Vakantie Malta

Vakantie Malta

De Maltezer Archipel herbergt maar liefst drie schatten: Malta, Gozo en Comino. Malta is het hoofdeiland van deze eilandengroep in de Middellandse zee. Oogstrelend mooi en daarnaast rijk aan eeuwenoude geschiedenis. Ga je op zoek naar de bezienswaardigheden op Malta, dan maak je een reis in de tijd. Geen wonder dat hier vele films, zoals Gladiator, opgenomen zijn! Een vakantie naar Malta zal je verrassen in de meest veelzijdige zin van het woord.

Malta: een walhalla voor vakantievertier

Aan de zon geen gebrek op Malta! De eilanden liggen pal in de Middellandse Zee, bijna 100 kilometer van Sicilië af, ten oosten van Tunesië. Dat is te zien, want de witgele huizen met platte daken doen Noord-Afrikaans aan. Hier voel je de mix tussen Europa en Afrika. Op Malta wordt Maltees gesproken, de enige Semitische taal die in Latijn geschreven wordt. Lastig! Gelukkig kun je hier met Engels ook prima uit de voeten. Verder kun je overal in Malta uren slenteren in de nauwe steegjes en je onderweg vergapen kerken en paleizen in de Barokstijl.

Mellieha Bay is de zonovergoten favoriet, mede omdat dit op Malta een van de weinig plaatsen is met een uitgestrekt zandstrand. Op Malta vind je overigens ook ontelbaar veel kleine baaitjes waar maar weinig mensen komen. Meer een drukteliefhebber? Qawra is vergroeid met Bugibba aan de noordkust van Malta. Hier vind je minder cultuur, maar des te meer bars en restaurants. s Avonds ontpopt dit verblijfsoord zich tot walhalla voor vertier, waar het bier nog erg goedkoop is! Ook wordt St. Julians het hele jaar drukbezocht, mede dankzij de wijk Paceville waar het nachtleven erg goed is. Hoofdstad Valletta doet aan als een openluchtmuseum, vol forten en bastions.

Gozo en Comino

Zet je voet op Gozo, dan lijkt het of je door een tijdsmachine schiet. Tuur door het gat in de kliffen van Dwerja Bay, dat lijkt op een raam over de oceaan. Is de zee kalm, dan kun je hier prachtig snorkelen. s Middags kun je heerlijk lunchen op het onafhankelijkheidsplein it-Tok en koop je je souvenirtjes. Vergeet ook de basiliek van TaPine niet, waar veel mensen beweren genezen te zijn van allerlei aandoeningen. Op het kleinste eiland Comino wonen maar heel weinig mensen, maar in het hoogseizoen heerst hier een gezellige bedrijvigheid. Hier vind je namelijk Blue Lagoon: een prachtige baai met kraakhelder water. Vanaf Malta neem je gemakkelijk de ferry hiernaartoe, een echte aanrader! En omdat Malta niet heel groot is, kun je het hele eiland ook gemakkelijk verkennen met de auto.

Praktische informatie

  • Weer: Malta heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters.
  • Vliegtijd: De vliegtijd bedraagt ongeveer 2,5 uur.
  • Tijdzone: Er is geen tijdsverschil met Nederland.  
  • Prijsniveau: Het prijsniveau van Malta ligt een stukje lager dan die van Nederland.
  • Valuta: Op Malta wordt met de euro betaald.

All Inclusive vakantie Malta

Het oogstrelende Malta is rijk aan historische bezienswaardigheden en betoverend mooie baaien. Daar wil je zoveel mogelijk van zien en dat kan met het gemak van een All Inn arrangement. Alles wordt voor je geregeld. Je hoeft alleen maar langs het buffet te lopen voor de lekkerste gerechten. Je bent dus geen tijd kwijt aan zelf boodschappen doen en koken. Dat soort dagelijkse zaken kun je even achter je laten. Gewoon genieten van je vakantie is waar het om draait.
Daarnaast heeft een All Inclusive vakantie als voordeel dat het eten en drinken dus al in de prijs inbegrepen zijn. Dat heeft als voordeel dat je onder aan de streep vaak juist voordeliger uit bent. 

Last minute vakantie Malta

Na het lezen van deze tekst zin in een vakantie naar Malta? Met zoveel moois is dat niet zo verbazingwekkend. Gelukkig vind je bij SUNtip aantrekkelijke last minute deals tot wel 6 weken voor vertrek. Binnen de kortste keren kun jij plaats nemen aan een van de schitterende baaien van Malta.

Kindvriendelijke vakantie Malta

2,5 uur vliegen is een gunstige vliegtijd, omdat je met kinderen nooit te lang wilt vliegen en daarmee heeft Malta al een streepje voor. Heb je de korte vlucht afgelegd, dan bevind je je in een paradijsje waar de lokale bevolking de kleintjes graag welkom heet. Er zijn meer dan genoeg baaien en stranden waar de kinderen lekker hun gang kunnen gaan, terwijl ze genieten van de zon.

Ook zijn er allerlei leuke uitstapjes te maken. Bijvoorbeeld naar het Playmobile FunPark een soort pretpark geheel in Playmobile stijl. Of breng een bezoek aan Popeye village. Een dorpje dat gebouwd werd als filmset voor de Popeye film. Tijdens een piratenboot excursie kunnen de kinderen één dag doorbrengen als echte piraat. Hoe spannend is dat?

Daarnaast zijn er All Inclusive hotels, waar het hele gezin graag welkom wordt geheten. Hier genieten jullie samen van grote zwembaden met glijbanen en zijn er kidsclubs, animatie en speelplaatsen.

Onze SUNtips:

  • Bewonder het beste schilderij van de zeventiende eeuw van schilder Michelangelo Caravaggio, dat hangt in het prachtige Sint Johns Co-Kathedraal.
  • Dwaal rond in voormalig hoofdstad Mdina en kijk vanaf de stadsmuur uit over de stad, waar bijna geen autos rijden.
  • Eet vers gevangen vis uit de wateren rond Malta, tezamen met de lokale ravjul (ravioli) en een goed glas wijn.

Een vakantie naar het oogstrelend mooie Malta? Ik zou 't doen!

Vind je ideale vakantie naar Malta