Vakantie San Augustín

Vertrek naar een mondain vakantieoord in een groene, subtropische omgeving en geniet van alle rust. Hallo San Agustín! Deze nog relatief ongekende badplaats aan de zuidkust van Gran Canaria ligt naast het bruisende Playa del Inglés. Dat hier het massatoerisme nog uitblijft, is wellicht de reden dat de lokale bevolking hier ook graag komt.

Zoek de rust in San Agustín

Een grillige rotskust met grote baaien en donkergekleurde zandstranden kenmerken de moderne badplaats San Agustín. Deze badplaats vormt samen met Maspalomas en Playa del Inglés de Costa Canaria van het eiland. Rustzoekers en natuurliefhebbers zijn in deze Spaanse kustplaats aan het juiste adres. Playa de San Agustín en Playa de las Burras lopen langzaam af en zijn goed beschermd tegen de golven. Een ideale plek om te scubaduiken en te windsurfen! Al wandelend door de groene, subtropische palmtuinen, ervaar je een uitgerust gevoel dat je dagen in z’n greep zal houden.

Een tintje Zweden in Spanje

San Agustín wordt door een drukke straat gescheiden. Aan de ene kant struin je over de omzoomde wandelpromenade naar het levendige Playa del Inglés en aan de andere kant geniet je van een prachtig uitzicht over het centrum op verschillende hoogteniveaus. San Agustín kent geen winkelstraten, maar aan de promenade vind je een winkelcentrum met veel winkeltjes en een kinderkermis voor de kids! Op culinair gebied geniet je van een mix specialiteiten uit alle windstreken. Probeer zeker de typische Canarische Conejo en Salmorejo en de Zweedse gerechten. Zweeds? Ja, het Spaanse San Agustín heeft een bijzondere band met Zweden, wat te zien is aan de aanwezigheid van Zweedse horeca en de Zweedse school.

Onze SUNtips:
  • Geniet van een heerlijke maaltijd op het dakterras van het restaurant Gorbea.
  • Spot exotische vogels in het grote natuurpark Palmitos-Park op circa 14 km van San Agustín.
  • Bezoek het beschermde duingebied Dunas de Maspalomas.
Kom zelf ontdekken welke verrassingen San Agustín voor jou in petto heeft!

Aanbevolen voor jou

Vind je ideale vakantie naar San Agustin