhalla voor vakantievertier

Aan de zon geen gebrek op Malta! De eilanden liggen pal in de Middellandse Zee, bijna 100 kilometer van Sicilië af, ten oosten van Tunesië. Dat is te zien, want de witgele huizen met platte daken doen Noord-Afrikaans aan. Hier voel je de mix tussen Europa en Afrika. Op Malta wordt Maltees gesproken, de enige Semitische taal die in Latijn geschreven wordt. Lastig! Gelukkig kun je hier met Engels ook prima uit de voeten. Verder kun je overal in Malta uren slenteren in de nauwe steegjes en je onderweg vergapen kerken en paleizen in de Barokstijl.

Mellieha Bay is de zonovergoten favoriet, mede omdat dit op Malta een van de weinig plaatsen is met een uitgestrekt zandstrand. Op Malta vind je overigens ook ontelbaar veel kleine baaitjes waar maar weinig mensen komen. Meer een drukteliefhebber? Qawra is vergroeid met Bugibba aan de noordkust van Malta. Hier vind je minder cultuur, maar des te meer bars en restaurants. s Avonds ontpopt dit verblijfsoord zich tot walhalla voor vertier, waar het bier nog erg goedkoop is! Ook wordt St. Julians het hele jaar drukbezocht, mede dankzij de wijk Paceville waar het nachtleven erg goed is. Hoofdstad Valletta doet aan als een openluchtmuseum, vol forten en bastions.

Gozo en Comino

Zet je voet op Gozo, dan lijkt het of je door een tijdsmachine schiet. Tuur door het gat in de kliffen van Dwerja Bay, dat lijkt op een raam over de oceaan. Is de zee kalm, dan kun je hier prachtig snorkelen. s Middags kun je heerlijk lunchen op het onafhankelijkheidsplein it-Tok en koop je je souvenirtjes. Vergeet ook de basiliek van TaPine niet, waar veel mensen beweren genezen te zijn van allerlei aandoeningen. Op het kleinste eiland Comino wonen maar heel weinig mensen, maar in het hoogseizoen heerst hier een gezellige bedrijvigheid. Hier vind je namelijk Blue Lagoon: een prachtige baai met kraakhelder water. Vanaf Malta neem je gemakkelijk de ferry hiernaartoe, een echte aanrader! En omdat Malta niet heel groot is, kun je het hele eiland ook gemakkelijk verkennen met de auto.

Onze SUNtips:
  • Bewonder het beste schilderij van de zeventiende eeuw van schilder Michelangelo Caravaggio, dat hangt in het prachtige Sint Johns Co-Kathedraal.
  • Dwaal rond in voormalig hoofdstad Mdina en kijk vanaf de stadsmuur uit over de stad, waar bijna geen autos rijden.
  • Eet vers gevangen vis uit de wateren rond Malta, tezamen met de lokale ravjul (ravioli) en een goed glas wijn.

Vind je ideale vakantie naar Malta