Vakantie Puerto de Mogán

Puerto de Mogán is een wel heel bijzondere plek op het zonovergoten Gran Canaria. Wist je dat het ook wel het Veneti&eunl; van Gran Canaria genoemd? Een schilderachtige plaats is het zeker! Ervaar zelf waarom, als je wandelt door het nieuwe stadsdeel dat is doortrokken met kanalen. Of het de mooiste plek is van allemaal, kun je het beste zelf beoordelen na een verzorgde vakantie in Puerto de Mogán!

Het perfecte onderkomen

Charmant, pittoresk, chic Eigenlijk is Puerto de Mogán het allemaal tegelijkertijd. In Puerto de Mogán slenter je over de kade, al turend naar het helderblauwe water waar verschillende vissen zwemmen. Pak een terrasje en kijk uren naar de blauwe lucht, luister naar het kabbelende water en kijk naar de mensen die hier aan je voorbijgaan. Het fijne gele zand dat in de beschutte cirkelvormige baai ligt aan de westkust van het eiland, biedt een perfect onderkomen voor een heerlijk dagje strand. Doordat er een dam is aangelegd voor het strand, is het water hier heel erg rustig. Perfect dus om met kleine kinderen te zwemmen. Hier huur je bedjes, parasols of strijk je neer met je eigen spulletjes. Vlak aan het strand vind je ook een speeltuintje en rechts van het strand vind je het dorp, gescheiden van het strand door middel van een beekje. Achter het strand ligt de boulevard met leuke ijssalons, cafés en eetgelegenheden. Proef hier zeker de specialiteiten van Gran Canaria, zoals de zoute aardappeltjes met saus naast een stoofpotje van geitenvlees met kikkererwten. Hmmmm ¡Buen apetito!

Doorkijkjes en witte huisjes

Hoogbouw vind je niet in Puerto de Mogán. Wel staan hier lage witte huisjes beschilderd met vrolijke kleuren en bougainvilles die groeien over de bogen boven de straten. Dit is op-en-top vakantiegevoel! Loop tussen de huizen omhoog de trapjes op tegenover het strand als je je ogen goed de kost wil doen. Hier vind je overal leuke doorkijkjes én een prachtig uitzicht over de groene dakterrassen van de locals. Een prachtig strand, een mooie jachthaven, de gezellige winkeltjes en restaurants in een wirwar van steegjes: Puerto de Mogán is typisch zo’n vakantiebestemming waarbij alles klopt!

Onze SUNtips:
  • Bezoek de grootste weekmarkt uit de regio in Arguineguin.
  • Ga naar het oostelijker gelegen Puerto Rico, waar het druk is en bruist in de vele clubs.
  • Maak een ritje met de gele onderzeeër (yellow submarine) in de haven van Puerto de Mogán.
  • Beleef jij binnenkort ‘Klein Venetié’ met een Spaans tintje in Puerto de Mogán?

    Vind je ideale vakantie naar Puerto De Mogan