Vakantie Mallorca

Hola Mallorca! Het witte strand van Cala dOr, de grotten van Porto Cristo en kathedraal La Seu in hoofdstad Palma zijn stuk voor stuk pure verwennerij voor elke vakantieliefhebber. Het is eigenlijk ongelooflijk dat er op zon klein eiland van de Balearen zóveel natuur, bezienswaardigheden en plaatsjes te vinden zijn. Maar het is echt zo! Vakantievieren op Mallorca is daardoor voor iedereen een cadeautje.

Veelbelovend Mallorca

Zonaanbidders vermaken zich kosteloos onder de Spaanse zon, want de stranden van Mallorca hebben een onwijs hoog bounty-gehalte. Natuurliefhebbers kunnen lange wandelingen door het indrukwekkende berggebied Serra de Tramuntana maken. Ook fans van de grote winkelketens maken moeiteloos hun dag vol in de straten van Palma de Mallorca. Na een lange dag verwen je jezelf met een tafeltje vol traditionele gerechten, op een van de sfeervolle pleinen. Een dromerige dag eindigt op een van de uitzichtpunten bij Santa Ponsa, waar je geniet van een prachtige zonsondergang onder het genot van een drankje.

Authentieke gezelligheid

In het bergachtige binnenland verruil je de drukbezochte toeristische plaatsen voor de authentieke bergdorpjes zoals Bunyola, Valldemosa en Soller. Al zigzaggend door de bergen ontdek je steeds meer het échte Mallorca. Het klooster La Cartuja en Iglesia de Sant Bartomeu geven je een beeld van hoe het er hier in de vroege eeuwen aan toeging en in de smalle, kronkelige straatjes in Sineu lijkt de tijd nog stil te staan. Populair bij jongeren is de badplaats El Arenal. Er wordt natuurlijk tot in de late uurtjes gefeest, maar ook overdag hangt hier een gemoedelijke sfeer in de restaurants en winkels.

Onze SUNtips:
  • Breng een bezoek aan Coves del Drac, de beroemdste druipsteengrotten van het eiland.
  • Vertrek naar de vuurtoren op het schiereiland Cap De Formentor voor een prachtig uitzicht.
  • Stap in de legendarische boemeltrein van Palma naar Soller die dwars door de bergen gaat. Dit is een van de mooiste treinreizen van Europa!
Ontdek veelbelovend Mallorca binnenkort zelf met een van onze vakanties! Ik zou 't doen.

Vind je ideale vakantie naar Mallorca