Vakantie Playa de Palma

Druk, levendig en gezegend met een heerlijk breed strand: dát is Playa de Palma in een notendop. Na een dag aan zee, is de gezellige boulevard uitermate geschikt om op je gemak over te struinen op een zwoele zomeravond. Verkoeling nodig? Geen probleem! Rondom de bekende bierstraat is genoeg gelegenheid tot het bestellen van een drankje. Met of zonder ijs?

De diversiteit van Playa de Palma

De Balaeren, een Spaanstalige archipel gelegen in de Middellandse Zee, zijn een lust voor menig vakantieliefhebber. De authentieke eilandengroep is gezegend met prachtige baaien, hagelwitte stranden en een adembenemend landschap. Hier komen zowel gezinnen met kinderen als stellen en jongeren op af. Super divers dus! Playa de Palma is eigenlijk een toeristenwijk. Shoppen doe je hier dan ook naar hartenlust. In het grote aantal gevestigde winkels tik je tassen, kleding, sieraden of andere souvenirs op de kop. Het fraaie strand van Playa de Palma strekt zich zo n 7 kilometer uit en ligt daarmee langs de gehele plaats. Maak je een flinke strandwandeling of loop je de boulevard af, dan kom je aan de ene kant uit bij Can Pastilla en aan de andere kant bij El Arenal. Het mooie landschap van Playa de Palma lijkt wel op dat van El Arenal, maar is in drukte niet te vergelijken. El Arenal loopt in het hoogseizoen over van de feestende jongeren, terwijl Playa de Palma meer de gezelligheid waarborgt.

Je vindt hier volop terrassen, barretjes, discotheken, cafés en strandtenten of balnearios. Mallorca werkt als een magneet voor toeristen, zo ook Playa de Palma. Dit plaatsje is qua naamgeving overigens niet te verwarren met Palma de Mallorca, de hoofdstad van het eiland. In de Spaanse restaurants (waarvan je er meer dan genoeg vindt in Playa de Palma) kun je lekker lokaal of internationaal dineren. Vergeet ook de befaamde tapasbars niet, waar je lekker aanschuift op het terras om te smullen van de typerende mediterrane gerechtjes. Heb je er even genoeg gegeten? Geen probleem, want ook de Japanse, Italiaanse en Chinese keukens zijn vertegenwoordigd in Playa de Palma. Eindig jij de avond met een ritje met paard en wagen over de promenade?

Onze SUNtips:
  • In Playa de Palma bekijk je de Bellver burcht en de monumentale kathedraal La Seu.
  • Nog meer culturele bezienswaardigheden? Pak de bus naar de hoofdstad Palma de Mallorca!
  • Proef het bekende streekgerecht sopas mallorquinas, een gevarieerde stamppot.

Vind je ideale vakantie naar Playa de Palma