Vakantie Sliema

Aan de oostkust van magisch Malta vinden we hippe badplaats Sliema, gelegen ten noorden van Sliema Bay. Er is geen twijfel over mogelijk dat toerisme hier de boventoon voert. In Sliema vind je veel hotels en accommodatiecomplexen, en het kenmerkende ‘The Point’ waarin je shopt naar hartenlust. Niet voor niets geniet de plek het motto ‘Celer ad Oras Surgo’ wat betekent ‘snel aan de kust verrezen’. Waan jij je straks tussen de mondaine Maltezen?

Helemaal langs de promenade

In Sliema speelt het dagelijks leven zich af aan de kust. Mensen die hier een optrekje hebben, genieten vaak enig aanzien. De autovrije straten in het hart van Sliema bevatten een aantal winkels, maar waar je écht heen moet als je houdt van shoppen is The Point, gelegen op de westelijke landtong van Sliema. Dit is een modern overdekt winkelcentrum met drie verdiepingen bestaande uit misschien wel honderd winkels vol sieraden, schoenen en nog meer mode. De fraaie promenade van Sliema brengt je langs de hele plaats en is door de lengte perfect voor sportievelingen die houden van joggen, maar ook kom je hier veel wandelaars tegen. Al het vertier concentreert zich rondom dit gebied. Plof neer op een bankje om mensen te kijken, sta stil bij een van de gedenktekens, koop een krant bij de kiosk of ga lekker wat eten en drinken bij een van de vele terrasjes of restaurantjes.

Uitzicht op de Skyline

Kijk je naar het water, dan zie je geen zandstrand maar uitgeslepen rotsen waar vissers elke dag met hun hengel zoeken naar een verse vis voor vanavond. Geen verrassend tafereel op Malta! Wil je toch graag zwemmen, dan kan dat uiteraard. Op sommige plekken zijn er trappen uit de rotsen gehakt, waardoor je gemakkelijk kunt badderen in de zee. Sliema is in ieder geval rijk aan uitzichten, want vanaf de waterkant kijk je uit op St. Julians en als de lucht strakblauw is herken je de Portomaso Tower en Casino Droganara in de skyline. In het zuiden van Sliema kijk je gedeeltelijk uit op Valletta. Je kunt vanaf Sliema Bay voor een paar euro met de boot naar de historische hoofdstad. Of wat dacht je van een boottochten maken naar de Blue Lagoon bij het eiland Comino? Bevind jij je op de wandelboulevard die langs heel Sliema loopt, dan kom je niet onder het aanbod boottochten uit. Je struikelt hier over het aanbod aan vaartochten. Op Malta ben je dus wel even zoet. Aan jou de keus: waar gaan we heen tijdens een vakantie in Sliema?!

Onze SUNtips:
  • Ga eten in de wachttoren Torri ta&rsquo San Ġiljan die dateert uit 1657!
  • Eet een heerlijke dagschotel aan de waterkant van de Marsamxett-haven
  • Bezoek fort Tigné, dat vroeger dienstdeed om de haven en het achterland tegen aanvallen te beschermen.

Aanbevolen voor jou

Vind je ideale vakantie naar Sliema