Vakantie Gran Canaria

Op-en-top eilandgevoel! Op het Spaanse Gran Canaria maak je kennis met de ruige bergen, diepe valleien en indrukwekkende grotten waarmee het eiland gezegend is. Tel de uitgestrekte stranden met wiegende palmbomen en de authentieke dorpjes erbij op, en jouw vakantie kan beginnen!

Een paradijs onder de sterrenhemel

Of je hier nu voor de eerste keer komt of elk jaar terugkeert: Gran Canaria stelt eigenlijk nooit teleur. De groene oase van vallei Barranco de Guayedeque en het beschermde duingebied Dunas de Maspalomas maken Gran Canaria een paradijs voor natuurliefhebbers. Elk jaar weten toeristen hun weg te vinden naar het indrukwekkende binnenland en de uitgestrekte zandstranden van Meloneras en Puerto Rico. Anders dan op het Spaanse vasteland, proef je op dit eiland een Zuid-Amerikaanse en Caraïbische sfeer. En wist je al dat Gran Canaria de helderste sterrenhemel van Europa heeft? Als de zon hier in de zee is gezakt, kijk jij je ogen uit!

Veelzijdig subtropisch eiland

Kleurrijke oude huizen met typische houten balkons zegenen de authentieke dorpjes als Puerto de Mogan en Galdar met een gemoedelijke sfeer. In de hoofdstad Las Palmas is de rijke historie van het eiland te vinden, bijvoorbeeld in de gotische Santa Ana kathedraal en het paleis Casa de Cólon. Terwijl winkelliefhebbers slagen in de warenhuizen en de boetiekjes aan de boulevards, vinden jongeren hun weg in het bruisende Playa del Inglés. Tijdens een wandeling naar de Pica de las Nieves is het op-en-top genieten van de buitenlucht, dankzij het heerlijke klimaat. In de avond maak jij de perfecte dag af met heerlijke Canarische specialiteiten als Puchero Canario en een bananenlikeur.

Onze SUNtips:
  • Verken het ruige binnenland van Gran Canaria met een jeepsafari.
  • Maak een wandeling naar de bodem van de 200 meter diepe krater Caldera de Bandama.
  • Spot dolfijnen vanaf de boot tijdens een dolfijnentocht.
Gran Canaria biedt een schat aan diversiteit! Wat doe jij hier het liefst?

Vind je ideale vakantie naar Gran Canaria