Aanbevolen voor jou

Vakantie Malta

Malta is het hoofdeiland van de archipel Malta en tevens de grootste. Het heeft de vorm van een vis, met een staart die naar de eilanden erboven wijst. Wat je absoluut niet kunt missen op Malta is de zon. Deze steekt fel af tegen de strakblauwe hemel, grillige rotskusten en de diepblauwe Middellandse Zee. Treed de oude cultuur en bruisende badplaatsen binnen; de vriendelijke Maltezen verwelkomen jou graag tijdens een sprankelende vakantie!

Een explosie aan culturen

Zeg Malta, en je denkt aan pittoreske havens met kleurrijke bootjes. Maar ook aan de tempels, kastelen en kerken die gebouwd door zowel Arabieren en Britten als Romeinen en Vikingen. Kortom: een explosie aan culturele invloeden! De 17e-eeuwse hoofdstad Valletta is als een sprookje, door het middeleeuwse uiterlijk en de ommuring. Mdina is de voormalig hoofdstad, en wordt ook wel ‘de stille stad’ genoemd omdat er vrijwel geen auto’s rijden. In dit openluchtmuseum kijk je je ogen uit. Prehistorische bouwwerken vind je ook op de rest van Malta genoeg, zoals de ‘Tempel van Tarxien’ of de Mnajdra en Ggantija die tot wel duizenden jaren oud zijn! Het is trouwens lang niet alleen maar geschiedenis wat de klok slaat, want het hedendaagse nachtleven op Malta is ook goed ontwikkeld. St. Julians is dé uitgaansplaats, gelegen in het noordoosten van het eiland. De mengelmoes van toeristen en lokale Maltezen die op deze stad afkomt, is perfect om tot diep in de nacht te dansen. Malta heeft alles in huis voor een onvergetelijke vakantie!

Op vakantie naar Malta

De schoonheid van Malta is adembenemend. Rondom het eiland is het water helder en warm, en kun je prachtige vissen en koralen tegenkomen. De kust in het zuidwesten is nauwelijks bebouwd door de ruige en steile kliffen. Perfect voor de rustzoeker en wandelliefhebber! In de natuur geniet je van het luide concert van zingende cicaden. De ruige Dingli-kliffen zijn een lust voor iedereen die van uitzicht houdt, aangezien dit het hoogste punt van Malta is! De kerk die hier staat en gewijd is aan Maria, is nog altijd het dorpsgezicht. Tegenover het ruige land heeft Malta ook vruchtbare valleien en terrasvormige velden, en een ruig binnenland met heuvels met dorpen die zijn opgetrokken uit kalksteen. Vijftig tinten blauw vind je vlakbij de haven van Wied iz-Zurrieq aan de zuidkant van het eiland, doordat de zon hier iedere ochtend vanuit een bijzondere hoek op de grot schijnt. De “blauwe grot” is absoluut het bezoeken waard. En als jij ligt te zonnen op een rotsplateau, aait het permanente zeebriesje langs je gezicht.

Onze SUNtips:
  • Proef de Bajtra, een zoete Maltese likeur gemaakt van de cactusplant die overal op Malta groeit.
  • Kun jij koffiedikkijken? De plek om het te proberen is bij het oudste koffiehuis aan het plein Misrah ir-Repubblika in Valletta!
  • Laat je betoveren door de adembenemende megalitische tempel Hagar Qim van wel 5000 jaar oud.

Vind je ideale vakantie naar Malta