Vakantie Puerto Rico

¡Bienvenida a Puerto Rico! Klinkt Caribisch hè? Ondanks dat we hier niet het eiland in Amerika bedoelen, vang je toch de tropische sfeer in ons ‘eigen’ Europese pareltje! Puerto Rico, oftewel ‘rijke kust’ is namelijk ook de tweede badplaats van Gran Canaria. In het zuiden van dit prachtige eiland heb je de meeste zonuren. Heb jij even geluk dat deze gezellige plek hier aan de kust ligt! Trek je zwemkleding maar aan

Goud met azuurblauw

De stranden zijn goud, de baaien azuurblauw en de parasols hebben alle kleuren van de regenboog aan het water van Puerto Rico. Het ondiepe water van de Atlantische Oceaan golft kalm in de baai, wat deze locatie ideaal maakt voor een familievakantie! De knusse Amadores baai heeft de vorm van een halve maan en wordt omgeven door wuivende palmbomen en hoge rotsen. Daar waar de schepen dobberen aan de haven van Puerto Rico, maak jij de meest prachtige vakantiekiekjes. En wat is er beter dan daarna zelf een heerlijk vers gevangen vis te eten? Proef bijvoorbeeld de lokale zeebaars-specialiteit ‘mero cherne’. Het water rondom Gran Canaria is erg zuurstofrijk dankzij de passaatwind, wat dolfijnen en walvissen trekt. Een excursie is absoluut aan te raden! Er is niets bijzonderder dan deze machtige dieren te zien in hun eigen habitat.

Een toppunt in een dal

Puerto Rico staat ook wel bekend om de bijzondere ligging, namelijk in een dal! Een knap staaltje bouwkunst is het zeker, als je de hotels en appartementen ziet die tot hoog tegen de rotswanden zijn aangebouwd. Beneden in het dal ligt het grote winkelcentrum, vergezeld door een mooie brede wandelpromenade in het midden. Hier loop je lekker in het zonnetje op een mooie dag! En ook ’s avonds raak je hier niet uitgekeken, aangezien het de thuisbasis is van de vele winkels, restaurants, casino’s en amusementshallen van Puerto Rico. Het vasteland van Gran Canaria is ook de moeite waard. Boek je bij je verblijf een huurauto, dan kun je? Kies tijdens een vakantie Puerto Rico dan voor een appartement inclusief huurauto. Zo rij je binnen ongeveer een uurtje richting het eeuwenoude natuurpark Parque Natural Pilancones waar je ravijnen, verstopte bergmeren, cactussen en heerlijk geurende dennenbossen vindt waar tropische vogels rondfladderen. Vanaf de imposante hellingen krijg je een onbetaalbaar uitzicht.

Onze SUNtips:
  • Ga minigolfen bij Neptuno, een mooi opgezette baan omringd door water en beelden.
  • Bezoek het woestijnachtige duingebied “Dunas Maspalomas” in Playa del Inglés.
  • Kies voor Puerto Rico als winterzonbestemming, met een temperatuur van minimaal 21 graden in november.

Vind je ideale vakantie naar Puerto Rico